Σημερα επιασα να βαλω και τον δευτερο διακοπτη πίσω και μπροστά απο το αντεπίστροφο γεμισα νερό ολα πολυ ωραία και ξεκινησα να μετράω τα μέτρα ωστε να υπολογίσω της σταγόνες , όταν λοιπόν βραδυασε μετα απο 1-2 ωρίτσες.. λεω για να δουμε αν εχει κρατήσει τα νερά το μοτερ ανοιγω και ... Παπαλα για ακομη μια φορά..
Edit μετά απο σκεψη, νομίζω εντόπισα το πρόβλημα και ο λόγος που χάνει τα νερά , ο λόγος είναι οτι κανονικα πρεπει να τεστάρω μονο της γραμμές που χρειάζομαι και χωρίς να αγγίζω τις υπολοιπες, οσες λιγότερες εχουμε τόσες περισσότερες πιθανοτητες καλής λειτουργίας θα έχουμε και εξηγώ τον λόγο.. Εφόσον γεμιζω το μοτερ και το λαστιχο με νερό κατα την πρώτη φορά αυτό δουλευει κανονικα και δουλευει οπως πρέπει! ( εγώ πχ εχω απο παλιοτερη εγκατασταση εχω 5 γραμμες στο συλλέκτη με διακοπτες, το πρόβλημα εγκειτε στο οτι θα πρεπει να αποφασίσουμε οτι χρειαζομαστε 2 γραμμες για τους σταλακτες μας και τα οποια ποτισματα μας και τελος! Το μηχανημα θα πρεπει να κλείνει απο τους διακοπτες ισως και με την χρήση μιας ηλεκτροβάνας η και τρίοδη με καποιο χρονοδιακόπτη θα ηταν καλή φάση ΕΠ ουδενή δεν πρεπει να αγγίξουμε τους αλλους διακόπτες και καλο ειναι να τους καταργήσω εδώ που τα λέμε διότι εαν ανοιξω καποια αλλη γραμμή τότε πέφτει λιγο η σταθμη καθως ολοι ειναι πανω στο ίδιο συλλέκτη αρα μπαινει λιγο αέρας απο την πλευρά του μοτερ με αποτέλεσμα το αντεπιστροφο οπου παρεμβάλετε αριστερα απο το διακοπτη (νερου) του μοτερ να ανοιγει ελαχιστα και να εισχωρει νερό απο το λαστιχο με αποτελεσμα να παιρνει αερα και το λάστιχο .. Δεν ξερω αν μπορεσα να δώσω να καταλαβετε που νομιζω οτι εντοπισα το πρόβλημα , αυτό που εκανα ειναι αφησα μια γραμμή ανοιχτεί ενώ πρώτα τσέκαρα για αρκετή ώρα την εγκατάσταση για διαρροές και εκλεισα το μοτερ απο τον διακοπτη του πίνακα , θα το τεσταρω για 3-4 μέρες και μετά θα προχωρίσω αν ειναι ολα σωστά, μέχρι τότε θα εχω σχεδιάσει και τα μέτρα και τους όσους τους σταλακτες που χρειάζομαι!
υπ.2 και εδω που τα λέμε ίσως να ειναι και λαθος ο σχεδιασμός του συλλέκτη , ισως να ειναι αναποδα ίσως θα επρεπε ο συλλέκτης να ειναι στο κάτω σημείο και οι διακόπτες και οι γραμμες να φευγουν απο ψηλάώστε να μην μπορεί να φύγει το νερό προς τα κάτω αν τυχών ανοιξει καποιος εναν αλλον διακόπτη περα απο τους βασικούς ! Ισως..

Απάντηση με παράθεση