Δεν το λες και "τέλειο" , κάτι γηρασμένο μου μυρίζει . Τι σε έκανε να συμπεράνεις ότι "πρέπει " να αλλάξεις θερμοστάτη? μπορεί και το "γήρας" του ψυγείου με όχι τόσο καλή απόδοση να σου δημιουργεί προβλήματα . Και κακός άλλαξες θερμοστάτη.Το περισσοτερο που το αφηνω να δουλεψει ειναι απο τις 7:30 μεχρι τις 17:00 που γυρναω απο τη δουλεια και εχω δει οτι παει μεχρι τους -18,5 μετα το κλεινω λιγο να κρυωσει το μοτερ.
Λογικά το 3-4 (αλλά πρέπει να επιβεβαιώσεις το στυλ του ψυγείου )Ο θερμοστατης αν δεν κανω λαθος ειχε 3 καλωδια και τη γειωση (θα ανεβασω φωτο με αυτον που ειχε). Ο θερμοστατης το μονο που κανει τωρα ειναι να θετει σε λειτουργεια τον καταψυκτη (εννοω μονο το κοκκινο λαμπακι, για μοτερ ουτε λογος). Ποια καλωδια να ενωσω για να δουμε αν ειναι ο θερμοστατης το προβλημα?
http://www.farnell.com/datasheets/1513770.pdf (κάπου το 6 και 7 σχηματικό πρέπει να είναι )
Εδώ μας μπέρδεψες τώρα ... πριν έλεγες δουλεύει μόνο όταν "πατάς κόκκινο κουμπί " (και κατά εμέ το superfrost? επιβεβαίωσε είναι έτσι?) και επειδή υποθέτω ότι ο θερμοστάτης ο μηχανικός χάλασε? Ή επειδή δεν έχεις καλή ψύξη και σου κάνει όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς ουσιαστικά να είναι κύριος υπαίτιος ο θερμοστάτης ?. (ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται δηλαδή )!Ο θερμοστατης το μονο που κανει τωρα ειναι να θετει σε λειτουργεια τον καταψυκτη (εννοω μονο το κοκκινο λαμπακι, για μοτερ ουτε λογος).
Η πλακέτα που έδειξες στην αρχή , λογικά είναι ένας χοντρικός ενδείκτης θερμοκρασίας με τον δικό του αισθητήρα και είναι ανεξάρτητο . δεν πιστεύω ότι αυτή η πλακέτα συνεργάζεται και σε άλλα πράγματα εκτός μιας απλής ένδειξης και μόνο.Οποτε κατι παιζει με το θερμοστατη. Υπαρχει πιθανοτητα να λειτουργει συνδυαστικά με τον αισθητηρα θερμοκρασιας που ειπα στην αρχη και να λαμβανει σημα απο τον αισθητηρα οτι η θερμοκρασια ειναι πολυ χαμηλη και δεν ξεκιναει το μοτερ? (Δεν ξερω αν μπορει να ισχυει κατι τετοιο, απλα εκανα μια σκεψη)
Τα λάστιχα της πόρτας είναι σε καλή κατάσταση? είναι στεγανά με το πλαίσιο ψυγείου?Η αριθμηση του θερμοστατη ειναι απο το 1 εως το 5 και εμεις το ειχαμε στο 2 και δεν θυμαμαι να επιανε συχνα -18
Η πορτα ειναι παντα κλειστη για ωρες και εχω μεσα τον αισθητηρα και μου δειχνει σε οθονη απ'εξω τη θερμοκρασια.
Έπειτα αναφέρεις πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό όπου σου άναβε το λαμπάκι που σε ειδοποιεί για δυσλειτουργία απόδοσης (εννοούμε της ψύξης ) και κακός αποφάσισες στην αλλαγή θερμοστάτη. Εάν υποθέσουμε το ψυγείο αυτό δεν "τραβάει στις ανηφόρες " δηλαδή ζορίζεται να σου προσφέρει περισσότερη ψύξη από τους -18 βαθμούς (και μάλιστα όταν δουλεύει για σχεδόν ολόκληρη μέρα χωρίς παύση του μοτέρ ) . Μπορεί να είναι ψυγείο για "σχόλασμα" λόγω και γήρατος .