Λαμβάνοντας υπ΄όψιν όλες τις συμβουλές και τις πληροφορίες από τους αγαπητούς συνφορουμίτες ξανάνοιξα την τηλεόραση για έναν λεπτομερή οπτικό έλεγχο και δεν διαπίστωσα κάποιο φανερό πρόβλημα, τα flex είναι όλα εντάξει δεν είδα κάποιο κομμένο ή ξεκολλημένο, οι φίσσες εξωτερικά τουλάχιστον εντάξει, οι πυκνωτές στο τροφοδοτικό εξωτερικά δείχνουν εντάξει και γενικά καμία διάβρωση πουθενά, το εσωτερικό της τηλεόρασης είναι ολοκαίνουριο και είναι φυσικό αφού δεν συμπλήρωσε ούτε τρία χρόνια λειτουργίας.
Το μυστήριο όμως παραμένει. Ποιο είναι το σφάλμα που ρίχνει το backlight ενώ έχει διαπιστωθεί ότι τα led ανάβουν? H mainboard που είναι ο πρώτος ύποπτος υποτίθεται ότι δοκιμάστηκε να αλλαχθεί στο εξουσιοδοτημένο service και δεν λύθηκε το πρόβλημα όπως και η t-con από τον προηγούμενο τεχνικό και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω αυτό, άλλωστε το επιβεβαίωσα διαπιστώνοντας ότι έχουν βάλει και οι δύο στα eshop τους τις αντίστοιχες πλακέτες για πώληση γεγονός που αποδεικνύει ότι τις είχαν παραγγείλει και τους μείνανε, βέβαια η t-con πωλείται 30 ευρώ και μου δόθηκε κόστος 210 αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μακάρι να είχε φτιάξει η τηλεόραση και ας τα πλήρωνα, άλλωστε η εργασία και η γνώση πρέπει να πληρώνονται.
Διαβάζοντας κάποιες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο είδα ότι έχει μία τεχνολογία που λέγεται micro dimming, όπου ένα software αναλύει το σήμα του video και η πληροφορία πάει από την mainborad αλλά και την t-con σε ένα κύκλωμα που βρίσκεται στο τροφοδοτικό για να αυξομειώνεται η ένταση του οπίσθιου φωτισμού ανάλογα με την φωτεινότητα της εικόνας ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη εικόνα, η t-con είναι επίσης συνδεδεμένη με το τροφοδοτικό. Θα μπορούσε να παίζει κάποιο ρόλο αυτό και δεν λειτούργησε η αλλαγή της mainboard ή είναι εντελώς άσχετο?
Αυτό που με απασχολεί είναι να διαπιστώσω αν το πρόβλημα εντοπίζεται από την t-con και πάνω ή από την t-con και κάτω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό το screen tester https://www.youtube.com/watch?v=i4Cq0hNTNIo το έχει στο ebay,
αν δείξει εικόνα τότε το πάνελ είναι σίγουρα εντάξει, αν όχι φταίει είτε η t-con είτε το πάνελ οπότε θέλει περαιτέρω ψάξιμο. Δυστυχώς δεν έχω ούτε γνώσεις ούτε εξοπλισμό ηλεκτρονικού για να κάνω μετρήσεις όπως θα έπρεπε και να εντοπίσω επακριβώς το πρόβλημα, απλά μία προσπάθεια κάνω πριν αποφασίσω να την πετάξω οριστικά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.