Γεια σας, η SAMSUNG UE55H6800 CURVED 3D τηλεόραση μου ένα μήνα πριν κλείσει τρία χρόνια λειτουργίας εντελώς ξαφνικά έχασε την εικόνα ενώ ήχος και λοιπές λειτουργίες κανονικές. Στο άνοιγμα φλασσάρουν τα λεντ αλλά σβήνουν αμέσως και η οθόνη παραμένει μαύρη, καθόλου εικόνα. Ο πρώτος τεχνικός που την είδε στο σπίτι έβγαλε αμέσως πόρισμα μόνο με το μάτι ότι έχουν καεί τα λεντ αλλά η επισκευή είναι ασύμφορη γιατί η Samsung δεν δίνει μόνο τα λεντ αλλά πάνε μαζί με το πάνελ. Ο δεύτερος τεχνικός που την πήγα μου είπε ότι φταίει μία πλακέτα που πάει την οθόνη, υποθέτω εννοούσε την t-con αλλά αφού περίμενα πάνω από μήνα μέχρι να την παραλάβει από το εξωτερικό γιατί δεν υπήρχε εδώ όπως μου είπε στο τέλος μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα και τελικά φταίει το πάνελ και είναι εντελώς ασύμφορη η επισκευή, Τρίτο service το εξουσιοδοτημένο της Samsung μου είπανε ότι φταίει η main board συμφώνησα με το κόστος και προχωρήσαμε στην επισκευή για να καταλήξουμε πάλι στα ίδια, μου είπανε ότι τελικά φταίει το πάνελ και μου έβγαλαν κόστος σχεδόν ένα χιλιάρικο οπότε και φυσικά δεν προχώρησα στην επισκευή. Τελικά και ένας τέταρτος τεχνικός που την πήγα μου είπε και αυτός ότι έχει πρόβλημα το πάνελ και δεν επισκευάζεται. Αυτό που με έχει μπερδέψει και θα ήθελα τα φώτα σας είναι ότι σε σχετική ερώτηση μου τι ακριβώς φταίει στο πάνελ και τι εννοούν όταν λένε πάνελ και οι τρεις μου είπανε ότι έχει χαλάσει το τζάμι και όχι κάτι στους drivers που πάνε μαζί με την οθόνη και συνδέονται με την t-con. Η οθόνη δεν είναι ούτε σπασμένη ούτε χτυπημένη ούτε νερό ή υγρασία έπεσε ποτέ πάνω της ούτε κάποιο πρόβλημα παρουσίασε ποτέ στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργείας της. Παίζει τέτοιου είδους βλάβη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ή πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα πριν την πάω για ανακύκλωση και πετάξω καινούρια και ακριβή τηλεόραση, σχεδόν χιλιάρικο η αγορά της. Εδώ και δυόμιση μήνες έχω γίνει σχεδόν τεχνικός προσπαθώντας να βγάλω άκρη μπας και την σώσω αλλά έχω πλέον κουραστεί. Να διευκρινίσω κάποια περίεργη συμπεριφορά που διαπίστωσα μόνη μου, όταν αποσυνδέεται η mainboard από το τροφοδοτικό ή η t-con από την mainboard ή
η t-con από τους drivers της οθόνης είτε δεξιά είτε αριστερά, το backlight ανάβει κανονικά, μόλις συνδεθούν τα κυκλώματα κανονικά το backlight σβήνει αμέσως. Να διευκρινίσω επίσης ότι με το flashlight test δεν κατάφερα να δω τίποτα άρα μάλλον φταίει το πάνελ αλλά υπάρχει μήπως κάποια ελπίδα να επισκευαστεί με κάπως λογικό κόστος ή να το πάρω απόφαση ότι έχει τελειώσει οριστικά και να την πάω για ανακύκλωση?
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ.