Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Θέμα: SAMSUNG UE55H6800

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή SAMSUNG UE55H6800

Γεια σας, η SAMSUNG UE55H6800 CURVED 3D τηλεόραση μου ένα μήνα πριν κλείσει τρία χρόνια λειτουργίας εντελώς ξαφνικά έχασε την εικόνα ενώ ήχος και λοιπές λειτουργίες κανονικές. Στο άνοιγμα φλασσάρουν τα λεντ αλλά σβήνουν αμέσως και η οθόνη παραμένει μαύρη, καθόλου εικόνα. Ο πρώτος τεχνικός που την είδε στο σπίτι έβγαλε αμέσως πόρισμα μόνο με το μάτι ότι έχουν καεί τα λεντ αλλά η επισκευή είναι ασύμφορη γιατί η Samsung δεν δίνει μόνο τα λεντ αλλά πάνε μαζί με το πάνελ. Ο δεύτερος τεχνικός που την πήγα μου είπε ότι φταίει μία πλακέτα που πάει την οθόνη, υποθέτω εννοούσε την t-con αλλά αφού περίμενα πάνω από μήνα μέχρι να την παραλάβει από το εξωτερικό γιατί δεν υπήρχε εδώ όπως μου είπε στο τέλος μου είπε ότι δεν έγινε τίποτα και τελικά φταίει το πάνελ και είναι εντελώς ασύμφορη η επισκευή, Τρίτο service το εξουσιοδοτημένο της Samsung μου είπανε ότι φταίει η main board συμφώνησα με το κόστος και προχωρήσαμε στην επισκευή για να καταλήξουμε πάλι στα ίδια, μου είπανε ότι τελικά φταίει το πάνελ και μου έβγαλαν κόστος σχεδόν ένα χιλιάρικο οπότε και φυσικά δεν προχώρησα στην επισκευή. Τελικά και ένας τέταρτος τεχνικός που την πήγα μου είπε και αυτός ότι έχει πρόβλημα το πάνελ και δεν επισκευάζεται. Αυτό που με έχει μπερδέψει και θα ήθελα τα φώτα σας είναι ότι σε σχετική ερώτηση μου τι ακριβώς φταίει στο πάνελ και τι εννοούν όταν λένε πάνελ και οι τρεις μου είπανε ότι έχει χαλάσει το τζάμι και όχι κάτι στους drivers που πάνε μαζί με την οθόνη και συνδέονται με την t-con. Η οθόνη δεν είναι ούτε σπασμένη ούτε χτυπημένη ούτε νερό ή υγρασία έπεσε ποτέ πάνω της ούτε κάποιο πρόβλημα παρουσίασε ποτέ στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργείας της. Παίζει τέτοιου είδους βλάβη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ή πρέπει να το ψάξω λίγο ακόμα πριν την πάω για ανακύκλωση και πετάξω καινούρια και ακριβή τηλεόραση, σχεδόν χιλιάρικο η αγορά της. Εδώ και δυόμιση μήνες έχω γίνει σχεδόν τεχνικός προσπαθώντας να βγάλω άκρη μπας και την σώσω αλλά έχω πλέον κουραστεί. Να διευκρινίσω κάποια περίεργη συμπεριφορά που διαπίστωσα μόνη μου, όταν αποσυνδέεται η mainboard από το τροφοδοτικό ή η t-con από την mainboard ή
    η t-con από τους drivers της οθόνης είτε δεξιά είτε αριστερά, το backlight ανάβει κανονικά, μόλις συνδεθούν τα κυκλώματα κανονικά το backlight σβήνει αμέσως. Να διευκρινίσω επίσης ότι με το flashlight test δεν κατάφερα να δω τίποτα άρα μάλλον φταίει το πάνελ αλλά υπάρχει μήπως κάποια ελπίδα να επισκευαστεί με κάπως λογικό κόστος ή να το πάρω απόφαση ότι έχει τελειώσει οριστικά και να την πάω για ανακύκλωση?
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγγνώμη για το μακροσκελές ποστ.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

Κάποιος δεν λέει την αλήθεια,μήπως έγινε ζημιά;
    Το σύμπτωμα που γράφεις είναι main.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κάποιος δεν λέει την αλήθεια,μήπως έγινε ζημιά;
    Το σύμπτωμα που γράφεις είναι main.
    Ευχαριστώ για την απάντηση σου και εγώ υποψιάζομαι ότι με το εξουσιοδοτημένο κάτι έπαιξε όταν άλλαξαν τη διάγνωση τους και υποπτεύομαι μήπως η εταιρεία δεν δίνει καν ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο μοντέλο γιατί το απέσυραν αμέσως και δεν υπάρχει πουθενά. Δυστυχώς διαπίστωσα ότι στην ουσία δεν υπάρχει service μετά την αγορά εκτός και αν είναι κάτι που τους είναι εύκολο, το πάνελ έχει γίνει πλέον καραμέλα για να σε αποτρέψουν από την επισκευή. Σκέφτομαι δύο ενέργειες ακόμα τουλάχιστον για να βεβαιωθώ μόνη μου, ή να παραγγείλω μια main από ebay, έχω βρει αρκετές στο εξωτερικό και να το τεστάρω, ή να παραγγείλω από το ebay ένα lcd panel tester tool και να ελέγξω αν λειτουργεί το πάνελ ή όχι. Τι θα με συμβούλευες πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο και από που να αρχίσω ακριβώς? Πάντως το πάνελ όταν είναι φωτισμένο όταν ανάβουν τα λεντ δεν δείχνει κάποιο σπάσιμο ή ράγισμα, δείχνει μπλε οθόνη χωρίς πρόβλημα.
    Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου.

Μέλος
    Όνομα
    .
    Περιοχή
    .Νέος κόσμος

Προεπιλογή

To service που αναφέρεις της samsung λογικά λέει την αλήθεια γιατί είναι το μόνο που μπορεί ανοίξει την συσκευή χωρίς ζημιά.
    μπορεί κάποιος να την άνοιξε έκοψε καλωδιοταινία, έκοψε-έβγαλε εξάρτημα απο την t-con για να μην είναι εμφανή η ζημιά.
    υπάρχει ειδική βάση για της κυρτές τηλεοράσεις για να ανοιχτεί το πάνελ, αν δεν την ακουμπήσεις στην δική της βάση τέλος.
    κατά την γνώμη μου η συσκευή έχει τελειώσει, ψάξε για καινούρια

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (20-06-18)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ΝΙΚΟΣΛΑΡΙΣΑ Εμφάνιση μηνυμάτων
    To service που αναφέρεις της samsung λογικά λέει την αλήθεια γιατί είναι το μόνο που μπορεί ανοίξει την συσκευή χωρίς ζημιά.
    μπορεί κάποιος να την άνοιξε έκοψε καλωδιοταινία, έκοψε-έβγαλε εξάρτημα απο την t-con για να μην είναι εμφανή η ζημιά.
    υπάρχει ειδική βάση για της κυρτές τηλεοράσεις για να ανοιχτεί το πάνελ, αν δεν την ακουμπήσεις στην δική της βάση τέλος.
    κατά την γνώμη μου η συσκευή έχει τελειώσει, ψάξε για καινούρια
    Μάλιστα! Καλύτερα να την ξεχάσω... ευχαριστώ και πάλι!

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Αγαπητή κυρία,
    γράψτε μας αν θέλετε η τηλεόρασή σας σήμερα πως συμπεριφέρεται δηλαδή όταν έχετε συνδεδεμένη τη κεραία έχει ήχο;
    Ανταποκρίνεται στις αλλαγές του τηλεκοντρόλ - αλλαγές καναλιών, αυξομειώσεις ήχου;
    Επίσης διευκρινίστε μας αν θέλετε τι γράφετε στις δύο τελευταίες παραγράφους του 1ου σας post :
    ότι δηλαδή έχετε γνώσεις ηλεκτρονικού επισκευαστή κι ανοίξατε τη τηλεόραση και κάνατε δοκιμές για το Backlight αποσυνδέοντας πλακέτες (όσον αφορά τη
    προτελευταία παράγραφο) και τι εννοείται με το Flashlight test δεν καταφέρατε τίποτα, (χρησιμοποιήσατε κάποιο Backlight Tester ή πραγματοποιήσατε τον
    έλεγχο σε σκοτεινό δωμάτιο με τη βοήθεια ενός απλού φακού.
    Πάντως αν συμβαίνουν σήμερα αυτά που αναγράφω στη 1η παράγραφο (δηλ. η TV έχει ήχο, αλλάζει κανάλια) και δεν έχετε εικόνα τότε πηγαίνετε στο Service
    της επίσημης Αντιπρ/πείας της Samsung στη περιοχή σας (Ανδρέα Παπανδρέου 15, ¶γιος Κωνσταντίνος, τηλ/νο : 2114050421) κι εξηγείστε τους τ΄ ιστορικό
    επιμένοντας ότι η βλάβη είναι στη Main board όπως κι ο συνάδελφος Νίκος σας αναφέρει στο 2ο post κι ότι ακόμα κι αν δεν την διαθέτουν θα μπορούσατε να
    τους την πάτε εσείς (η main έχει στοιχεία : BN94-07467F κι η αγορά της από το ebay κοστίζει 51.39¤ χωρίς τα μεταφορικά, μεταχειρισμένη βεβαίως).
    Επίσης θα τους πείτε ότι θα πληρωθούν για την εργασία τους κι αν διαπιστώσουν και κάποια άλλη βλάβη (όπως π.χ. στον Timing Controller) κι αν είναι επισκευάσι-
    μη ας τη κάνουν με τ΄ αζημείωτο (η T-Con board μεταχειρισμένη δεν είναι πολύ ακριβή).
    Το μεγάλο πρόβλημα θα ΄ναι όπως αναγράφει κι ο φίλος Νίκος αν από τεχνικό σε τεχνικό που την πηγαίνατε έχουν κοπεί τα καλώδια flex που οδηγούν το
    ψηφιακό σήμα από την T-con board στο γυαλί της κεκαμμένης οθόνης οπότε, αν σας απαντήσει μ΄ ειλικρίνεια σ΄ αυτό ο τεχνικός που ασχολείται με το
    συγκεκριμένο μοντέλο και θ΄ αναλάβει την επισκευή της ,τότε πραγματικά δεν γίνεται κάτι άλλο οικονομικά συμφέρον, αλλά και πάλι πριν τη στείλετε γι΄
    ανακύκλωση, καλό θα ήταν - όπως κάθε θιγόμενος καταναλωτής πιθανόν να έκανε - ν΄ υπενθυμίσετε στ΄ επίσημο SERVICE της SAMSUNG – και συγχρόνως
    να μεριμνήσετε για την αποστολή μίας καλά συντεταγμένης επιστολής στ΄ Αγγλικά στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στη Ν. Κορέα – ότι οφείλουν να σας
    εξηγήσουν πως με καλή όπως αναγράφετε χρήση μετά τη παρέλευση 35 μηνών μία τόσο πολυδιαφημιζόμενη κι υποτίθεται πολύ καλά σχεδιασμένη τηλεόραση
    δεν εμφανίζει ξαφνικά εικόνα – εκτός της περιπτώσεως ότι πρόκειται για πειραματικό μοντέλο αλλά κι αυτό έπρεπε να τεθεί υπ΄ όψιν σας κατά τη στιγμή της
    αγοράς της – και φυσικά ότι επιφυλλάσσεσθε για κάθε αποθετική υλική & ψυχική ζημία στην οποία υπόκεισθε.
    Εύχομαι με μικρό κόστος (γύρω στα 180¤) κι εφόσον δεν ισχύσουν τ΄ αμέσως παραπάνω εκτεθέντα, ν΄ επισκευάσετε τη τηλεόρασή σας (έστω και μετά τη παρέλευση ενός τριμήνου) και να την χαρείτε.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-14, 16:51

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία