Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Θέμα: SAMSUNG UE55H6800

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Banned
    Όνομα
    Κώστantinos
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipaga Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εδώ πράγματι υπάρχει ρίσκο γιατί είτε από τον συνάδελφο στο forum τ΄ αγοράσετε – είναι κι οι δύο τηλεοράσεις της σειράς 6 πιθανόν τα μοντέλα των Main Boards να ΄ναι τα΄ ίδια, ακόμα και τις ίδιας version – είτε από τ΄ ebay, δεν παύουν να ΄ναι μεταχειρισμένα αλλά το κυριότερο που δεν ονοματίζουν τ΄ επίσημα Service της SAMSUNG ανά την Επικράτεια, είναι ο προγραμματισμός της κάθε Main, που σημαίνει ότι ακόμα και καινούργια με την ίδια γραμματοαριθμοσειρά και version να χρησιμοποιήσετε εφόσον δεν είναι η εργοστασιακή κόπια, η δοκιμασμένη μετά τη συναρμολόγηση του συγκεκριμένου μοντέλου τηλεόρασης, που κατέχετε, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το panel και να σας δείξει εικόνα.

Αυτό ίσως εξηγεί και την συμπεριφορά του εξουσιοδοτημένου service και την μετέπειτα αλλαγή της διάγνωσης τους. Όπως φαίνεται οι επισκευές πλέον θα είναι όλο και λιγότερο εφικτές εφόσον οι συσκευές έχουν κατά κάποιον τρόπο την δική τους "ταυτότητα".
    ποιος το λεει αυτο το service one?
    το πανελ το δηλωνεις και απο το μενου σερβις
    και σε ακραια περιπτωση κανεις σκατζα το spi
    παντως απο αυτα που διαβαζω αν ηταν κομενο καποιο φλεξ
    κατι θα περναγε στο πανελ...εκτος αν εκαναν ζημια και μετα
    εκοψαν τασεις στην τ-κον... κανουν κατι τετοιες πονηραδες
    οι μαμακες

παντως σε μενα 2 ιδιες τβ ΑΛΛΑ με αλλα συμπτωματα
    η μια φλασαρε συνεχως το λεντ,,,ηταν software
    και η αλλη...κολαγε στο samsung ειχε προβλημα η με την cpu η με την ram αλλαξα main apo ebay
    kai ola ok
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pipilas : 22-06-18 στις 02:01

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pipilas Εμφάνιση μηνυμάτων
    ποιος το λεει αυτο το service one?
    το πανελ το δηλωνεις και απο το μενου σερβις
    και σε ακραια περιπτωση κανεις σκατζα το spi
    παντως απο αυτα που διαβαζω αν ηταν κομενο καποιο φλεξ
    κατι θα περναγε στο πανελ...εκτος αν εκαναν ζημια και μετα
    εκοψαν τασεις στην τ-κον... κανουν κατι τετοιες πονηραδες
    οι μαμακες

παντως σε μενα 2 ιδιες τβ ΑΛΛΑ με αλλα συμπτωματα
    η μια φλασαρε συνεχως το λεντ,,,ηταν software
    και η αλλη...κολαγε στο samsung ειχε προβλημα η με την cpu η με την ram αλλαξα main apo ebay
    kai ola ok
    Υπάρχει κάποιος τρόπος να βεβαιωθώ απόλυτα ότι έχει πρόβλημα το πάνελ και όχι κάτι άλλο που μπορεί να επισκευαστεί?
    Ευχαριστώ.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Μία απάντηση για τον συνάδελφο Κωνσταντίνο.
    Αγαπητέ Κώστα δεν έχω ούτε είχα ποτέ στη ζωή μου σχέση με το Service One, κι είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα γράψει ότι μία τεχνική επισκευή είναι όπωσδήποτε ανέφικτη.
    Τα γραφόμενά μου στο post 10 είναι προσαρμοσμένα στις δυνατότητες της κυρίας συναδέλφου καθόσον αν διάβασες το post 8 αναφέρει ότι είναι ασυρματίστρια οπότε δεν νομίζω ότι διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό για ν΄ αντικαθιστά και να προγραμματίζει μνήμες, γιατί όσον αφορά την επέμβαση στις παραμέτρους του Service Menu ίσως με κάποια καλή γνώση Αγγλικών να καταφέρει κάποια παρεμετροποίηση προσαρμογής της οθόνης.
    ¶λλωστε την αγορά μίας μεταχειρισμένης Main Board η ίδια δεν την απέκλεισε μόνο που πριν γράψω οτιδήποτε εκείνη είχε τις αμφιβολίες της όχι μόνο για το κόστος αλλά και τη προσαρμογή της στη συσκευή όπως και στο post 12 η ίδια αναγράφει και βέβαια δεν νομίζω αυτές να προέρχονται μόνο από τις δικές μου αναφορές.
    Αλλά ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος νομίζω θα πρέπει να την παροτρύνουμε να κάνει μία αγορά και αν κάτι δεν πάει καλά να μας θεωρήσει υπεύθυνους για την παρότρυνση και μόνο.
    Είναι καθαρά δική της επιλογή το πως θ΄ ενεργήσει κι από τα γραφόμενά μου ίσως αυτό να φαίνεται καθαρά.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    PERISTERI ATTIKIS

Προεπιλογή

Τρόπος ελέγχου του panel από όσα εγώ γνωρίζω είναι :
    - οπτικός έλεγχός όλων των καλωδίων της T-Con Board από και προς το panel και τη Main Board αν υπάρχει κάποια διακοπή,
    - επισκευή ή αντικατάσταση της T-Con Board,
    - επισκευή - επαναπρογραμματισμός της spi flash memory της Main Board με τον ανάλογο spi programmer και τ΄ εργοστασιακό firmware ή αντικατάσταση της Main Board.
    Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει και κάτι παραπάνω ας το προσθέσει.
    Φιλικά.
    Δημήτρης Καρούσης

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν όλες τις συμβουλές και τις πληροφορίες από τους αγαπητούς συνφορουμίτες ξανάνοιξα την τηλεόραση για έναν λεπτομερή οπτικό έλεγχο και δεν διαπίστωσα κάποιο φανερό πρόβλημα, τα flex είναι όλα εντάξει δεν είδα κάποιο κομμένο ή ξεκολλημένο, οι φίσσες εξωτερικά τουλάχιστον εντάξει, οι πυκνωτές στο τροφοδοτικό εξωτερικά δείχνουν εντάξει και γενικά καμία διάβρωση πουθενά, το εσωτερικό της τηλεόρασης είναι ολοκαίνουριο και είναι φυσικό αφού δεν συμπλήρωσε ούτε τρία χρόνια λειτουργίας.
    Το μυστήριο όμως παραμένει. Ποιο είναι το σφάλμα που ρίχνει το backlight ενώ έχει διαπιστωθεί ότι τα led ανάβουν? H mainboard που είναι ο πρώτος ύποπτος υποτίθεται ότι δοκιμάστηκε να αλλαχθεί στο εξουσιοδοτημένο service και δεν λύθηκε το πρόβλημα όπως και η t-con από τον προηγούμενο τεχνικό και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω αυτό, άλλωστε το επιβεβαίωσα διαπιστώνοντας ότι έχουν βάλει και οι δύο στα eshop τους τις αντίστοιχες πλακέτες για πώληση γεγονός που αποδεικνύει ότι τις είχαν παραγγείλει και τους μείνανε, βέβαια η t-con πωλείται 30 ευρώ και μου δόθηκε κόστος 210 αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, μακάρι να είχε φτιάξει η τηλεόραση και ας τα πλήρωνα, άλλωστε η εργασία και η γνώση πρέπει να πληρώνονται.
    Διαβάζοντας κάποιες λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο είδα ότι έχει μία τεχνολογία που λέγεται micro dimming, όπου ένα software αναλύει το σήμα του video και η πληροφορία πάει από την mainborad αλλά και την t-con σε ένα κύκλωμα που βρίσκεται στο τροφοδοτικό για να αυξομειώνεται η ένταση του οπίσθιου φωτισμού ανάλογα με την φωτεινότητα της εικόνας ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη εικόνα, η t-con είναι επίσης συνδεδεμένη με το τροφοδοτικό. Θα μπορούσε να παίζει κάποιο ρόλο αυτό και δεν λειτούργησε η αλλαγή της mainboard ή είναι εντελώς άσχετο?
    Αυτό που με απασχολεί είναι να διαπιστώσω αν το πρόβλημα εντοπίζεται από την t-con και πάνω ή από την t-con και κάτω. Σκέφτομαι να δοκιμάσω αυτό το screen tester https://www.youtube.com/watch?v=i4Cq0hNTNIo το έχει στο ebay,
    αν δείξει εικόνα τότε το πάνελ είναι σίγουρα εντάξει, αν όχι φταίει είτε η t-con είτε το πάνελ οπότε θέλει περαιτέρω ψάξιμο. Δυστυχώς δεν έχω ούτε γνώσεις ούτε εξοπλισμό ηλεκτρονικού για να κάνω μετρήσεις όπως θα έπρεπε και να εντοπίσω επακριβώς το πρόβλημα, απλά μία προσπάθεια κάνω πριν αποφασίσω να την πετάξω οριστικά.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Banned
    Όνομα
    Κώστantinos
    Περιοχή
    ΕΛΛΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ipaga Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιο είναι το σφάλμα που ρίχνει το backlight ενώ έχει διαπιστωθεί ότι τα led ανάβουν?
    μπερδεμενα μας τα λες εσυ ανοιξες πανελ σε αυτη την τβ?χωρις holder?

1ον τα λεντ ΜΕΝΟΥΝ ανοιχτα ? η οχι*ασχετα αν το πανελ ειναι μαυρο#to micro dimming δεν τα σβηνει τελειως απλα διορθωνει το black
    2ον η τβ εχει φωνη σε καποιο καναλι? η οχι
    3ον το τηλεχειριστιριο συμπερεφερεται κανονικα #κλεινη ανοιγει?
    εχε υποψιν σου οτι αν τα λεντ δεν #τραβανε # το σωστο ρευμα η τβ αυτη τρεχει σε protect
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pipilas : 25-06-18 στις 14:14

Νέο Μέλος
    Όνομα
    αγάπη
    Περιοχή
    ΓΛΥΦΑΔΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pipilas Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπερδεμενα μας τα λες εσυ ανοιξες πανελ σε αυτη την τβ?χωρις holder?

1ον τα λεντ ΜΕΝΟΥΝ ανοιχτα ? η οχι*ασχετα αν το πανελ ειναι μαυρο#to micro dimming δεν τα σβηνει τελειως απλα διορθωνει το black
    2ον η τβ εχει φωνη σε καποιο καναλι? η οχι
    3ον το τηλεχειριστιριο συμπερεφερεται κανονικα #κλεινη ανοιγει?
    εχε υποψιν σου οτι αν τα λεντ δεν #τραβανε # το σωστο ρευμα η τβ αυτη τρεχει σε protect
    εννοώ ότι άνοιξα το πίσω καπάκι και διαπίστωσα ότι ο οπίσθιος φωτισμός ανάβει όταν αποσυνδέσεις κάποιες φίσσες ενώ όταν είναι όλα συνδεδεμένα κανονικά μόλις πάει να ανάψει σβήνει αμέσως.

1ον δεν μένουν ανοιχτά, μόνο αν αποσυνδέσεις κάποιες φίσσες μένουν ανοιχτά.
    2ον έχει κανονικά φωνή και αλλάζουν κανονικά τα κανάλια και όλες οι άλλες λειτουργίες αλλά με μαύρη οθόνη και χωρίς φωτισμό, το flashlight test δεν δείχνει τίποτα δεν υπάρχει καθόλου εικόνα.
    3ον το τηλεχειριστήριο συμπεριφέρεται κανονικά, αυτό που λες με τα led με προβληματίζει και μένα μήπως κάποια led δεν λειτουργούν όπως πρέπει.
    Ευχαριστώ.

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-12-14, 16:51

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία