Καλησπερα παιδια, παρακολουθω καιρο το forum μεχρι που ηρθε η στιγμη να ζητησω και εγω βοήθεια.
Εχουμε στο σπιτι τον εν λογω καταψυκτη της whirlpool εδω και πολλα χρονια και δουλευε κανονικα μεχρι πριν κανενα χρονο ωσπου αρχισε να αναβει συχνα το κοκκινο λαμπακι της θερμοκρασιας, και το εφτιαχνα πατωντας το κουμπι και εριχνε θερμοκρασια και αναβαν τα πρασινα λαμπακια. Αλλα τωρα τελευταια πρασινο λαμπακι δεν αναβει με τιποτα.
Για να μην χαλασουν τα τροφιμα εχω βαλει ενα θερμομετρο και βλεπω τη θερμοκρασια μεσα και πατωντας το κουμπι ριχνω τη θερμοκρασια οταν χρειαζεται(σχεδον παντα πατημενο το εχω). Να πω επισης οτι το μοτερ δεν ξεκιναει απο μονο του, παρα μονο οταν πατησω το κουμπι που ριχνει τη θερμοκρασια.
Δοκιμασα
1) Αλλαξα θερμοστατη αλλα δεν εγινε τπτ
2) Ελεγξα την πλακετα για κατι καμμένο, ελεγξα τις αντιστασεις, τον πυκνωτη αλλα ηταν ολα οκ.
3) Το μονο που δεν εχω κοιταξει ειναι ενα μαυρο εξαρτημα χαμηλα στο εσωτερικο (λογικα πρεπει να ειναι αισθητηρας θερμοκρασιας) αλλα ειπα να ρωτησω πριν το αλλαξω και αυτο.
ΥΓ. παρατηρησα οτι απο τις δυο σπειρες που εχει μεσα μονο η πανω παγωνει, δεν ξερω αν δειχνει τπτ αυτο.
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια