Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα στεγνωτήριο LG και λίγα λεπτά αφότου το βάλω σε λειτουργία, μου ρίχνει την ασφάλεια στο πίνακα. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς τις πιθανές αιτίες;
Καλησπέρα παιδιά. Έχω ένα στεγνωτήριο LG και λίγα λεπτά αφότου το βάλω σε λειτουργία, μου ρίχνει την ασφάλεια στο πίνακα. Μήπως μπορεί να μου πει κανείς τις πιθανές αιτίες;
Έχεις διαρροή ρεύματος.
π.χ κάποιος αγωγός στο στεγνωτήριο έχει φθαρεί και κάνει κύκλωμα με το σώμα του στεγνωτηρίου.
You only live twice.
Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο πρόβλημά μου. Ρίχνει μόνο την ασφάλεια στον πίνακα και όχι τον ρελε.
Η ασφάλεια πέφτει με βραχυκύκλωμα ή με υπερβολικό ρεύμα. Το βραχυκύκλωμα είναι πιο πιθανό. Αρχίζει η περιστροφή του μοτέρ; Όταν ανοίξεις το πορτάκι, είναι ζεστός ο χώρος; Έχει θέρμανση με inverter το στεγνωτήριο ή με αντίσταση;
Λειτουργεί κανονικά για κάποια λεπτά και μετά πέφτει η ασφάλεια. Ο εσωτερικός χώρος θερμαίνεται κανονικά για όση ώρα λειτουργεί το στεγνωτήριο. Δεν ξέρω αν έχει θέρμανση με inverter ή με αντίσταση, αν και είμαι σίγουρος ότι λειτουργεί με αντίσταση.
Μάλλον η αντίσταση φταίει.
Βασικά πρέπει να δεις το ταμπελάκι που έχει η συσκευή και να διαβάσεις πόσα Watt είναι το στεγνωτήριο. Αν είναι πάνω από 2300 Watt τότε απλά δεν μπορεί να δουλέψει σε πρίζα δωματίου διότι στα δωμάτια οι ασφάλειες δουλεύουν οριακά τα 2200Watt.Μία άλλη παράμετρος είναι να δεις πόσο φορτωμένη είναι η γραμμή του στεγνωτηρίου διότι αν έχεις και ένα αερόθερμο π.χ για να ζεσταίνεσαι τότε δεν υπάρχει ελπίδα να δουλέψουν και τα δύο ταυτόχρονα. Για ρίξε λίγο φως σε αυτά που σου είπα και θα δούμε στο τέλος αν υπάρχει πρόβλημα με το στεγνωτήριο. Π.χ αν το βάλεις στην πρίζα του πλυντηρίου δουλεύει κανονικά??
klik (08-11-15)