Καλησπερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και ανοιγω αυτο εδω το θεμα για να ρωτησω σχετικα με την επισκευη του gameboy color μου.

Αγορασα ενα μεταχειρισμενο color λοιπον το οποιο δεν αναβε. Δεν ειχε μπαταριες μεσα που να εχουν "σκασει" γιατι το ανοιξα και ηταν καθαρο. Καθαρισα την πλακετα του και εβαλα λιγο σπρει επαφων σε καποια σημεια και δοκιμασα να το αναψω. Αναψε κανονικα αλλα μετα απο 2 δευτερολεπτα εσβησε. Αυτο εγινε αλλες 2 φορες κι εκτοτε δεν εχει ξανααναψει. Με λιγα λογια, ολες μου οι "φροντιδες" ειχαν ως αποτελεσμα να αναψει μεν, για ελαχιστο διαστημα δε. Μετα απο μετρησεις με το πολυμετρο και ψαχνοντας στο internet ειδα οτι ειναι προβλημα του διακοπτη on/off. Κι εδω αρχιζουν τα ωραια. Για να δω αν ο διακοπτης ειναι "καλος" πρεπει να τον ξεκολλησω απο την μητρικη και ειναι πολυ λεπτοδουλεια. Σκεφτομαι λοιπον 2 λυσεις και αν καποιος εχει να προτεινει κατι, θα με βοηθουσε παρα πολυ. Λυση πρωτη, να δοκιμασω να φρεσκαρω λιγο τα σημεια που ειναι κολλημενος ο διακοπτης στην μητρικη. Αν ομως δεν ειναι λειτουργικος θα πρεπει αναγκαστικα να παω στην 2η λυση που ειναι να τον ξεκολλησω και με την χρηση 2 καλωδιων να βαλω εναν αλλο (οχι τον ιδιο, δε βρισκω πουθενα ) και να κανω καποιες μετατροπες στο case για να χωρεσει. Αν τελικα χρειαστει να τον ξεκολλησω, εχω μερικες ερωτησεις:

α)κολλητιρι 25 Watt κανει? Η θα χρειαστω μεγαλυτερο/μικροτερο?
β)μπορω οντως να βαλω καποιον αλλο διακοπτη η πρεπει να βρω ακριβως τον ιδιο?
Θα ηθελα επισης μερικα tips για την ολη διαδικασια καθ οτι ειμαι αρχαριος στο θεμα των κολλησεων.

Ευχαριστω εκ των προτερων και...καλως σας βρηκα

υ.γ. αμα θελετε μπορω να ανεβασω και φωτογραφιες απο το gameboy.