Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    ΣΠΥΡΟΣ
    Περιοχή
    ΕΥΒΟΙΑ

Προεπιλογή

Καλημέρα Κώστα
    Σ' ευχαριστώ για τις πολύτιμες παρατηρήσεις σου. Δεν ξέρω αν ο inverter έχει δυνατότητα ρύθμισης του charger part σε ότι αφορά τις τιμές της τάσης με βάση την οποία θα ξεκίναγε τη φόρτιση άλλωστε και το manual είναι αρκετά λιτό σε πληροφορίες αφού και οι 2 εικόνες που παραθέτει δείχνουν άλλο inverter σχεδιαστικά. Πάντως χθές έκανα το εξής: 1. Συνέδεσα το φορητό φορτιστή στην καινούργια μπαταρία με τα 12,7V και έδειξε ότι η στάθμη φόρτισης βρίσκεται στο 87%. Ξεκίνησε να τη φορτίζει με 6,4Α αρχικά και σταδιακά μειώνονταν μέχρι το 1Α ώσπου φορτίστηκε πλήρως σε χρόνο 2ώρες και 20 λεπτά. 2. Όταν ολοκληρώθηκε η φόρτιση και πήγε η ένδειξη στο 100% και άναψε το πράσινο, η τάση από τα14,7V έπεσε ατο 13,6V που σημαίνει ότι περιέπεσε σε float κατάσταση για τη συντήρηση της μπαταρίας. Απόλυτα φυσιολογικό. 3. Αποσύνδεσα τον φορητό φορτιστή και σύνδεσα τη μπαταρία στον inverter με συνδεδεμένο το πολύμετρο. Εκεί έδειξε 14,45 V. 4. Συνέδεσα σε σειρά αμπερόμετρο και δεν υπήρχε ρεύμα ούτε ενός mA. 5. Έκλεισα την παροχή ρεύματος για 10 δευτερόλεπτα. Η τηλεόραση και το φωτιστικό δεν αντιλήφθηκαν τη διακοπή όπως γίνονταν πριν και είναι φυσιολογικό. 5. Ξαναέδωσα ρεύμα και αμέσως το ανεμιστηράκι του Inverter πήρε μπρός και λειτούργησε για περίπου 10 δευτερόλεπτα (αυτό το κάνει πάντα όταν φορτίζει τη μπαταρία μετά από διακοπή ρεύματος. Μετά σταμάτησε ο ανεμιστήρας και πλέον παραμένει σε κατάσταση λειτουργίας από χθες το μεσημέρι έως τώρα χωρίς ορατό πρόβλημα. Συμπέρασμα: Η κατάσταση των δύο χρησιμοποιημένων μπαταριών ήταν τέτοια που έλειπε φόρτιαη και "τράβαγαν" ρεύμα από τον inverter χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η φόρτισή τους με αποτέλεσμα να ζεσταθούν πολύ. Συνεπώς το ότι δεν μειώθηκε η τάση του φορτιστή του inverter όπως έγινε με τον φορητό μου φορτιστή στα 13,6V δεν με ανησυχεί πλέον αφού δεν υπάρχει ρεύμα προς την μπαταρία. Μετά από τα παραπάνω, τι λές μπορώ να προχωρήσω το επόμενο διάστημα σε αγορά μπαταρίας τύπου AGM 100ΑΗ αν μου επιτρέψουν τα οικονομικά μου γιατί αυτή που έβαλα η καινούργια είναι 50ΑΗ ή εδώ κρύβεται κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί και θα κάνω λάθος? Ξανά ευχαριστώ για τη βοήθεια όλα τα παιδιά...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SPIROS1951 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μετά από τα παραπάνω, τι λές μπορώ να προχωρήσω το επόμενο διάστημα σε αγορά μπαταρίας τύπου AGM 100ΑΗ αν μου επιτρέψουν τα οικονομικά μου γιατί αυτή που έβαλα η καινούργια είναι 50ΑΗ ή εδώ κρύβεται κάτι που δεν το έχω αντιληφθεί και θα κάνω λάθος?
    Μαζί με όσα έγραψα στο #5 δες το βίντεο και δεν θα χάσεις
    https://www.youtube.com/watch?v=sLmuHu4y5aw
    Αν αναφέρεσαι από όσο έχω καταλάβει για μια TV και φωτισμό (ως μάξιμουμ φορτία) ένα βασικό λάθος είναι η επιλογή μεγάλου inverter , που ενδεχομένως για μικρά φορτία να ήταν κατάλληλο inverter με ισχύ 300W

Θα μπορούσε κανείς να πει , "ναι μεν έχω 1kw inverter " και μικρή σχετικά μπαταρία , αλλά το φορτώνω μόνο για μια TV και φωτισμό , οπότε είναι το ίδιο . Δεν είναι το ίδιο , για κάθε inverter ο κατασκευαστής προτείνει ελάχιστο μπαταρίας , αποκλείεται στο manual να μην αναφέρεται στο ελάχιστο μπαταρίας , όσο απλό και αν το διάβασες το manual
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 02-10-24 στις 11:37

Παρόμοια Θέματα

1. ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ UPS ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΕΣ
    από manos_3 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-18, 11:11
  2. makita dc10wA δεν φορτιζει τς μπαταριες
    από xoustoulios στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-17, 20:06
  3. μπαταριες επαναφορτιζομενων εργαλειων
    από jakjak στο forum Εργαλεία & Όργανα Μέτρησης