Δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις το LM. στην έξοδο του (ή στο + του πυκνωτή εξόδου που έβαλες) συνδέεις τα +3.3V μέσω της 10Ωμ αντίστασης και το - του τροφοδοτικου στο - του πυκνωτή εξόδου. Δεν θα συνδέσεις τίποτα άλλο στην πλακέτα (να μην δώσεις δηλαδή τα 11V από τη συσκευή).
Αν η αντίσταση ζεματά και η τάση πάνω στον πυκνωτή εξόδου "γονατίσει" κάτω από 1V πάλι, τότε έχεις βλάβη στην πλακέτα.
Αν η τάση που μετρήσεις είναι κοντά στα 3V, τότε πιθανότατα το regulator έχει πρόβλημα και ο λόγος που έχεις 3V αντί για 3.3 είναι η αντίσταση προστασίας 10Ωμ που βάλαμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: αν το τροφοδοτικό σου δεν έχει περιορισμό ρεύματος κάτω απο 100mA και δεν βάλεις την 10Ωμ και έχει βραχυκύκλωμα η πλακέτα του, θα δεις καπνό και κάποιες πίστες θα εξαϋλωθούν
Οκ ευχαριστώ για την ανάλυση. Τώρα κατάλαβα και θα το προσπαθήσω αύριο . Ελπίζω να μην είναι η πλακέτα....
Λοιπόν , μόλις έκανα την διαδικασία που συζητάγαμε εχθές . Αρχικά ρύθμισα το τροφοδοτικό πάγκου στα 3.2v και τα αμπέρ στα 100mA .
στο + του τροφοδοτικού έβαλα μία αντίσταση 10 Ω και την έβαλα στην έξοδο του LD33. (το (-) το έβαλλα στην γείωση εννοείται ). Το αποτέλεσμα ήταν να ανάβει το λαμπάκι c.c στο τροφοδοτικό οπότε και δεν μπορούσα να κάνω κάποια μέτρηση . Μετά αύξησα τα αμπέρ σε 300mA και μέτρησα 1v στα άκρα του πυκνωτή εξόδου και ρεύμα 135mA . Επίσης η αντίσταση ζεστάθηκε πολύ .
Συμπέρασμα ;;
Άρα έχεις βραχυκύκλωμα στην πλακέτα.
Η αντίσταση δεν σου χρειάζεται αφού το τροφοδοτικό σου έχει περιορισμό ρεύματος.
Αφαίρεσε το LD33, κάνε πάλι το ίδιο με το τροφοδοτικό και δες ποια εξαρτήματα ζεσταίνονται, πάντα με περιορισμό ρεύματος στα 100mA.
Αν δεν ζεσταίνεται κανένα, ανεβάζεις το ρεύμα. Αλλά καλύτερα μην πας πάνω από 500mA μην κάψεις κανένα διάδρομο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 09-01-20 στις 09:43
You only live twice.
Καλησπέρα μετά από καιρό. Έκανα την διαδικασία που μου πρότεινες , αφαιρώντας το LD33 και παίρνοντας μετρήσεις αλλά το ίδιο πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει και δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο εξάρτημα ζεσταίνεται . Έτσι έψαξα και βρήκα από γνωστό μια θερμοκάμερα την οποία έχω σήμερα στα χέρια μου . Έτσι σήμερα επανέλαβα την διαδικασία ( με το LD33 εκτός κυκλώματος και με περιορισμό ρεύματος 400mA αλλά το τροφοδοτικό μου έδειχνε c.c. Οπότε μετά έβαλλα την αντίσταση 10 Ω στο + του τροφοδοτικού με περιορισμό ρεύματος 300mA και το κύκλωμα τράβηξε 210 mA. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν η αντίσταση που έβαλα να ανεβάζει 90 °C και μετά το μόνο εξάρτημα που ζεστάθηκε ήταν ο Μικροελεγκτής... ανέβασε 38 °C (εικόνα 7)
εικόνα 7.jpg
Τι μπορώ να κάνω ;
Εγώ αυτό που συμπεραίνω (και μην το παίρνεις ως 100% σωστό, υπόθεση κάνω) είναι ότι είναι βραχυκυκλωμένος ο μικροελεγκτής.
1. βρες το datasheet του μικροελεγκτή για να βρεις ποιο είναι το πιν τροφοδοσίας του
2. μέτρα τάση σε αυτό το πιν
You only live twice.