70,° είναι υπερβολή και σπατάλη για την τσέπη σου.
Σίγουρα δεν φταίει το μήκος της αντίστασης.ισως είχε κοντό κυαθιο και έβρισκε ο θερμοστάτης.ισως ακουμπάγε το κυαθιο του θερμοστάτη πανω στην αντισταση
70,° είναι υπερβολή και σπατάλη για την τσέπη σου.
Σίγουρα δεν φταίει το μήκος της αντίστασης.ισως είχε κοντό κυαθιο και έβρισκε ο θερμοστάτης.ισως ακουμπάγε το κυαθιο του θερμοστάτη πανω στην αντισταση
Κυριακίδης (26-03-19)
vasilimertzani (27-03-19)
Καλημέρα σας
Μόλις πρίν απο λίγο μου τηλεφωνησε ενας ευγενέστατος Κυριος απο την Αντιπροσωπεία.
Μου είπε οτι για να ανεβή η θερμοκρασια του νερου κατα 45 βαθμους χρειάζεται 1ωρα και 45 λεπτα.
Μου είπε επίσης οτι η ιδια αντίσταση χρησιμοποιείται και για θερμοσίφωνες 60,80,100,120 λιτρων.
Εντόπισε το πρόβλημα μάλλον στα αλατα που ειναι πάνω στην αντίσταση{σκληροτητα νερου}.
Μου πρότεινε μάλιστα οταν του είπα οτι το νερό μας είναι με πολλά αλατα να βαλουμε ενα φίλτρο.
Αυτά τα λίγα λοιπόν
Δεν μου κάνει εντύπωση, έχω ένα boiler στο χωριό που είναι πολύ σκληρό το νερό, και η αντίσταση έχει την ίδια συμπεριφορά (αναβοσβήνει γρήγορα). Το αποδίδω στο ότι το στρώμα αλάτων επάνω στην αντίσταση δυσκολεύει τη μεταφορά θερμότητας στο νερό, αλλά ο θερμοστάτης που είναι επάνω στο σώμα της αντίστασης επηρρεάζεται από τη θερμοκρασία της ίδιας της αντίστασης.
Τώρα τα περί φίλτρου για τα άλατα, σηκώνουν πολλή συζήτηση... τα άλατα διαλύονται στο νερό, δεν είοναι στερεά για να τα κρατήσει ένα φίλτρο, γι'αυτό και δεν γίνεται αποσκλήρυνση με τα φίλτρα, ότι κι αν ισχυρίζονται διάφοροι για να τα πουλήσουν. Η πικρή αλήθεια είναι ότι για να κάνεις αποσκλήρυνση χρειάζεται αποσκληρυντής που κάνει χημική επεξεργασία στο νερό (προφανώς η λύση της αντίστροφης όσμωσης ξεφεύγει πολύ από το budget για οικιακή χρήση).
Ας πούμε σου έδωσαν αντίσταση 4kw για τα 60 λίτρα ? (γνωρίζουμε ότι έχεις 120 λίτρα)
https://www.youtube.com/watch?v=rGWmONHipVo
Πρέπει να εξετάσεις τι αντίσταση είχε αρχικά / με τι ασφάλεια ασφαλίζεται ο θερμοσίφωνας / και με τι διατομής καλώδια .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 27-03-19 στις 11:38
nyannaco (27-03-19)
Μέσα σε ένα χρόνο μάζεψε τόσα άλατα;.περίεργο όντως.
20190323_153610.jpgΚαλησπέρα σας
Κατάφερα και σας στέλνω μια φωτογραφία της παλιάς αντίστασης.
Είναι η πρώτη {ασπρη απο αλατα}
Αυτα μέσα σε εξη μήνες περίπου.
Καλό σας βράδυ
Πόσα εξάμηνα είναι από το 2013?
http://www.enikos.gr/society/174535/...stizei-to-nero
(τοπικές αυτοδιοικήσεις ....μπλα μπλα ..... θα θα .... πραγματοποιούμε ...μπλα μπλα ... οι συνεδριάσεις και τα συμβούλια να πληρώνονται .... μπλα μπλα )
Πιθανόν, δεν ξέρω για τα πολυφωσφορικά συγκεκριμένα. Πάντως αυτά που είδα γκουγκλάροντας δεν είναι φίλτρα με τη στενή έννοια του όρου (δεν συγκρατούν σωματίδια πάνω από ένα μέγεθος), αλλά επιδρούν χημικά στο νερό, όπως και οι μεγάλοι αποσκληρυντές ρητίνης. Οπότε, πιθανόν να κάνουν δουλειά, δεν το ξέρω, αλλά δεν είναι φίλτρα.