Στην πρωτη φοτο εχεις βγαλει την πλακετα ,μπορεις να κανεις μετρηση και απο εκει αντι να ανοιξεις το μοτερ.Βαλε το πολυμετρο στην κλιμακαACV 750 και βαλε ενα ακροδεκτη απο το πολυμετρο στο μπλε της μεγαλης φυσας και τον αλλο ακροδεκτη στο μαυρο.Βαλε μπρος το καταψυκτη και δες τη ενδειξη θα βγαλει σταθερα στο πολυμετρο.Αν δεις οτι η μετρηση εκει που σου δινει π.χ.220v ξαφνικα αυξομειωνει σε μεγαλο βαθμο η χανεται και επανερχεται μετα απο λιγο τοτε εχει προβλημα η πλακετα.Αν η ταση ειναι σταθερη και δεν δουλευει το μοτερ τοτε η βλαβη ειναι στο μοτερ.Αν δεν υπαρχει καθολου ταση τοτε μπορει να υπαρχει βλαβη στο αισθητηριο.ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Η ταση που θα μετρησεις δεν ερχεται αμεσως αλλα μετα απο λιγα δευτερολεπτα.
Έφθασε η μέρα του πειράματος , αλλά χρειάζομαι βοήθεια για να μην γίνω... πορτατίφ . Οι πόλοι στο πολύμετρο είναι σωστά συνδεδεμένοι ; Υποθέτω ότι ο κόκκινος είναι σταθερά σε μία θέση (τον έχω στην 10ADC , σωστά , ή λάθος ;) και ο μαύρος παίζει ανάλογα με τις μετρήσεις , στις θέσεις VΩmA , ή COM ; Δεν κάνω τίποτα πριν απαντήσεις . Ευχαριστώ .
Ο μαύρος ακροδέκτης μπαίνει πάντα στο COM, ο κόκκινος μπαίνει πάντα στο V-Ω-mA, εκτός από την περίπτωση που θες να μετρήσεις ΡΕΥΜΑ (όχι ΤΑΣΗ) από 200mA ως 10Α DC, οπότε τον βάζεις εκεί που τον έχεις τώρα, και επιλέγεις την κλίμακα των 10Α.
Ο κόκκινος λοιπόν τώρα πρέπει να πάει στη θέση V-Ω-mA, εκεί που τον έχεις τώρα είναι πολύ επικίνδυνο να βάλεις τα probes στα 230V~ γιατί θα κάνεις ένα γερό βραχυκύκλωμα!
Η κλίμακα που έχεις επιλέξει είναι σωστή.
Ειναι ακριβως οπως τα λεει ο Φιλλιπας.Βαλτα ετσι και κανε την μετρηση.Τους ακροδεκτες του πολυμετρου μπορεις να τους σφηνωσεις στη φυσα πανω στη πλακετα ωστε να ειναι σταθεροι και να παρεις καλη μετρηση.Και επειδη εχεις το φοβο μη γινεις πορτατιφ εχε και κανενα αλλο ανθρωπο μαζι σου για να βγαλει την μπριζα.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tipos : 10-02-17 στις 21:52
ΟΚ οι μετρήσεις έγιναν , οι ενδείξεις αλλάζουν συνέχεια και παλαβά , δηλαδή 001 , 061 , 161 , 000 , 210 , 132 , 016 , 109 , 006 , 204 , 006 , 030 , 043 κοκ . Οπότε χρειάζεται αλλαγή η πλακέτα ; Σωστά ; Η οποία πλακέτα για να αφαιρεθεί έχει κάποιο κόλπο , που δεν μπορώ να το εντοπίσω . Πέραν αυτού , πριν την αγοράσω θάθελα να ξέρω ότι δεν θα βγάλει επί πλέον πρόβλημα πχ μοτέρ , ή οτιδήποτε άλλο , που τελικά να μην αξίζει η επιδιόρθωση , ούτε για τον κόπο , ούτε βασικά και για το χρήμα . Πως θα ελέγξω τα υπόλοιπα ; Εννοείται ότι πάμε πάλι βήμα-βήμα , αφού δεν ξέρω ούτε που βρίσκονται . Ευχαριστώ .Αρχικό μήνυμα από FILMAN