Βγάλε καμιά φωτογραφία από την πλακέτα. Οι αισθητήρες ελέγχθηκαν;
Βγάλε καμιά φωτογραφία από την πλακέτα. Οι αισθητήρες ελέγχθηκαν;
Ελέχθηκαν και της κατάψυξης και της συντήρησης το θέμα είναι ότι δεν ξεκινάει το ανεμηστηράκι(είναι καινούριο).....με προβληματίζει η μόνιμη ένδειξη του καταψύκτη στους -8 soft....θα ανεβάσω φώτο...η πλακέτα είναι siemens...επικοινώνησα με δύο επισκευαστές πλακετών έναν στην θεσσαλονίκη και έναν στην Λάρισσα...ο πρώτος κάνει τζάμπα διάγνωση και ο άλλος θέλει 15 ευρώ για διάγνωση.Έκανα δοκιμή και έκοψα τον αισθήτηρα του θαλάμου της συντήρησης,βραχυκύκλωσα τα καλώδιάκια για μείνει κλειστό το κύκλωμα αλλά μου βγάζει SENSOR FAIL...μέτρησα τον αισθητήρα με το πολύμετρο και φαίνεται συνέχεια ανοιχτό το κύκλωμα...τον ξαναέβαλα επάνω και έσβησε η ένδειξη και είναι όπως πριν.
Με αποσυνδεμένο τον αισθητήρα χωρίς να είναι βραχυκυκλωμένα τα καλωδιάκια τί ένδειξη παίρνεις, -8 ή SENSOR FAIL;
Ο αισθητήρας δεν είναι ένας διακόπτης ON/OFF αλλά μια θερμοκρασιακά μεταβαλλόμενη αντίσταση. Συνεπώς ένας καλός αισθητήρας δεν θα μετράει ανοιχτό κύκλωμα στο πολύμετρο εκτός εάν πήγες να τον ελέγξεις σε υπερβολικά χαμηλή κλίμακα του οργάνου.
sensor fail....και μέτρησα αντίσταση του αισθητήρα στα 3,5 kΩ σε θερμοκρασία περιβάλοντος
Άρα λοιπόν ο αισθητήρας δεν μετράει ανοιχτό κύκλωμα όπως είπες πριν οπότε πιθανότατα είναι καλός, επίσης η πλακέτα φαίνεται να τον διαβάζει σωστά. Το ανεμιστηράκι πιθανότατα θα ελέγχεται με κάποιο μικρό triac, έχεις ελέγξει το κομμάτι αυτό στην πλακέτα;
Θα ανεβάσω φώτο όταν γυρίσω σπίτι......πάντως υπήρχε(και το είδα και εγώ) ένα μικρό μαύρο τετραγωνάκι(δίπλα σε άλλα δύο) πάνω στην πλακέτα που είχε σπάσει μια γωνία του το οποίο και άλλαξε ο τεχνικός που φώναξα αλλά δεν είχε καμμιά επίπτωση.Η πλακέτα είναι παρόμοια σε δομή με αυτήν....wm_19.20.20.21b.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gloc : 15-09-16 στις 14:41
Αυτή έχει πάνω τρία triac FT0109 που το αριστερό παίρνει εντολή κατευθείαν από τον επεξεργαστή μέσω αντίστασης 180Ω, ενώ το μεσαίο και το δεξιό παίρνουν από τρανζίστορ μέσω αντιστάσεων 470Ω. Δεν ξέρω ποιο είναι του ανεμιστήρα. Ποιο είναι αυτό που αλλάξατε;