Τελικά έχω μπερδευτεί και εγώ. Αν ψάξεις στο internet για adp 8242 thermostat βγάζει μερικές σελίδες με ανταλλακτικά που έχει δύο τύπους προφανώς για ένα παλαιότερο και ένα μεταγενέστερο μοντέλο. Και τα δυο τα αναφέρει σαν θερμοστάτες. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη.

https://www.partmaster.co.uk/diploma...ine=thermostat
http://www.espares.co.uk/search/mo53...plomat/adp8242
Πράγματι αυτή η ιστορία έχει μπερδέψει αρκετούς στο αν είναι NTC ή κλίξον και στα 2 link παραπάνω τα πρώτα δεν πρέπει να είναι κλίξον αλλά τα δεύτερα ναι είναι κλίξον. (εννοώ τα δεύτερα και από τα 2 link) .
Έπειτα το NTC αν ήταν κλίξον θα το προφέρανε Klixon και όχι Thermostat άρα είναι θερμοστάτης και αυτό θα έχει παρτίδες με την πλακέτα . Τώρα γιατί το έχουν "πίσω στην πόρτα " και προφανώς σε ψηλό σημείο , αυτό δεν το έχω καταλάβει . Ίσως για να αντιλαμβάνεται αν γίνεται κάποια υπερθέρμανση μέσα στον θάλαμο? για λόγους ασφαλείας ?

Αυτό αν είναι τελικά NTC δεν συνδέεται με την αντίσταση αλλά πάει στην πλακέτα. Το κλιξον με τον κωδικό 46663 που λες δεν μπόρεσα να το βρω μέσα στο σχεδιάγραμμα, βοήθησε με να το εντοπίσω.
Στο σχέδιο εκεί που δείχνει εσωτερικά τον θάλαμο και την παλαιού τύπου αντίσταση , στην βάση της αντίστασης όπου βιδώνεται στο πάτωμα του θαλάμου .. αυτό είναι δίπλα στην αντίσταση . Επειδή όμως εσύ δεν έχεις την παλαιού τύπου αντίσταση αυτό το κλίξον (46663 ) μπορεί να βρίσκεται αλλού σε άλλη θέση π.χ. κοντά στην αντλία πλύσης και από κάτω.

Για την αντλία πλύσης τώρα. Εννοείς αν τα νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης τα τινάζει με πίεση η πάνω και η κάτω αντλία ? Αν ναι βλέπω νερά όταν ανοίγω το θάλαμο και την κάτω αντλία να γυρίζει ελαφρώς (προφανώς όση ορμή της έμεινε μετά τη διακοπή από το άνοιγμα της πόρτας), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται μέσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Πως μπορώ να κάνω έναν έλεγχο ?
Εννοείς αν τα νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης τα τινάζει με πίεση η πάνω και η κάτω αντλία ?
Πάνω και κάτω ψεκαστήρας είναι ... αυτοί λειτουργούν από την ίδια αντλία απλά έχει διαιρεμένο καναλέτο και το ένα ψεκάζει από πάνω και το άλλο από κάτω .

(προφανώς όση ορμή της έμεινε μετά τη διακοπή από το άνοιγμα της πόρτας), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται μέσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Πως μπορώ να κάνω έναν έλεγχο
Ακουστικά δεν μπορείς να το καταλάβεις? π.χ. πόσο δυνατά ακουγόταν το ψέκασμα πριν και πόσο τώρα.