Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
http://www.elettrospares.it/modello....goria=&subcat=
Στο παραπάνω Link εκεί που λέει "resistenca" για το συγκεκριμένο μοντέλο αναφέρει 780Watt. Είσαι σίγουρος ότι είναι 2000W? το γράφει επάνω? ή βρήκες μια τυχαία φωτογραφία .
Δεν πιστεύω να είναι από τον πιεσσοστάτη αν νωρίτερα αναφέρθηκε ότι έστω σε μεγάλο κύκλο κάποια στιγμή ολοκληρώνει . Από την περιοχή του πιεσσοστάτη απλά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις αν είναι καθαρό το σωληνάκι και δεν είναι βουλωμένο.
Στο link με τα ανταλλακτικά αναφέρει Timer με πλακέτα ... αλλά υπάρχει και Timer μηχανικός , εσύ τι έχεις εκεί τελικά?
http://www.maggioelettrodomestici.it...36-SL4706.html
Αν πείραξες τις ρυθμίσεις του πιεσσοστάτη , τότε θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις
Δώσε λίγες περιγραφές παραπάνω π.χ. πως λειτουργεί παίρνει νερό κανονικά ? γεμίζει το νερό σωστά? η αντλία πλύσης τινάζει μέσα στον θάλαμο τα νερά ? όλα οκ? καμία άλλη υποψία?
Πέτρο καλημέρα

Είναι όντως 2000Watt. Σου παραθέτω φωτογραφία για του λόγου το αληθές.
heating_element.jpg

Δεν ξέρω πλέον αν ο κύκλος είναι απλά μεγάλος, αλλά ζεστό νερό δεν έχω καθόλου. Όσο για το σωληνάκι του πιεσοστάτη δεν το καθάρισα αλλά θα το κάνω και αυτό. Η αλήθεια είναι ότι χθες που το δούλεψα λίγο άκουσα το κλικ του που σημαίνει ότι δούλεψε.... οπότε μάλλον κάτι γίνεται από την πλακέτα. Να σημειώσω ότι το μοντέλο αυτό είναι το ίδιο με το Diplomat/Smeg ADP 8242. Υποτίθεται ότι έχει και κάποια αυτο-διάγνωση λάθους όπως λέει το manual αλλά σε εμένα δεν δείχνει τίποτε.

Αυτό που σκέφτηκα μόλις είναι να βάλω κροκοδειλάκια επάνω στις επαφές που οπλίζει το ρελε για να δώσει ρεύμα στην αντίσταση. Θα πρέπει να δω συνέχεια εφόσον οπλίσει. Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα με την πλακέτα ?? Το NTC ??? Θα δείξει απλά να εστιάσω το πρόβλημα σε εκείνο το σημείο και όχι στον πιεσοστάτη μεριά.

Το Timer ΔΕΝ είναι μηχανικό διότι όπως θα δεις και στη φωτογραφία της πλακέτας έχει έναν microcontroller της motorola. Όλοι αυτοί έχουν ενσωματωμένο timer οπότε δεν υπάρχει λόγος.

Να σημειώσω επίσης ότι μέτρησα για ψυχρές κολλήσεις στο ρελέ, αλλά και τις διόδους / αντιστάσεις στα μεγάλα ρεύματα δηλαδή των 220V που δείχνουν όλα καλά.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες ακόμη.

door.jpgplaketa2.jpgplaketa3.jpg