Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 32

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Δημήτρης104 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που δείχνεις στο http://www.fix-r.hu/alkatreszek-tart...n-smeg/146845/ δεν είναι NTC thermistor.Είναι κλιξον. Δηλαδή ένας θερμοστάτης ασφαλείας, που όταν διαβάσει πολύ υψηλή θερμοκρασία νερού κόβει το ρεύμα στην αντίσταση. Κρύο πρέπει να μετράς 0 ωμ στα άκρα του. Πιθανό εκεί να είναι το πρόβλημα σου. Το δοκιμαστικό μπορεί να ανάψει και με ένα απειροελάχιστο ρεύμα διαρροής αν η πλευρά που μετράς δεν γειώνεται κάπου.
    Πρόσεχε με τα 230V.

Καλημέρα Δημήτρη,

Το δικό μου έχει κάποια μικρή διαφοροποίηση στον αριθμό. Δες το στη φωτογραφία παρακάτω

IMG_1655.jpg

Όσον αφορά αν είναι NTC ή θερμοστάτης ασφαλείας, δεν ήξερα να σου πω και εγώ στην αρχή. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο, βρήκα το βίντεο παρακάτω

https://www.youtube.com/watch?v=SlOL9uVPujg

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο sensor να έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με το δικό μου. Δηλαδή μεγάλη αντίσταση η οποία πέφτει όσον αυξάνεται η θερμοκρασία.

Να είναι θερμοστάτης ασφαλείας και να έχει τέτοια συμπεριφορά δεν το βρίσκεις περίεργο ?

Επειδή συζητούσα με έναν φίλο χθες με ρώτησε και αυτός για το θερμοστάτη ασφαλείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να βρω κανέναν αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός μου ότι το παραπάνω είναι NTC.

Η συνδεσμολογία της αντίστασης είναι η εξής. Συνδέεται με έναν από τους ακροδέκτες που φαίνονται στην πλακέτα παρακάτω. Εφόσον οπλίσει το relay το οποίο μέτρησα και δουλεύει κανονικά ουσιαστικά κλείνει το κύκλωμα των δυο ακροδεκτών που φαίνονται δίπλα δίπλα.

Το άλλο άκρο που πάει στην αντίσταση έρχεται από τον πιεσοστάτη που και αυτός δείχνει να είναι καλός. Χθες μάλιστα κατά τη λειτουργία του άκουσα και το κλικ που κάνει όταν οπλίζει. Θα το συνδέσω και θα αρχίσω να μετράω τάσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ πραγματικά τίποτε άλλο.

plaketa.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdancer75 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα Δημήτρη,

Το δικό μου έχει κάποια μικρή διαφοροποίηση στον αριθμό. Δες το στη φωτογραφία παρακάτω

IMG_1655.jpg

Όσον αφορά αν είναι NTC ή θερμοστάτης ασφαλείας, δεν ήξερα να σου πω και εγώ στην αρχή. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο, βρήκα το βίντεο παρακάτω

https://www.youtube.com/watch?v=SlOL9uVPujg

Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο sensor να έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με το δικό μου. Δηλαδή μεγάλη αντίσταση η οποία πέφτει όσον αυξάνεται η θερμοκρασία.

Να είναι θερμοστάτης ασφαλείας και να έχει τέτοια συμπεριφορά δεν το βρίσκεις περίεργο ?

Επειδή συζητούσα με έναν φίλο χθες με ρώτησε και αυτός για το θερμοστάτη ασφαλείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να βρω κανέναν αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός μου ότι το παραπάνω είναι NTC.

Η συνδεσμολογία της αντίστασης είναι η εξής. Συνδέεται με έναν από τους ακροδέκτες που φαίνονται στην πλακέτα παρακάτω. Εφόσον οπλίσει το relay το οποίο μέτρησα και δουλεύει κανονικά ουσιαστικά κλείνει το κύκλωμα των δυο ακροδεκτών που φαίνονται δίπλα δίπλα.

Το άλλο άκρο που πάει στην αντίσταση έρχεται από τον πιεσοστάτη που και αυτός δείχνει να είναι καλός. Χθες μάλιστα κατά τη λειτουργία του άκουσα και το κλικ που κάνει όταν οπλίζει. Θα το συνδέσω και θα αρχίσω να μετράω τάσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ πραγματικά τίποτε άλλο.

plaketa.jpg
    Δημήτρη ψάχνοντας στα ανταλλακτικά στο link που έδωσε ο Πέτρος δηλαδή στη διεύθυνση

http://www.elettrospares.it/modello....goria=&subcat=

προς το τέλος θα δεις ένα προϊόν με τίτλο "SONDA TEMPERATURA ST752"

Δεν έχει φωτογραφία. Αν το αναζητήσεις όμως στο διαδίκτυο θα βρεις μια σελίδα στη διεύθυνση

http://www.mlservice.it/products/3375-smeg.aspx

Που λέει ότι είναι NTC. Το προϊόν που δεν κατάλαβα τι είναι και δεν το βρήκα στο πλυντήριο μου από τη λίστα των ανταλλακτικών είναι το

CONDENS. 6 MF 100C CORAZZ 7,00

811770337.jpg

SENSORE SONDA TEMPERATURA NTC ST752

Produttore: SMEG

La valutazione attuale Γ¨ 0,00. Totale voti 0.

€15,22

DisponibilitΓ*: 1 in stock

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Το service manual το βρήκα μόλις τώρα στην παρακάτω διεύθυνση

http://www.smeg-service.co.uk/manual...2/adp8242.html

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το service manual αναφέρεται σε 2 εκδόσεις ταυτόχρονα γιατί βλέπω και κανονική αντίσταση θέρμανσης αλλά και αντίσταση σωληνωτή σαν την δική σου . Οπότε αυτό που λες
    Που λέει ότι είναι NTC. Το προϊόν που δεν κατάλαβα τι είναι και δεν το βρήκα στο πλυντήριο μου από τη λίστα των ανταλλακτικών είναι το
    Είναι επειδή αναφέρετε σε άλλη έκδοση (π.χ. με μηχανικό Timer).

Λες ότι αυτό το NTC είναι "πίσω από την πόρτα " και λέω τώρα αυτό δεν πρέπει να έχει σχέση με την αντίσταση για να λειτουργήσει . Αλλά στο Service manual αναφέρει για ένα κλιξον με κωδικό 46663 (που λογικά είναι για αντίσταση παλαιού τύπου εντός θαλάμου) όμως απορώ αυτό το κλίξον το έχει στο δικό σου?

Σε ρώτησα αν στην λειτουργία η αντλία πλύσης τινάζει τα νερά ? (και δεν πήρα απάντηση) και αυτό γιατί αν δεν τινάζει τα νερά με ορμή και σωστά , κάποια μοντέλα έχουν διακόπτη πίεσης και μόλις αυτοί οι διακόπτες αντιληφθούν ότι δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό (κοντά στον σαλίγκαρο του μοτέρ πλύσης είναι) μπορεί να κάνει παύση της λειτουργίας της αντίστασης.

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Λάρισα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το service manual αναφέρεται σε 2 εκδόσεις ταυτόχρονα γιατί βλέπω και κανονική αντίσταση θέρμανσης αλλά και αντίσταση σωληνωτή σαν την δική σου . Οπότε αυτό που λες

Είναι επειδή αναφέρετε σε άλλη έκδοση (π.χ. με μηχανικό Timer).

Λες ότι αυτό το NTC είναι "πίσω από την πόρτα " και λέω τώρα αυτό δεν πρέπει να έχει σχέση με την αντίσταση για να λειτουργήσει . Αλλά στο Service manual αναφέρει για ένα κλιξον με κωδικό 46663 (που λογικά είναι για αντίσταση παλαιού τύπου εντός θαλάμου) όμως απορώ αυτό το κλίξον το έχει στο δικό σου?

Σε ρώτησα αν στην λειτουργία η αντλία πλύσης τινάζει τα νερά ? (και δεν πήρα απάντηση) και αυτό γιατί αν δεν τινάζει τα νερά με ορμή και σωστά , κάποια μοντέλα έχουν διακόπτη πίεσης και μόλις αυτοί οι διακόπτες αντιληφθούν ότι δεν κυκλοφορεί σωστά το νερό (κοντά στον σαλίγκαρο του μοτέρ πλύσης είναι) μπορεί να κάνει παύση της λειτουργίας της αντίστασης.
    Γεια σου Πέτρο,

Τελικά έχω μπερδευτεί και εγώ. Αν ψάξεις στο internet για adp 8242 thermostat βγάζει μερικές σελίδες με ανταλλακτικά που έχει δύο τύπους προφανώς για ένα παλαιότερο και ένα μεταγενέστερο μοντέλο. Και τα δυο τα αναφέρει σαν θερμοστάτες. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη.

https://www.partmaster.co.uk/diploma...ine=thermostat
    http://www.espares.co.uk/search/mo53...plomat/adp8242

Αυτό αν είναι τελικά NTC δεν συνδέεται με την αντίσταση αλλά πάει στην πλακέτα. Το κλιξον με τον κωδικό 46663 που λες δεν μπόρεσα να το βρω μέσα στο σχεδιάγραμμα, βοήθησε με να το εντοπίσω. Για το NTC που αναφέρομαι εγώ μπορείς να το δεις στο 2ο σχεδιάγραμμα ξεκινώντας από επάνω με τον κωδικό 36201 ακριβώς πίσω από την πόρτα του θαλάμου. Στη λίστα στο τέλος το αναφέρει σαν Temperature ST752. Γενικά αναφέρεται και σαν αισθητήρας θερμοκρασίας. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας δεν είναι σίγουρα θερμοστάτες ασφαλείας έτσι δεν είναι ?

http://shop.ukwhitegoods.co.uk/97787...erature-sensor

Ο κωδικός του πάντως από το σχεδιάγραμμα δηλαδή 977870006 ταιριάζει με τον κωδικό στη διεύθυνση

http://www.eaparts.gr/part.aspx?partid=48027

που αναφέρεται όντως σαν αισθητήρας.

Για την αντλία πλύσης τώρα. Εννοείς αν τα νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης τα τινάζει με πίεση η πάνω και η κάτω αντλία ? Αν ναι βλέπω νερά όταν ανοίγω το θάλαμο και την κάτω αντλία να γυρίζει ελαφρώς (προφανώς όση ορμή της έμεινε μετά τη διακοπή από το άνοιγμα της πόρτας), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται μέσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Πως μπορώ να κάνω έναν έλεγχο ?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sdancer75 : 12-11-15 στις 13:18

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Τελικά έχω μπερδευτεί και εγώ. Αν ψάξεις στο internet για adp 8242 thermostat βγάζει μερικές σελίδες με ανταλλακτικά που έχει δύο τύπους προφανώς για ένα παλαιότερο και ένα μεταγενέστερο μοντέλο. Και τα δυο τα αναφέρει σαν θερμοστάτες. Άντε τώρα να βγάλεις άκρη.

https://www.partmaster.co.uk/diploma...ine=thermostat
    http://www.espares.co.uk/search/mo53...plomat/adp8242
    Πράγματι αυτή η ιστορία έχει μπερδέψει αρκετούς στο αν είναι NTC ή κλίξον και στα 2 link παραπάνω τα πρώτα δεν πρέπει να είναι κλίξον αλλά τα δεύτερα ναι είναι κλίξον. (εννοώ τα δεύτερα και από τα 2 link) .
    Έπειτα το NTC αν ήταν κλίξον θα το προφέρανε Klixon και όχι Thermostat άρα είναι θερμοστάτης και αυτό θα έχει παρτίδες με την πλακέτα . Τώρα γιατί το έχουν "πίσω στην πόρτα " και προφανώς σε ψηλό σημείο , αυτό δεν το έχω καταλάβει . Ίσως για να αντιλαμβάνεται αν γίνεται κάποια υπερθέρμανση μέσα στον θάλαμο? για λόγους ασφαλείας ?

Αυτό αν είναι τελικά NTC δεν συνδέεται με την αντίσταση αλλά πάει στην πλακέτα. Το κλιξον με τον κωδικό 46663 που λες δεν μπόρεσα να το βρω μέσα στο σχεδιάγραμμα, βοήθησε με να το εντοπίσω.
    Στο σχέδιο εκεί που δείχνει εσωτερικά τον θάλαμο και την παλαιού τύπου αντίσταση , στην βάση της αντίστασης όπου βιδώνεται στο πάτωμα του θαλάμου .. αυτό είναι δίπλα στην αντίσταση . Επειδή όμως εσύ δεν έχεις την παλαιού τύπου αντίσταση αυτό το κλίξον (46663 ) μπορεί να βρίσκεται αλλού σε άλλη θέση π.χ. κοντά στην αντλία πλύσης και από κάτω.

Για την αντλία πλύσης τώρα. Εννοείς αν τα νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης τα τινάζει με πίεση η πάνω και η κάτω αντλία ? Αν ναι βλέπω νερά όταν ανοίγω το θάλαμο και την κάτω αντλία να γυρίζει ελαφρώς (προφανώς όση ορμή της έμεινε μετά τη διακοπή από το άνοιγμα της πόρτας), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται μέσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Πως μπορώ να κάνω έναν έλεγχο ?
    Εννοείς αν τα νερά μέσα στο θάλαμο πλύσης τα τινάζει με πίεση η πάνω και η κάτω αντλία ?
    Πάνω και κάτω ψεκαστήρας είναι ... αυτοί λειτουργούν από την ίδια αντλία απλά έχει διαιρεμένο καναλέτο και το ένα ψεκάζει από πάνω και το άλλο από κάτω .

(προφανώς όση ορμή της έμεινε μετά τη διακοπή από το άνοιγμα της πόρτας), αλλά δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται μέσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Πως μπορώ να κάνω έναν έλεγχο
    Ακουστικά δεν μπορείς να το καταλάβεις? π.χ. πόσο δυνατά ακουγόταν το ψέκασμα πριν και πόσο τώρα.

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] πλυντήριο πιάτων SF55T551EU/02
    από SEAWOLF στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-15, 16:55
  2. [Bosch] Πλυντήριο πιάτων SGS47M72EU/73
    από chameleon στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-04-15, 12:55
  3. [Siemens] Πλυντήριο Πιάτων SIEMENS
    από sterod στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 19