Καλημέρα Δημήτρη,
Το δικό μου έχει κάποια μικρή διαφοροποίηση στον αριθμό. Δες το στη φωτογραφία παρακάτω
IMG_1655.jpg
Όσον αφορά αν είναι NTC ή θερμοστάτης ασφαλείας, δεν ήξερα να σου πω και εγώ στην αρχή. Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο, βρήκα το βίντεο παρακάτω
https://www.youtube.com/watch?v=SlOL9uVPujg
Σε αυτό το βίντεο φαίνεται ο sensor να έχει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά με το δικό μου. Δηλαδή μεγάλη αντίσταση η οποία πέφτει όσον αυξάνεται η θερμοκρασία.
Να είναι θερμοστάτης ασφαλείας και να έχει τέτοια συμπεριφορά δεν το βρίσκεις περίεργο ?
Επειδή συζητούσα με έναν φίλο χθες με ρώτησε και αυτός για το θερμοστάτη ασφαλείας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να βρω κανέναν αν όντως ισχύει ο ισχυρισμός μου ότι το παραπάνω είναι NTC.
Η συνδεσμολογία της αντίστασης είναι η εξής. Συνδέεται με έναν από τους ακροδέκτες που φαίνονται στην πλακέτα παρακάτω. Εφόσον οπλίσει το relay το οποίο μέτρησα και δουλεύει κανονικά ουσιαστικά κλείνει το κύκλωμα των δυο ακροδεκτών που φαίνονται δίπλα δίπλα.
Το άλλο άκρο που πάει στην αντίσταση έρχεται από τον πιεσοστάτη που και αυτός δείχνει να είναι καλός. Χθες μάλιστα κατά τη λειτουργία του άκουσα και το κλικ που κάνει όταν οπλίζει. Θα το συνδέσω και θα αρχίσω να μετράω τάσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ πραγματικά τίποτε άλλο.
plaketa.jpg