άσε....κατάλαβα....μια χαρά είναι ....ευχαριστώ!!!
άσε....κατάλαβα....μια χαρά είναι ....ευχαριστώ!!!
Αν είδα καλά σε κάποια φώτο νομίζω ότι ο ανεμιστήρας στην πλάτη του κουτιού κάτω από το τροφοδοτικό τον έχεις να βάζει αέρα μέσα στο κουτί.(Έχει κάποια βελάκια πάνω που δείχνουν τη φορά του αέρα)
Αν τον έχεις μέσα γύρισε τον έξω, ώστε να κάνει air flow με τους δύο από τους δίσκους.
Και καλό είναι να κάνεις και ένα cable management.
MD Electronics
Πολλή καλημέρα, και καλή εβδομάδα σου!
1) Όσον αφορά στην τελική επισκευή του PC σου, συγχαρητήρια κι από εμένα!
2) Το κουτί κάθε PC (μέσα) είναι 'θερμάστρα' και όχι 'θάλαμος ψύξης'. Αυτό σημαίνει, ότι μέσα στο κουτί κάθε PC, παράγεται λιγότερη~περισσότερη θερμότητα, ανάλογα με το Πόσα και το Τι του έχεις 'φορτώσει'!
Να μην σ'τα πολυλογώ, όλα τα ανεμιστήρια πρέπει να φυσάνε/διώχνουν (με βία) τον αέρα έξω από το κουτί.... Γιατί ο αέρας αυτός είναι -εξ ορισμού- πιο ζεστός από τον αέρα του περιβάλλοντος.
Οι κατασκευαστές των κουτιών έχουν μεριμνήσει, ώστε ο 'κρύος' αέρας από το περιβάλλον να (αντικαθιστά τον ζεστό αέρα)/περνάει στο εσωτερικό (των κουτιών), είτε από σχισμές, είτε από τρύπες, είτε από διάφορα διακοσμητικά ανοίγματα, κλπ.
Το ζητούμενο είναι να φύγει πολύ γρήγορα ο ζεστός αέρας!!!! Άρα όλα τα ανεμιστήρια πρέπει να φυσάνε προς τα έξω!
3) Για να πετύχουμε τόσο την έξοδο του ζεστού, όσο και την είσοδο του κρύου (κυκλοφορία αέρα), θα πρέπει να υπάρχουν τα λιγότερα -κατά το δυνατόν- εμπόδια στοεσωτερικόο του κουτιού.
Αυτό σημαίνει, ότι μια Χ-τακτοποίηση (π.χ. των χύμα καλωδίων) και ο -κάποιος- παραμερισμός τους από τη 'μέση του χώρου' θα διευκόλυνε πολύ. Καθαρισμός χαραμάδων, ή/και φίλτρων εξαερισμού επίσης.
4) Σχετικά με την θερμοκρασία, που δείχνει να έχει η CPU σου:
__α) Τα ανεμιστήρια φυσάνε ακόμα προς τα μέσα; Αν ΝΑΙ, τότε Πολύ Κακώς!
Πιστεύεις, για παράδειγμα, ότι όλοι οι κατασκευαστές τροφοδοτικών για PC, τυχαία/συμπτωματικά έχουν βάλει τα ανεμιστήρια να φυσούν τον αέρα έξω (από το τροφοδοτικό);
__β) Πέρα από το γεγονός ότι είναι Καλοκαίρι (όπως σου γράφουν κι άλλοι), το θέμα δεν εντοπίζεται στην εποχή, αλλά στη θερμοκρασία του χώρου όπου λειτουργεί το PC (άρα κι η CPU). Για παράδειγμα, μέσα σε βαρυχειμωνιά, με -18 βαθμούς έξω.... Αν στον χώρο λειτουργίας η θερμοκρασία είναι 38 βαθμοί (με κάποιον ισχυρό κλιματισμό), τότε πάλι η CPU θα είχε πρόβλημα! Έλεγξε τη θερμοκρασία του χώρου λειτουργίας (του PC).
Μπορώ να σου γράψω σεντόνια... Ήδη μακρυγόρησα αρκετά!
Είναι προφανής η ανυπομονησία σου για απάντηση, ενώ ταυτόχρονα δεν γνωρίζεις (δεν μπορείς να γνωρίζεις) τι θα μπορούσε να συμβαίνει με όσους δεν σου απαντούν..... Και ειδικά σε καιρούς τόσο πιεστικούς, όπως αυτοί που βιώνουμε!
Είχες απάντησή μου όταν μπόρεσα!
Δυστυχώς δεν γνωρίζεις (και δεν μπορείς να γνωρίζεις), ότι εκείνες τις ημέρες -περίπου- είχα λιποθυμικό επεισόδιο (από ηλίαση + άγχος), όπως και ότι -ακόμα και τώρα- τραβιέμαι 'νευρολογικά'.
Αν το θέμα/πρόβλημά σου έχει να κάνει με μηχάνημα παραγωγής, ή κάποιας άλλης σημαντικής εργασίας, τότε βάζεις την επισήμανση "Επείγον-Σημαντικό", στην άμεση αρχή της περιγραφής του Θέματός σου.
Καταλαβαίνεις ότι θα 'ξεβολέψεις' αρκετούς από την όποια χαλάρωση/ξεκούρασή τους, προκειμένου να βοηθήσουν (καιροί που είναι) έναν επαγγελματία στη δουλειά του!
Για θέματα όμως λιγότερο σημαντικά ~ κατώτερα (παιχνιδομηχανές, εφαρμογές διασκέδασης, κλπ) ακόμα κι εσύ θα απαντήσεις ΑΝ μπορέσεις, και ΟΤΑΝ μπορέσεις!
κατά αρχήν σας ευχαριστώ όλους για της απαντήσεις σας ,και συγνώμη εάν είμαι ανυπόμονος, γιατί δεν είναι δυνατόν καινούργια ψήκτρα και ας πούμε μια από της καλύτερες να την τοποθετώ απάνω και να μου κάνει πάλι 70-80 βαθμούς χωρίς να κάνω καμιά κίνηση...και ας πάμε στο θέμα...σήμερα μου ήρθε η ψήκτρα και η πάστα,ξεκίνησα λοιπόν την τοποθέτηση της ψήκτρας...P1010336.jpg..αυτή είναι και μάλιστα έχει και έτοιμη πάστα τελικά ,την τοποθέτησα την ψήκτρα,πες τε μου εάν είναι σωστή...P1010337.jpg,,ο κόκκινος ανεμιστήρας όπως έχω προαναφέρει βγάζει τον αέρα προς τα έξω (120αρις)...ξεκινάω και μπαίνω στο bios...P1010338.jpg..μέχρι εδώ όλα καλά...και πάμε για win...
στα 5 λεπτά δείχνει της θερμοκρασίες..
ερώτηση
γιατί πάλι στα ύψη η θερμοκρασία του? αφού έβαλα καινούργια ψήκτρα? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!
να μια φώτο ...hot.jpg
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mixalis47 : 02-09-15 στις 11:48
Επείγον-Σημαντικό
Επείγον-Σημαντικό.....λοιπόν.
Παρ' όλα αυτά εξακολουθώ να μην έχω απάντηση, στην απλούστατη ερώτησή μου: "Γύρισες όλα τα ανεμιστήρια, ώστε να φυσάνε τον αέρα προς τα έξω (από το κουτί);"
(Μου γράφεις μόνο για κάποιον κόκκινο......) Οι υπόλοιποι φυσούν προς τα έξω;
1) Πρώτα θα 'γυρίσεις' όλα τα ανεμιστήρια, ώστε να φυσούν προς τα έξω!
2) Το video του YOU-TUBE, που έστειλες, προσωπικά δεν μπορώ να το ανοίξω, να καταλάβω κάτι από τα Windows...(όπως γράφεις) Διόρθωσέ το κάπως, μπας και καταλάβω/ουμε κάτι από αυτό.
Αν δεν με διαβεβαιώσεις, ότι -πλέον- όλα σου τα ανεμιστήρια φυσούν προς τα έξω,
Αν δεν με διαβεβαιώσεις, ότι άνοιξες χώρο στο εσωτερικό του κουτιού ώστε να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα ο αέρας, και
Αν δεν δω κάποιο video (ή έστω φωτο από τα windows όταν δείχνουν το πρόβλημα)
Όσο κι αν πιέσεις.......... Πες μου "Τι βοήθεια μπορώ να σου προσφέρω, όταν δεν κάνεις όσα σου προτείνω;"
Υπ' όψιν: Ακόμα κι αν -τελικά- κάνεις τα πάντα σωστά, κι εξακολουθεί να εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα..... Έχεις σκεφτεί την πιθανότητα/ενδεχόμενο, συμπτωματικά, να έχει χαλάσει η CPU σου;
ναι τους γύρισα όλους προς τα έξω, το ξανά βάζω το βίντεο...
https://www.youtube.com/watch?v=6iqD5Bevc68
εμένα παίζει κανονικά...στα 5 λεπτά δείχνει την θερμοκρασία.
και τα καλώδια είναι οκ.
να πω κατή...λέω εγώ τώρα...λέω...μπας και έχει μπει ιός και κάνει όλη αυτή την μανούρα? λέω...
ωωχχχχ μην μου λες τέτοια....για την cpu...
μήπως είναι ελατοματικη η ψήκτρα που πείρα ?
1) Και το ανεμιστήρι (και της παλιάς, και της νέας ψύκτρας) πρέπει να φυσάει τον αέρα μακρυά από την ψύκτρα!!!! Είναι κι αυτό έτσι;
2) Κάποια διαδικασία παραλείπεις σχετικά με το video. "Λυπούμεθα πολύ. Το video είναι ιδιωτικό!"
Πρέπει να μπεις από άλλον google-λογαριασμό -προφανώς- ώστε να σου εμφανίσει το πρόβλημα!
3) Φορτώνουν κανονικά τα Windows; Στα 5 λεπτά (μετά από ΤΙ; ) δείχνει τη θερμοκρασία;
4) Από εικόνες σου, δεν θα συμφωνούσα μαζί σου... Για παράδειγμα κάτι μπόλικα κίτρινα καλώδια, χύμα, στη μέση του χώρου, θα έπρεπε: α) Να μαζευτούν μαζί, με πλαστικούς δέτες (όχι τους δέτες λουλουδιών, με το συρματάκι μέσα), και β) Μαζί -πλέον- (κοτσίδα) να δεθούν κάπου προς το κάτω μέρος του κουτιού (εννοείται χωρίς να 'ζοριστεί' κανένα καλώδιο).
5) Στο πρώτο σου post γράφεις ότι όλο το 'πανηγύρι' ξεκίνησε πάνω στο 'φόρτωμα' ενός 'ελαφρού' παιχνιδιού. Το 'ελαφρού', 'ελαφρολαϊκού', 'ζεϊμπέκικου' το κρίνει η κάρτα γραφικών, πρώτα, και μετά η CPU. Αν το παιχνίδι το κατέβασες, τώρα, Internetικά, τότε ΝΑΙ!, έχεις αρκετή πιθανότητα να άρπαξες και κανένα 'καλούδι' (ιό) παρέα με το παιχνίδι.
(Από εδώ! θα βρεις ένα καλό αντιmalware.)
Αν ο ιός δεν αφήνει 'να ανέβουν' καν τα Windows, ρίξε το DVD των Windows. Βάλε το PC να ξεκινήσει από το DVD, και δες!.... Ακόμα και χωρίς να κάνεις τίποτα... Στην πρώτη σταθερή οθόνη των Windows, μετά από 5 λεπτά θα έχεις πρόβλημα;
Μια άλλη ιδέα:
6) Αποσύνδεσε τα πλαϊνά ανεμιστήρια. Βγάλε τα πλαϊνά τοιχώματα του κουτιού. Βάλε ανεμιστήρα τραπεζιού (ή/και με πόδι) να κάνει/κάνουν 'παιχνίδι ψύξης' φυσώντας και οι δύο (αν είναι δύο) προς την ίδια κατεύθυνση, στο εσωτερικό του κουτιού (π.χ. φύσηγμα από δεξιά---εσωτερικό κουτιού----αριστερά έξοδος αέρα).
Βάλε μπρος το PC, και γράψε μου τι έγινε! Αν ανέβουν τα Windows κανονικά, χωρίς πρόβλημα κανένα, φόρτωσε και τρέξε το αντιmalware. Πάρε το δοκιμαστικό των 14ημερών και τρέξ' το!
Αν έχεις το παραμικρό, θα το βρει και θα το ξεκάνει!
Περιμένω νεότερα
Φαντάζομαι ότι σου έδωσα αρκετό Homework για σήμερα!![]()
οκ ανάμενε ...αναμμένος!!!...
αυτο που γραφεις Γεωργιε "(Από εδώ! θα βρεις ένα καλό αντιmalware.)" το εδώ δεν πατιέται με τίποτα...
παω να βαλω τα win10 και τα λεμε παλι....