Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 20

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αγγελος
    Περιοχή
    Αθηνα - Σαμος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    ίσως να είναι έτσι από τη μάνα του , να μην κλείνει το ανεμιστεράκι όταν ανοίγεις την πόρτα....
    μικρό το κακό...
    για το ότι κλείνει μαζί με το μοτέρ, δεν μπορώ να πω κάτι...

εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η θερμοκρασία στο -21,5 στην κατάψυξη , για ένα "γερασμένο" ψυγείο είναι υπερβολική και ίσως δημιουργεί πολύ πάγο, που η απόψυξη δεν μπορεί να τον κοντρολάρει, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διαφυγή αέρα προς την συντήρηση....(λόγω πάγου).

μια θερμοκρασία στους -16 στην κατάψυξη νομίζω ότι θα ήταν το ιδανικό για αυτό το ψυγείο....
    δοκίμασε το σε αυτή την θερμοκρασία και έχω βάσιμες υποψίες ότι θα πάει καλά και στην συντήρηση...
    Νά σαι καλά,ευχαριστώ,θα κατεβάσω τη θερμοκρασία της κατάψυξης αν ειναι κατω απο το 1 γιατι τωρα το έχω λίγο πάνω απο 1 (πάει μεχρι το 5)να δω .Παίζει να τα εχει φτυσει ο θερμοστατης τιποτα και να μη καταλαβαινει σωστα θερμοκρασίες????γιατι στο 1 πιανει πολυ ψυξη στο -21.ευχαριστω πάντως.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αγγελος
    Περιοχή
    Αθηνα - Σαμος

Προεπιλογή

τελικά και κατω απο 1 που έβαλα το θερμοστάτη κατάψυξης το ψυγείο ''κοβει'' στους -20-21 βαθμους.Η συντήρηση όμως παραμένει στους +7 με 8 βαθμους,δέ κατεβαίνει παρακάτω.όσο αφορα τον ανεμιστήρα κατάψυξης άν δείς και στις φωτό συνδέεται στη κλέμα με το κιτρινο καλώδιο και το άλλο κανονικα στη κλέμα με το μαυρο (που μαλλον ειναι φαση) το άλλο ίτρινο πάει στον χρονοδιακόπτη ,απ'οτι βρήκα τα καλώδια τα κίτρινα είναι ενος κλιξον οπως βρήκα που είναι για τον ανεμιστήρα.Υπάρχει περίπτωσει να τα έχει φτήσει αυτό και να είναι μόνιμα βραχυκυκλωμένο???Αλλα άν ήταν ο ανεμιστήρας δέ θα λειτουργούσε συνέχεια??ή παίζει να έχει θέμα ο χρονοδιακόπτης και να μή λειτουργεί το κλιξον σωστα.Σε ανταλλακτικα που είδα αναφέρει για το συγκεκριμένο κλίξον θερμοκρασια ανοίγματο +5 και κλεισίματος -10 δλδ λειτουργει απο +5 κλείνει και δίνει ρευμα στον ανεμιστήρα και μετα στους -10 ανοιγει και κοβει το ρευμα,έτσι δε το καταλαβαίνω ή είναι λάθος???Μπορεις να μου πείς αν είναι σωστη η σκέψη ή λάθος???ΑΠλα ψάχνω να βρώ τί μπορει ναφταίει πριν ανοιξω τη κατάψυξη για τυχον πάγο.....ειναι και τα τρόφιμα και θα φάμε παντόφλα αν γινει καμια πατατα!!χαχαχχαχα.Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει !!!

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Οι -24 βαθμοί νομίζω θα έπρεπε να είναι η μέγιστη ψύξη (στο5)και οι -16 η λιγότερη (στο1)...
    άρα, ο θερμοστάτης έπρεπε να κόβει νωρίτερα (στο 1)Οι-20-21 είναι υπερβολή ..λίγο το κακό;

δοκίμασε μήπως κατεβάσεις κι άλλο τον θερμοστάτη, χωρίς όμως να τον κλείσεις....

φοβάμαι ότι μαζεύει πολύ πάγο, η απόψυξη άραγε δουλεύει κανονικά;μήπως πάλι η αντίσταση;
    μήπως να ρισκάρεις μια απόψυξη βγάζοντας την πρίζα για 24 ώρες, για να δεις πως θα τα πάει όταν το ξεκινήσεις πάλι(με την σιγουριά ότι ο πάγος σίγουρα θα έχει φύγει);

αυτό το σύστημα με το άνοιγμα-κλείσιμο του ανεμιστήρα (+5, -10) δεν το ξέρω...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αγγελος
    Περιοχή
    Αθηνα - Σαμος

Προεπιλογή

ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση.Λοιπόν άνοιξα χθες την κατάψυξη και την βρήκα καθαρή απο πάγο καθώς και τον αεραγωγό προς τη συντήρηση πεντακάθαρο,οπότε μάλλον δουλεύει κανονικά η απόψυξη απ'οτι κατάλαβα.Απλά ανέφερα για το κλίξον που έχει επειδή είναι συνδεδεμένο σε σειρά απ'οτι είδα στη κλέμα με το χρονοδιακοπτη και τον ανεμιστήρα.Τί να πω άν δε βρώ σχέδιο δε μπορω να καταλάβω.ϊσως αν γνωρίζει κάποιος και τη συνδεσμολογία να καταλάβαινα πως λειτουργεί αυτο το θερμικο που είναι συνδεδεμένο στον ανεμιστήρα.Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τη βοήθεια.
    Θα ανεβάσω και κάποιες φωτο να δείς.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αγγελος
    Περιοχή
    Αθηνα - Σαμος

Προεπιλογή

Κατάψυξη με τον θερμοστατη της καθαρη,ο ανεμιστηρας οκ και ο αεραγωγος προς συντηρηση καθαρος!!
    Για το κλιξον που λέω βρηκα οτι ειναι αυτό
    Τί να πω δε ξέρω.Πάντως και πάλι ευχαριστώ και άν εχει ιδέα και κανείς άλλος ας μας πεί.Να σαι καλά.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Άγγελε Καλημέρα.

Θα ήθελα να κάνω μία μικρή παρένθεση στο θέμα σου:
    Έχω και εγώ στην κατοχή μου (9 χρόνια) ένα ίδιο ψυγείο, και τον τελευταίο χρόνο μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα:
    Αρχίζει σιγά σιγά να χάνει την ψύξη του. Το κάνω απόψυξη για 24 ώρες, στην συνέχεια δουλέυει κανονικά
    για 2-3 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Αν είναι κάποια χρονική περίοδος που δεν το ανοίγουμε πολλές φορές
    μέσα στην ημέρα, τότε οι μέρες που λειτουργεί κανονικά αυξάνονται.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σου είχε παρουσιάσει και εσένα το ίδιο πρόβλημα και άλλαξες την αντίσταση απόψυξης ή
    είχες κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και συγνώμη για την παρένθεση.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από SDrikos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άγγελε Καλημέρα.

Θα ήθελα να κάνω μία μικρή παρένθεση στο θέμα σου:
    Έχω και εγώ στην κατοχή μου (9 χρόνια) ένα ίδιο ψυγείο, και τον τελευταίο χρόνο μου δημιουργεί το εξής πρόβλημα:
    Αρχίζει σιγά σιγά να χάνει την ψύξη του. Το κάνω απόψυξη για 24 ώρες, στην συνέχεια δουλέυει κανονικά
    για 2-3 μέρες και μετά πάλι τα ίδια. Αν είναι κάποια χρονική περίοδος που δεν το ανοίγουμε πολλές φορές
    μέσα στην ημέρα, τότε οι μέρες που λειτουργεί κανονικά αυξάνονται.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν σου είχε παρουσιάσει και εσένα το ίδιο πρόβλημα και άλλαξες την αντίσταση απόψυξης ή
    είχες κάποιο άλλο πρόβλημα.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και συγνώμη για την παρένθεση.
    Σπύρο, η συμπεριφορά που περιγράφεις δείχνει ξεκάθαρα ότι το ψυγείο σου δεν κάνει απόψυξη. Η αντίσταση είναι όμως μία μόνο πιθανή αιτία, και ούτε καν απαραίτητα η πιθανότερη. Από την ηλικία του μοντέλου εικάζω ότι δεν έχει ηλεκτρονικά, οπότε πολύ πιθανή αιτία είναι ο (ηλεκτρομηχανικός) χρονοδιακόπτης απόψυξης, ενώ υπάρχει επίσης και η πιθανότητα κάποιου κλίξον.
    Θα ξεκίναγα το ψάξιμο από το χρονοδιακόπτη. Εντόπισέ τον και γύρνα τον με ένα κατσαβίδι σιγά-σιγά μέχρι να κάνει κλικ. Αν με το κλικ κάνει απόψυξη, και μετά χρειαστεί να το προχωρήσεις πάλι με το κατσαβίδι για να ξαναπάρει μπροστά, έχεις εντοπίσει το πρόβλημα. Αν δεν είναι εκεί, μετά ξηλώνεις για να φτάσεις στην αντίσταση και να την μετρήσεις.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Νίκο ευχαριστώ για την απάντηση.
    Συγνώμη για την αργοπορία, αλλά είχα θέμα με το Internet.
    Θα το δοκιμάσω (όταν πάω στο χωριό, γιατί εκεί είναι ο ψυγειοκαταψύκτης) και θα ενημερώσω.
    Χαζή ερώτηση: Έστω ότι κάνοντας "κλικ" ξεκινάει η απόψυξη. Τι πρέπει εγώ να ελέγξω για να δω ότι όντως κάνει ή όχι απόψυξη?

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αύξηση της θερμοκρασίας στην κατάψυξη, και λιώσιμο τυχόν ορατών πάγων.
    Εεπιδή δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ορατό, αν δεν βλέπεις κάτι άστο έτσι κανένα μισάωρο, και μετά αν δεν έχει ξανακάνει κλικ από μόνο του, προχώρα πάλι το χρονοδιακόπτη με το κατσαβίδι στο επόμενο κλικ (θα χρειαστεί πολύ λίγο στρίψιμο), να πάρει πάλι μπροστά το μοτέρ. Αν μετά δεις ότι η απόδοση της συντήρησης έχει επανέλθει, σημαίνει ότι η απόψυξη (αντιστάσεις κλπ) είναι ΟΚ, αλλά έχει παραδώσει ο χρονοδιακόπτης.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Αγγελος
    Περιοχή
    Αθηνα - Σαμος

Προεπιλογή

Σωστά nyannaco.Εγω έχω αλλάξει αντίσταση απόψυξης πριν 5-6 χρόνια με τα ίδια συμπτώματα που αναφέρει ο SDrikos και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα.Μάζευε πάγο και δέν πήγαινε ψύξη στη συντήρηση.Επίσης SDrikos κοίτα και το σωληνάκι της απόψυξης προς το μοτερ μηπως ειναι βουλωμένο και δεν φευγουν τα νερα έξω αν λειτουργουν η αντίσταση και ο χρονοδιακόπτης!Ειχε και μενα βουλώσει μια φορα και γεμιζε μεσα πάλι παγο!!Συγνωμη για τη καθυστερηση έλειπα διακοπές!!!!!Να σται καλά όλοι!!!

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] Ψυγείο Pitsos no-frost πιάνει πάγο και βγάζει νερά
    από tzitzikas στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-15, 12:52
  2. Πρόβλημα με ψυγείο καταψύκτη pitsos.
    από briko στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-13, 20:29
  3. [Korting] KORTING KNF 3767
    από teo966 στο forum Ψυγείο