Είναι το ίδιο πλυντήριο που βλέπουμε στις φωτογραφίες του ποστ #5;
Είναι το ίδιο πλυντήριο που βλέπουμε στις φωτογραφίες του ποστ #5;
Τελικά η αντικατάσταση έγινε επιτυχώς . Κόστος ανταλλακτικών 45€ για τα SKF. Είχε και τα NBK αλλά δεν ρώτησα καν τιμή. Τα ακριβοπλήρωσα νομίζω.
Το δύσκολο σημείο είναι η αφαίρεση των ρουλεμάν. Πολύ χτύπημα βρε παιδί μου. Θέλει καλύτερα σφυρί "βαριά" γιατί με το μικρό δεν παλεύεται.
Παράλληλα έγινε και ένα γενικό καθάρισμα των σωληνώσεων και του κάδου αλλά σε γενικές γραμμές όλα ήταν σε καλή κατάσταση.
Να ακόμη μερικές φώτο...
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Καλησπέρα.
Έχω το ίδιο πρόβλημα (LG F1022TD0)
Θέλω να ρωτήσω εάν τελικά χρειάστηκε να λυθεί όλο το πλυντηριο και να βγει ο κάδος για να δείτε ότι το πρόβλημα τελικά ήταν τα ρουλεμάν.
Επίσης αν χρειάστηκε εξωλκεας ή αν με τη χρήση εξωλκεα υπάρχει περίπτωση να γλυτώσει κάποιος όλο αυτό το λυσιμο....
Και πως μπορεί κάποιος να θυμάται πως θα το ξαναδεσει...είναι τυφλοσουρτης ή θέλει καποια εμπειρια;
Πήρα τηλέφωνο καποια εταιρεια μεσω ιντερνετ και περιμενω 3 βδομαδες για ανταποκριση... Μαλλον μεσιτης είναι.
Οπότε λέω μήπως και το κάνω μόνος γιατί δεν βλέπω φως...
Ευχαριστώ...θα έχω κι άλλες ερωτησεις 😀
ΥΓ1: και προφανώς όλη αυτή η δουλειά απαιτεί μεταφορά του πλυντηρίου σε κάποιο μεγάλο χώρο γιατί στο μπάνιο δεν γίνεται, σωστα; 😕
ΥΓ2: αν μπορεί κάποιος να πει τι εργαλεία χρειάζονται... Κλειδιά, εξωλκεας, κτλ..
Ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη piculin : 17-04-16 στις 15:29
piculin αυτη ειναι η διαδικασια https://www.youtube.com/watch?v=WmYs3wwXXIE νομιζω για το πλυντηριο σου,θελει πολυ προσοχη και υπομονη ,τα εργαλεια που χρειαζεσαι ειναι αυτα που βλεπεις και στο βιντεο η παρομοια .
Επισης θελει προσοχη μην καταστρεψεις το λαστιχο οταν ανοιξεις τον καδο και οταν τον βιδωσεις καλα, καλο ειναι να βαλεις και φλατζοκολα για τυχον διαροες.Οταν βγαλεις τα παλια ρουλεμαν κρατησε τα για να τα χρησιμοιησεις επανω απο τα καινουργια για να μην τα χτυπησεις απευθειας και τους κανεις ζημια.
καλημερα βλεπω ολο και πιο πολα πλυντυρια με βλαβη στα ρουλεμαν τι φταει τα νερα? κακη χρηση ? πολες στροφες ? ευχαριστω.
Nεκταριε η κυρια αιτια ειναι οτι περναει νερο απο την τσιμουχα στα ρουλεμαν με αποτελεσμα αυτα να καταστρεφονται.Τα καλυτερα ρουλεμαν να βαλεις αν η τσιμουχα ειναι μαπα η αν δεν ειναι σωστα τοποθετημενη τοτε θα ξαναχαλασει γρηγορα.Επισης πριν βαλουμε τα καινουργια ρουλεμαν στη φωλια τους πρεπει να τα δοκιμαζουμε πανω στον αξονα για τυχον φαγωμα.Αν το ρουλεμαν δεν μπαινει σφηχτα στον αξονα τοτε ειναι ματαια η αλαγη τους χωρις επισκευη η αλαγη αξονα.Ενα αλλο που πρεπει να προσεχουμε ειναι αν το δαχτυλιδη που παταει η τσιμουχα ειναι καλο.Πρωτα το τριβουμε με πολυ ψιλο γυαλοχαρτο και μετα τσεκαρουμε για τυχον φαγωμα,ραγισμα ψωριασμα.Το δαχτυλιδη θα πρεπει να ειναι λειο σαν καθρεφτης.Τελος το γρασο πρεπει να ειναι καταληλο για τσιμουχες και οχι χοντρο-πηχτο οπως αυτο που βαζουν στα ρουλεμαν
Πλυντήριο LG F1022TD0 (direct drive) έχει αρχίσει να κάνει έντονο θόρυβο (σύρσιμο) ιδίως στις υψηλές στροφές εδώ και αρκετό καιρό.
Τελευταία όμως έχει αρχίσει να κάνει και ένα θόρυβο περιστασιακά σαν τρίξιμο, όταν έχει φορτίο και έχει πάρει νερό και όχι όταν τον περιστρέφω άδειο με το χέρι.
Ο κάδος είναι αρκετά σταθερός στο πάνω- κάτω μόνο μερικά mm μετακινείται και το πλυντήριο στο στύψιμο δεν τραντάζεται ιδιαίτερα
Έχει κάποιος την εμπειρία να μου πει από τον ήχο αν ο θόρυβος που ακούγεται είναι ρουλεμάν;
Μπορώ όμως να ανεβάσω αρχεία ήχου;