Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 18

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Question Siemens Siwamat Plus 3700 Πρόβλημα με το στύψιμο.

Καλησπέρα σας έχω ένα πλυντήριο Siemens Siwamat Plus 3700, εάν και είναι 10ετίας όλα του τα εξαρτήματα ειναι σαν καινούργια και η πλακέτα του και όλα του τα ηλεκτρονικά εξαρτηματα, το "τύμπανο" μονο σαν να θελει λιγο καθάρισμα γιατι έχει κατι σαν λίπη επάνω του αλλα δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία μηπως και το κανω καμία ζημιά γιατί έχει ελατήρια μεσα.

Το πρόβλημα ειναι οτι όταν το βάζω στην μπρίζα και επιλέγω το πρόγραμμα F στους 40c ή στους 60c το εκτελεί κανονικά αλλά στο τελος τα ρούχα ειναι βρεγμένα, δηλαδή δεν κανει καλό στύψιμο!! Στα καπάκια το βάζω στο πρόγραμμα C χωρις βαθμούς για να τα κάνει ξέβγαλμα και στύψιμο και το αποτέλεσμα ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!

Αν πάω ομως μετα να ξανα βάλω πλυντήριο στο ίδιο προγραμμα ή και σε αλλο δεν θα γυρίζει ο κάδος αλλα όλα τα άλλα θα εκτελούνται κανονικά δηλαδή να βάλει νερό και μετα να το κάνει άντληση και αν βαλω θερμοκρασία θα το ζεστάνει το νερο κανονικά.. και στο τέλος τα ρουχα θα είναι μεσα στο νερό... αν μετα παω να βάλω το προγραμα C να τα κάνει στύψιμο μπορεί να γυρίσει ο κάδος αλλά τα ρούχα θα είναι μεσα στο νερο στο τελος.. (άντληση μπορεί να τυχει καμια φορά να μην κάνει και καθόλου και στο τέλος ο κάδος να είναι γεματος νερα) αν το κάνει αυτο το βάζω στο προγραμμα C χωρις βαθμους και γυρνάω το τύμπανο με το χέρι μου ωστε να δωσει εντολή να κάνει άντληση και να αδειάσει ο κάδος για να τον ανοίξω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

(άντληση μπορεί να τυχει καμια φορά να μην κάνει και καθόλου και στο τέλος ο κάδος να είναι γεματος νερα)

Να δεις για αρχή το φίλτρο που έχει κάτω και καθάρισε το . Επίσης κάνε έλεγχο να δεις όταν κάνει άντληση βγάζει με ορμή τα νερά ? ή τα βγάζει με δυσκολία? (αν τα βγάζει με δυσκολία τα νερά από την άκρη της αποχέτευσης δες για διπλωμένη αποχέτευση ή στα κολάρα που έχει από αντλία προς φίλτρο και κάδο μήπως έχει μέσα κάποια εμπόδια π.χ. κέρματα κάλτσες κτλ)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Πέτρο κανει άντληση με ορμή!!! και το φίλτρο ειναι πεντακάθαρο ουτε σπασμένους σολίνες έχει, ειναι απο τα πρότα πράγματα που κοίταξα, σ'ευχαριστώ πάντος. Γιατί οταν δεν μου βγάλει τα νερα απο τον κάδω στο τέλος του προγράμματος το βάζω με το χέρι στην εντολή για άντληση και τα ξερνάει ολα .

Το πρόβλημα ειναι ηλεκτρονικό μάλλον!!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Στα καπάκια το βάζω στο πρόγραμμα C χωρις βαθμούς για να τα κάνει ξέβγαλμα και στύψιμο και το αποτέλεσμα ειναι ΤΕΛΕΙΟ!!
    Εννοείς με το παραπάνω ότι σου έκανε και στύψιμο και στα έβγαλε στεγνά και τελείωσε το πρόγραμμα που? (δεν το θυμάμαι καλά αυτό το μοντέλο) νομίζω τελειώνει στο F? ... δηλαδή θέλω να πω είτε από το Α το ξεκινήσεις (με πρόπλυση) είτε από το Β (κυρίως πλύση) τελείωνε στο F?

Αν πάω ομως μετα να ξανα βάλω πλυντήριο στο ίδιο προγραμμα ή και σε αλλο δεν θα γυρίζει ο κάδος αλλα όλα τα άλλα θα εκτελούνται κανονικά δηλαδή να βάλει νερό και μετα να το κάνει άντληση και αν βαλω θερμοκρασία θα το ζεστάνει το νερο κανονικά
    Δηλαδή όταν λες στο "ίδιο πρόγραμμα" ..π.χ. ακόμα και στο C που αναφέρεις παραπάνω ότι πήγε "τέλεια" ?
    Έριξες μια ματιά οπτικά στην πλακέτα αν μπορείς να δεις κάτι ύποπτο? κανένα μαύρισμα /ψυχρή κόλληση?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Εαν δεν είναι στην μπριζα μια ολόκληρη ημέρα και μετα βάλω πλυντήριο στο πρόγραμμα F το εκτελεί κανονικά αλλα στο τελος τα ρουχα είναι μουσκεμα δεν τα κάνει σωστο στύψιμο.. (και τωρα σκεφτηκα οτι δεν ανεβάζει στροφες ο κάδος... αρα δεν μπορει να κάνει σωστό στύψιμο...) μετα τα βάζω στο πρόγραμμα C γιανα τα κανει ξεβγαλμα και στύψιμο και εκει το εκτελει σωστα ολο το προγραμμα και στο τελος ανεβάζει και στροφες στο full αρα τα ρουχα βγαινουν στυμενα!! οταν ομως παω να ξανα βάλω στα καπακια ξανα πλυντήριο μου κάνει αυτα που σου είπα παραπάνω, αρα 1 θεμα οτι δεν ανεβάζει στροφές στο πρόγραμμα F και η πλακέτα ειναι μια χαρά μέτρησα πυκνωτες αντιστασης και ρελε και ειναι ολα ΟΚ!! (καμια φορα το βαζουμε το προγραμμα Β). Σημερα το πρωι το έβαλα δυο φορες στο C με ενα σεντόνι μεσα γιανα δω τι θα κανει και τις δυο φορες τα πήγε τέλοια σε λίγο θα το ξανα βάλω στο F να δω τι θα κάνει (δεν το βγάζω απο την μπριζα).

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

οταν ομως παω να ξανα βάλω στα καπακια ξανα πλυντήριο μου κάνει αυτα που σου είπα παραπάνω,
    Τι εννοείς στα "καπάκια"
    Το κουμπί που είναι για επιλογές στροφών στυψίματος (εννοείται τις έχεις επιλέξει σωστά με το αντίστοιχο πρόγραμμα)
    Δοκίμασε να απομονώσεις προσωρινά το αντιπαρασιτικό στην είσοδο ρεύματος.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Χμ... μολις τελείωσε το προγραμμα F και δεν εκανε στύψιμο δεν γυρνουσε ο καδος, έβαλα το C και τιποτα δεν γυρνάει ο καδος αλλα ολες οι αλλες εντολες εκτελουντε, πχ να βάλει νερο.

τα κουμπια για το συντομο προγραμμα, στροφες απο 1000 - 800 και να βάλει πολυ νερο τα έχω ολλα απενεργοποιημένα μονο το eco έχω ενεργoποιημένο, θα δοκιμάσω αυτο για τα παράσιτα.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Ρίξε και μια ματιά στα καρβουνάκια του μοτέρ , στην ανάγκη καθάρισε τα ή αντικατέστησε τα (10 χρόνια λες το έχεις )

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

!!! θα τα κοιτάξω τα καρβουνάκια..
    Αλλα τα δίνει μια χαρα το μοτερ αρκει να πάρει εντολή.. με το αντιπαρασιτικό τιποτα πάλι δεν περνει μπρος το μοτερ τώρα το έβγαλα απο την πριζα και θα το ξανα βάλω το βράδυ να δώ αν θα παρει... δεν έχω και το πολύμετρο να δω αν δίνει ρευμα στο μοτερ... χμ.. δεν το σκέφτηκα αυτο θα το μετρισω αυριο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κίμων
    Περιοχή
    θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Λογικά το βρήκα το πρόβλημα!!! Το μοτερ άρχισε να βγάζει σπίθες οταν γυρνάει, άρα Πέτρο κατι με τα καρβουνάκια παίζει οπως είπες και εσύ, με την πρώτη ευκαιρία θα το ανοίξω να το δώ..

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-02-14, 21:02
  2. [Siemens] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ SIEMENS SIWAMAT XL 540
    από anto_gr στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-04-13, 19:26
  3. [Siemens] SIEMENS SIWAMAT 5040 Πρόβλημα μοτέρ;
    από palypan στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-12, 20:04