Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 41 έως 50 από 55

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

https://www.google.gr/search?q=%CF%8...h=994#imgdii=_
    Την απάντηση για την κατανάλωση του ψυγείου η/ όποιας άλλης ηλεκτρικής συσκευής θα σου την δώσει η παραπάνω συσκευή...

Ο μετρητής της ΔΕΗ μπορεί άνετα να γράφει "τρελλά" όταν υπάρχει κάποια ισχυρή κατανάλωση, έστω κι αν δεν κινείται καθόλου με τον γενικό κλειστό..... άρα :έλεγχος μόνο από ΔΕΗ και αντικατάσταση....

Το BOSCH, από προσωπική εμπειρία (ένα no frost που έχω), κάνει πολύ θόρυβο όχι στο μοτέρ, αλλά στο σύστημα κατανομής ψύξης που διαθέτει - ένα βασανιστικό γουργούρισμα, που αν ήξερα ότι θα το κάνει, ΔΕΝ θα το αγόραζα ποτέ!!
    Επειδή "θέλει" να είναι πολύ ακριβές στην ψύξη που διατηρεί, ανοιγοκλείνει πολύ συχνά! (δουλεύει 5 με 15 λεπτά, σταματά για 5 με 10 λεπτά και ξαναξεκινά!!! ΑΡΑ αρκετά παραπάνω σε κατανάλωση!....

ΔΕΝ πρέπει ποτέ να ζητάς από τέτοια ψυγεία την μέγιστη απόδοση!! Διατήρησε τον θερμοστάτη του στη μέση...
    Φρόντισε να υπάρχει όσο καλύτερος εξαερισμός, να μην ζεματάει το μαύρο πλέγμα ....
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αν ακούς πολύ το μοτέρ του ανεμιστήρα της κατάψυξης, δες μήπως το ψυγείο σου έχει λίγο κλίση προς τα εμπρός, και θέλουν σήκωμα τα μπροστινά πόδια. Τα Bosch/Siemens/Pitsos χρησιμοποιούν κάτι μυστήρια ανεμιστηράκια με φτερωτή σαν τουρμπίνα (αντί κλασσικό έλικα), που είναι ευαίσθητα στη λάθος κλίση (να χ... την πρωτοπορία τους).

Πέραν αυτού, η ισχύς αυτού του ανεμιστήρα είναι πολύ μικρή, και το φορτίο του επίσης, οπότε δεν δικαιολογείται να τραβάει τίποτα τρελλά ρεύματα στη εκκίνηση, για να σου επιβαρύνουν την κατανάλωση οι συχνές εκκινήσεις. Εχεις δει εσύ κάτι τέτοιο με μέτρηση;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Με τα νούμερα δεν τα πάω καθόλου καλά ούτε να υπολογίσω τα βατ και τις κιλοβατώρες. Κρατάω αυτό που μου είπε ο ηλεκτρολόγος όταν ήρθε και έκανε μέτρηση στη συσκευή. "Δεν έχει κανένα θέμα, μια χαρά καίει φυσιολογικά, οιονομικό είναι" Με τον μετρητή στο χέρι μου είπε "καλά είσαι, 0,5 δείχνει ότι καίει"... Αυτά τα 0,5 που είπε δε θυμάμαι πραγματικά τι είναι. Είναι στιγμιαία κατανάλωση; Εϊναι ημερήσια; Βατ; Κιλοβατ; Δε θυμάμαι. Μπορεί να είπε και Αμπερ, οι γνώστες θα βγάλετε πιστεύω συμπέρασμα τι μπορεί να είναι αυτό το 0,5.
    Όσο για τον μετρητή ζήτησα απο έναν γνωσ΄το μου να μου τον δώσει αλλα όλο το αναβάλει... Είμαι πολύ πιεσμένος οικονομικά και δε μπορώ να αγοράσω συσκευή αυτό το καιρό για να μετρήσω. Μπορεί να μην σας φαίνεται ακριβό αλλά για εμένα που μου χρωστάνε μηνιάτικα απο τη δουλειά και χρωστάω 600€ στη ΔΕΗ τα 20-30€ είναι σημαντικά...
    Μίλησα και με άλλους ένοικους της πολυκατοικίας, τους ήρθε ο λογαριασμός πάνω κάτω όσο κι εμένα. Το συμπέρασμα, δεν ήρθαν για χρόνια να μετρήσουν και έγραφαν ενδεικτικά νούμερα και ξαφνικά βγήκαν στη γύρα και καταγράψανε ότι πραγματικά καίγαμε όλους αυτούς τους μήνες μαζί.

Εαν με πληρώσουν απο την εργασία μου θα προσπαθήσω να αγοράσω έναν φθηνό έστω μετρητή να δω επτέλους τη πραγματικά κατανάλωση του ψυγείου... Παρ'όλα τα λόγια του ηλεκτρολόγου ότι είναι μια χαρά η κατανάλωση, εμένα μου φαίνονται πολλές οι 4 κιλοβατώρες τη μέρα που γράφει το ρολόι όταν λέιπω ένα 24ωρο απο το σπίτι, όλα κλειστά... Μόνο ψυγείο κ κόκκινο λαμπάκι τηλεόρασης standby (αν λέει κάτι αυτό). 4 κιλοβατώρες x 365 = 1460 κιλοβατώρες το χρόνο;;;; Πραγματικά δε μπορώ να βγάλω άκρη.

Το ψυγείο είναι συμβατικό και όχι no frost, δεν έχει ανεμιστηράκι, αλλά με εκνευρίζει που το μοτερ κάνει όπως το παλιό ψυγείο της γιαγιάς μου στο χωριό που είναι 30 χρόνων! Ο ψυκτικός που ήρθε μου λέει είναι φυσιολογικό εμένα όμως με ενοχλεί πολύ, το σπίτι είναι μικρό και ακούγεται παντού θόρυβος. Εαν σκεφτείτε ότι ο λόγος που το αγόρασα είναι για να μη με ενοχλεί και δε πήρα nofrost, είμαι πλήρως απογοητευμένος,ώρες ώρες θέλω να το πετάξω απο τη βεράντα.
    Επίσης για τον πάγο που έχει πιάσει ένα εκατοστό σε τρεις μήνες, πάλι μου είπε είναι φυσιολογικό και μου ήρθε να τον πνίξω! Ναι μου λέει, έπιασε πάγο κάντο απόψυξη... Τόσο πολύ φοβούνται να διαγνώσουν κάποιο ρπόβλημα; Εγώ λοιπόν τι μπορώ να κάνω αφού ο ίδιος ο τεχνικός τα βλέπει όλα φυσιολογικά;

Δουλεύει κι εμένα 40 λεπτά και σταματάει μιση ώρα-40 λεπτά για εμένα δε φάινεται φυσιολογικό... Το παλιό ψυγείο δούλευε το καημένο μισή ώρα και σταματούσε 2... Προσπαθώ να μην το ανοίγω καθόλου εαν δεν υπάρχει ανάγκη. Πάντως κάποιο θέμα πιστεύω υπάρχει με το ψυγείο μου, αλλά ακόμη δεν μπορώ να το ανακαλύψω και να το αποδείξω...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη John87 : 22-04-15 στις 02:29

Το avatar του χρήστη eleCtroAsxetos
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Ηράκλειο

Προεπιλογή

http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67064
    Απο απαντηση Νο7 και μετα
    Διαβασε εδω το προβλημα που ειχα εγω σε καινουργιο ψυγειοκαταψυκτη bosch. Εγω καταλαβα απο νωρις οτι το ψυγειο ειχε προβλημα και οσο περιεργο ακουγεται το ψυγειακι απλα... δεν εκλεινε...Ας ειναι καλα εδω τα παιδια που με συμβουλευσαν και με πριβε μηνυματα οπου το συζητησαμε να μην αλλαχθει πλακετα οπως μου ειπε ο τεχνικος της bosch που ηρθε 2 φορες (ουσιαστικα το ψυγειο δουλευε χωρις να χαμπαριαζει απο πλακετα χωρις καμια επαφη με αισθητηρες...) . Τελικα και με τη συμφωνη γνωμη της bosch το ελλατωματικο εν τελει ψυγειο αλλαχθηκε με καινουργιο. Το οποιο 1 χρονο τωρα σχεδον μου εχει ριξει τους λογαριασμους κατω απο τις 1200-1250 kwh την τετραμηνια, ενω με ενα παλιο libherr δεν επεφτα κατω απο τις 1500.

Οπως το σκεφτομαι αν το ειχα κρατησει το συγκεκριμενο ψυγειο και γενικα δεν ημουν υποψιασμενος ακουγοντας το 3-4 μερονυχτα να δουλευει συνεχως, μετα απο 2-3 μηνες θα μου ειχε καψει οτι και σε σενα.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Γιάννη,
    οι μαζεμένες κιλοβατόρες της ΔΕΗ λόγω της μη καταμέτρησης από τους ίδιους είναι όντως ένα θέμα. έχει συμβεί σε πολλούς!
    Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που έχει να κάνει με μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή της κιλοβατόρας, μιας που χρεώνονται αναλογικά ακριβότερα όσο περισσότερες είναι...
    Δηλαδή , θα πλήρωνες λιγότερα αν οι κιλοβατόρες σου έρχονταν σε (σε κανονικά διαστήματα)μικρότερα πακέτα....

η ΔΕΗ "έχει καλυφθεί" όσο αφορά σε αυτή την κλοπή, με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές της να διαβάζουν οι ίδιοι τους μετρητές και να δίνουν ένδειξη ανά δίμηνο....

Πρέπει να πας στη ΔΕΗ, να ζητήσεις διακανονισμό με επανατιμολόγηση για τις κιλοβατόρες που σου στείλανε μαζεμένες!!...

Για το ψυγείο: όταν παραπονέθηκα στην εταιρία για το δικό μου, μου τηλεφώνησε ένας "τεχνικός" τους και μου είπε: διάβασε τι λέει στο τάδε σημείο στο manual, διάβασα λοιπόν και έγραφε ότι οι τάδε θόρυβοι είναι ....φυσιολογικοί! Εφόσον το ψυγείο φτάνει τις θερμοκρασίες του, μου λέει ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα!!

Τώρα θόρυβος του μοτέρ μπορεί να μετριαστεί με καλύτερο αλφάδιασμα, ρυθμίζοντας τα δυο μπροστινά του ποδαράκια....
    Αν δεν έχεις αλφάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπολάκι με νερό, διάφανο, τετράγωνο, που θα τοποθετήσεις πάνω στο ψυγείο...

Πρέπει και τα δυο ρυθμιζόμενα ποδαράκια να δέχονται το "'ίδιο" βάρος, η γενική κλίση εντελώς οριζόντια από αριστερά προς δεξιά, λίγο πιο ψηλά σηκωμένο μπροστά, ίσα που να κλείνει μόνη της η πόρτα...

επίσης έλεγξε τη βάση του μοτέρ: πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κάποια λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Δες αν υπάρχουν όλα τα στηρίγματα μαζί με τις βίδες τους, σωστά σφιγμένες...

Κοίτα να μην ακουμπάει κανένα σωληνάκι πάνω στο σώμα του ψυγείου, από το μοτέρ μέχρι την σερμπαντίνα...

όσο για την απόδοσή του, περιέγραψέ μας αν μπορείς σε τι χώρο το έχεις τοποθετημένο...

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John87 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κρατάω αυτό που μου είπε ο ηλεκτρολόγος όταν ήρθε και έκανε μέτρηση στη συσκευή. "Δεν έχει κανένα θέμα, μια χαρά καίει φυσιολογικά, οιονομικό είναι" Με τον μετρητή στο χέρι μου είπε "καλά είσαι, 0,5 δείχνει ότι καίει"... Αυτά τα 0,5 που είπε δε θυμάμαι πραγματικά τι είναι. Είναι στιγμιαία κατανάλωση; Εϊναι ημερήσια; Βατ; Κιλοβατ; Δε θυμάμαι. Μπορεί να είπε και Αμπερ, οι γνώστες θα βγάλετε πιστεύω συμπέρασμα τι μπορεί να είναι αυτό το 0,5.

Δουλεύει κι εμένα 40 λεπτά και σταματάει μιση ώρα-40 λεπτά για εμένα δε φάινεται φυσιολογικό...
    Ο ηλεκτρολόγος πιθανότατα μέτρησε Ampere με την αμπεροτσιμπίδα.
    Αν δεχτούμε ότι μέτρησε 0.5Α, τότε η στιγμιαία ισχύς είναι 230V x 0.5A = 115W. Αν λειτουργεί μισή ώρα ανα ώρα, όπως λες, αυτό μεταφράζεται σε 1.38KWh την ημερα, ή 504KWh το χρόνο. Εϊναι όντως λίγο τσιμπημένο για σύγχρονο ψυγείο (εκτός αν μιλάμε για ντουλάπα ίσως), αλλά... και οι υπολογισμοί μας δεν είναι ακριβείς, γιατί έχουμε μόνο μία στιγμιαία τιμή ρεύματος, και χονδροειδή εκτίμηση του duty cycle (on/off). Θα μπορούσε με ακριβέστερη μέτρηση να προκύψει και φυσιολογική τιμή (φαντάζομαι ότι γύρω στις 300-350KWh ανά έτος, είναι φυσιολογικό για μεγαλούτσικο ψυγειοκαταψύκτη χωρίς no frost).

Παρ'όλα τα λόγια του ηλεκτρολόγου ότι είναι μια χαρά η κατανάλωση, εμένα μου φαίνονται πολλές οι 4 κιλοβατώρες τη μέρα που γράφει το ρολόι όταν λέιπω ένα 24ωρο απο το σπίτι, όλα κλειστά... Μόνο ψυγείο κ κόκκινο λαμπάκι τηλεόρασης standby (αν λέει κάτι αυτό). 4 κιλοβατώρες x 365 = 1460 κιλοβατώρες το χρόνο;;;; Πραγματικά δε μπορώ να βγάλω άκρη.
    Οι 4KWh την ημέρα δεν κουμπώνουν με τίποτα με τα παραπάνω. Αν είσαι σίγουρος για τις 4KWh, βγάλε το ψυγείο από το ρεύμα για 12 ώρες και δες τί έγραψε χωρίς αυτό. Κάπου υπάρχει "ποντικός".

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από eleCtroAsxetos Εμφάνιση μηνυμάτων
    http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=67064
    Απο απαντηση Νο7 και μετα
    Διαβασε εδω το προβλημα που ειχα εγω σε καινουργιο ψυγειοκαταψυκτη bosch. Εγω καταλαβα απο νωρις οτι το ψυγειο ειχε προβλημα και οσο περιεργο ακουγεται το ψυγειακι απλα... δεν εκλεινε...Ας ειναι καλα εδω τα παιδια που με συμβουλευσαν και με πριβε μηνυματα οπου το συζητησαμε να μην αλλαχθει πλακετα οπως μου ειπε ο τεχνικος της bosch που ηρθε 2 φορες (ουσιαστικα το ψυγειο δουλευε χωρις να χαμπαριαζει απο πλακετα χωρις καμια επαφη με αισθητηρες...) . Τελικα και με τη συμφωνη γνωμη της bosch το ελλατωματικο εν τελει ψυγειο αλλαχθηκε με καινουργιο. Το οποιο 1 χρονο τωρα σχεδον μου εχει ριξει τους λογαριασμους κατω απο τις 1200-1250 kwh την τετραμηνια, ενω με ενα παλιο libherr δεν επεφτα κατω απο τις 1500.

Οπως το σκεφτομαι αν το ειχα κρατησει το συγκεκριμενο ψυγειο και γενικα δεν ημουν υποψιασμενος ακουγοντας το 3-4 μερονυχτα να δουλευει συνεχως, μετα απο 2-3 μηνες θα μου ειχε καψει οτι και σε σενα.
    Είναι ένας απλός ψυγειοκαταψύκτης 1,85x60, συμβατικός. Δεν λειτουργεί μονίμως όπως έκανε εσένα (διάβασα το πρόβλημα που είχες), απλά λειτουργεί πολύ συχνά σταματάει-ξεκινάει ανα μισάωρο. Περιμένω τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και θα δράσω αναλόγως. Εαν δω περίεργα νούμερα ξανά, τότε πάει να πει πως κάτι τρέχει με το ψυγείο μου.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sofosal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιάννη,
    οι μαζεμένες κιλοβατόρες της ΔΕΗ λόγω της μη καταμέτρησης από τους ίδιους είναι όντως ένα θέμα. έχει συμβεί σε πολλούς!
    Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ που έχει να κάνει με μια επιπρόσθετη επιβάρυνση στην τιμή της κιλοβατόρας, μιας που χρεώνονται αναλογικά ακριβότερα όσο περισσότερες είναι...
    Δηλαδή , θα πλήρωνες λιγότερα αν οι κιλοβατόρες σου έρχονταν σε (σε κανονικά διαστήματα)μικρότερα πακέτα....

η ΔΕΗ "έχει καλυφθεί" όσο αφορά σε αυτή την κλοπή, με την δυνατότητα που δίνει στους καταναλωτές της να διαβάζουν οι ίδιοι τους μετρητές και να δίνουν ένδειξη ανά δίμηνο....

Πρέπει να πας στη ΔΕΗ, να ζητήσεις διακανονισμό με επανατιμολόγηση για τις κιλοβατόρες που σου στείλανε μαζεμένες!!...

Για το ψυγείο: όταν παραπονέθηκα στην εταιρία για το δικό μου, μου τηλεφώνησε ένας "τεχνικός" τους και μου είπε: διάβασε τι λέει στο τάδε σημείο στο manual, διάβασα λοιπόν και έγραφε ότι οι τάδε θόρυβοι είναι ....φυσιολογικοί! Εφόσον το ψυγείο φτάνει τις θερμοκρασίες του, μου λέει ΔΕΝ υπάρχει κανένα θέμα!!

Τώρα θόρυβος του μοτέρ μπορεί να μετριαστεί με καλύτερο αλφάδιασμα, ρυθμίζοντας τα δυο μπροστινά του ποδαράκια....
    Αν δεν έχεις αλφάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μπολάκι με νερό, διάφανο, τετράγωνο, που θα τοποθετήσεις πάνω στο ψυγείο...

Πρέπει και τα δυο ρυθμιζόμενα ποδαράκια να δέχονται το "'ίδιο" βάρος, η γενική κλίση εντελώς οριζόντια από αριστερά προς δεξιά, λίγο πιο ψηλά σηκωμένο μπροστά, ίσα που να κλείνει μόνη της η πόρτα...

επίσης έλεγξε τη βάση του μοτέρ: πρέπει να στηρίζεται πάνω σε κάποια λάστιχα που απορροφούν τους κραδασμούς. Δες αν υπάρχουν όλα τα στηρίγματα μαζί με τις βίδες τους, σωστά σφιγμένες...

Κοίτα να μην ακουμπάει κανένα σωληνάκι πάνω στο σώμα του ψυγείου, από το μοτέρ μέχρι την σερμπαντίνα...

όσο για την απόδοσή του, περιέγραψέ μας αν μπορείς σε τι χώρο το έχεις τοποθετημένο...
    Πήγα στη ΔΕΗ ήδη για διακανονισμό δεν υπάρχει θέμα αμ βάζω στο μηχάνημα ότι θέλω κάθε φορά δεν κόβεται το ρεύμα, είμαι και στο κοινωνικό τιμολόγιο. Όσο για την επανατιμολόγηση δεν μπορώ να βγάλω άκρη, τους τα έχωσα ότι δεν ήρθαν να μετρήσουν και μου έλεγαν οτι να'ναι επέμεναν πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ότι ερχόταν ανελειπώς για μέτρηση και εαν κάποια στιγμή δεν είχε πρόσβαση το σημείωνε. Άκρη δεν έβγαλά, μου είπαν τα κάψατε... Έφυγα με πονοκέφαλο και αναμένος απο τα νεύρα μου.

Όσο για το ψυγείο: Η αλήθεια είναι ότι δεν κλείονει μόνη της η πόρτα, μη πω ότι ώρες ώρες ανοίγει μόνη της εαν την έχω μισάνοιχτη. Προσπάθησα να ρυθμίσω τα ποδαράκια να το ανασηκώσω αλλά μάταια. Χρηγσιμοποίησα πένσα αλλά δεν γυρνάνε παρά μόνο λίγο με πολύ μεγάλη δυσκολία(χάλια ποιότητα, σφηνωμένα). Να φταίει αυτό για τον θόρυβο; Αλλά κάπου διάβασα ότι η κλίση παίζει ρόλο μόνο στα no frost με τον ανεμιστήρα και όχι στα συμβατικά. Το έλεγξα απο πίσω ενδελεχώς, δεν ακουμπάει κάτι, όλα είναι βιδωμένα καλά και στη θέση τους. Η κλίση στη περίπτωσή μου δε νομίζω να παίζει ρόλο διότι το μοτερ όταν το ακουμπάω με την παλάμη μου δονείται και νιώθω την παράμη μου να "γαργαλιέται" απο τη δόνηση. ΤΟ σημείο που είναι το ψυγείο είναι στην άκρη του πάγκου και απο την άλλη τοίχος ο οποίος φτάνει μέχρι τη μέση του πλαινού μέρους. Είναι ενιαίο σαλόνι-κουζίνα 20 τμ περίπου. Κάποιος μου είπε ότι είναι θέμα χώρου που το είδε, και ότι κάνει αντίλαλο επειδή βρίσκεται δίπλα στο χωλ Δε ξέρω τι άλλο να εξηγήσω ακριβώς

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο ηλεκτρολόγος πιθανότατα μέτρησε Ampere με την αμπεροτσιμπίδα.
    Αν δεχτούμε ότι μέτρησε 0.5Α, τότε η στιγμιαία ισχύς είναι 230V x 0.5A = 115W. Αν λειτουργεί μισή ώρα ανα ώρα, όπως λες, αυτό μεταφράζεται σε 1.38KWh την ημερα, ή 504KWh το χρόνο. Εϊναι όντως λίγο τσιμπημένο για σύγχρονο ψυγείο (εκτός αν μιλάμε για ντουλάπα ίσως), αλλά... και οι υπολογισμοί μας δεν είναι ακριβείς, γιατί έχουμε μόνο μία στιγμιαία τιμή ρεύματος, και χονδροειδή εκτίμηση του duty cycle (on/off). Θα μπορούσε με ακριβέστερη μέτρηση να προκύψει και φυσιολογική τιμή (φαντάζομαι ότι γύρω στις 300-350KWh ανά έτος, είναι φυσιολογικό για μεγαλούτσικο ψυγειοκαταψύκτη χωρίς no frost).

Οι 4KWh την ημέρα δεν κουμπώνουν με τίποτα με τα παραπάνω. Αν είσαι σίγουρος για τις 4KWh, βγάλε το ψυγείο από το ρεύμα για 12 ώρες και δες τί έγραψε χωρίς αυτό. Κάπου υπάρχει "ποντικός".
    Ναι τώρα που το λες θυμήθηκα, αμπεροτσιμπίδα είχε και έκανε τη μέτρηση απο τον πίνακα. Το manual του ψυγείου γράφει ετήσια κατανάλωση 227Kwh... Μήπως είπε φυσιολογικό για τα απλά ψυγεία και του διέφυγε πως είναι Α++?? Δεν το ξέρω.. Ίσως. Εαν είναι έτσι όμως τότε καίει το διπλάσιο απο το φυσιολογικό. Δε ξέρω πραγματικά τι να υποθέσω.
    Θα ξανα κάνω μια μέτρηση με ψυγείο και χωρίς (ευκαιρία και για απόψυξη). Low Frost σου λένε μετά για σπανιότερη απόψυξη και λιγότερη δημιουργία πάγου, και πιάνει χειρότερο πάγο απο τα παλιά συμβατικά που είχαμε στο χωριό.

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Γιάννη,
    από όσα έγραψες συμπεραίνω ότι πρόκειται για ένα θορυβόδικο BOSCH (σαν και το δικό μου).
    Ο θόρυβος δεν προέρχεται από το μοτέρ, είναι θόρυβος από την συμπίεση - κυκλοφορία των υγρών στο σύστημα....
    Δεν είναι προβληματικό το ψυγείο, είναι τέτοια η κατασκευή του.

μια συμβουλή: (επειδή αυτό και όλα τα καινούρια ψυγεία, έχουν μικρότερες σε ισχύ μηχανές από ότι είχαν τα παλιά, για να είναι πιο οικονομικά): Στην αρχική του λειτουργία όπως και σε περίπτωση απόψυξης: περιμένεις με απολύτως άδειο ψυγείο να φτάσει την κανονική του ψύξη και έπειτα το φορτώνεις ...με ρέγουλα, (σε περίπτωση απόψυξης της κατάψυξης, μόνο την κατάψυξη εννοείται).
    Αν το φορτώσεις από πριν και ύστερα το βάλεις στην πρίζα, ....το Έχασες!!!

Επίσης αυτά τα ψυγεία αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες στην μαύρη σερμπατίνα... (πάνω από 65 βαθμούς, μέτρησα στο δικό μου τοποθετημένο όπως το δικό σου). Λένε ότι το αντέχουν, άρα δεν είναι πρόβλημα,.....εμένα με ενοχλεί.
    Αργούν να φέρουν αποτέλεσμα, το λιγότερο κακό ίσως αφού δουλεύουν μεν περισσότερη ώρα, καίνε όμως λιγότερο ανά ώρα, αφού έχουν μικρά μοτέρ...

Να μην τα πολυλογώ, εντοίχισα κατάλληλα το δικό μου, το τοποθέτησα 8 εκατοστά πάνω σε βάση για να παίρνει αέρα από κάτω,
    υποχρεώνω τον αέρα να περνά από μοτέρ και σερμπατίνα μέχρι την κορυφή του ψυγείου,
    δεν αφήνω τον αέρα να διαφεύγει αριστερά και δεξιά,

κότσαρα τρια ανεμιστηράκια (από υπολογιστή) κάτω από την σερμπαντίνα να φυσούν προς τα πάνω,
    έβαλα ροοστάτη να ρυθμίζω τις στροφές τους (για να μην έχω θόρυβο)
    θερμόμετρο - θερμοστάτη, να δουλεύουν μόνο όταν η θερμοκρασία στην σερμπατίνα υπερβεί τους 36 βαθμούς....
    Αποτέλεσμα: πολύ καλή και οικονομική λειτουργία (δουλεύει σαφώς λιγότερη ώρα) και με λιγότερη φθορά, ελπίζω....
    Το σύστημα δουλεύει μόνο το καλοκαίρι...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Ναύπακτος

Προεπιλογή

Απόστολε
    Ξεκινάω απο το τέλος του μηνύματός σου... Προφανώς είσαι γνώστης και έκανες μια τέτοια πατέντα, που όπως το διαβάζω ομολογώ πως δεν μπορώ να συλάβω πως έγινε όλη αυτή η κατασκευή που μου λες, ανεμιστηράκια κλπ.
    Δοκίμασα κι εγώ λοιπόν να κάνω το εξής. Αριστερά και δεξιά του ψυγείου έχει 4 εκατοστά χώρο απο κάθε μεριά, προφανώς ο ήχος χτυπούσε στον τοίχο και μου ξανα επέστρεφε με περισσότερα db. Έβαλα λοιπόν στα πλαινά του ψυγείου σε σχήμα σφήνας, παλιά σεντόνια και κάλυψα τα κενά τοίχου-ψυγείου απο τη μια μεριά και πάγκου-ψυγείου απο την άλλη. Ομολογώ πως είναι λίιγο καλύτερα, λόγω εγκλωβισμού του ήχου και δεν ακούγεται τόσο πολύ όσο πριν. Πάντως μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά είναι αισθητή.
    Επειδή το ψυγείο μου είναι συμβατικό, παίζει ρόλο να ρυθμίσω ποδαράκια να είναι πιο ψηλά απο μπροστά; Ή μόνο στα no frost είναι αυτό;
    s
    Η μάνα μου είχε ένα wirlpool και τώρα ένα intesit no frost και τα δύο.. δεν ακούγεται τίποτα ρε γμτ και τρελαίνομαι... Τι σκατά ψυγείο πήγα και διάλεξα; Όσο το έψαξα άλλο τόσο τη πάτησα...

ΑΠόψυξη μόνο τη κατάψυξη δε γίνεται να κάνω διότι δεν έχει ξεχωριστή ρύθμιση δυστυχώς. Ένα ακόμη απο τα αρνητικά του ψυγείου. Ρυθμίζω μόνο συντήρηση και ρυθμίζει μόνο του αυτόματα τη θερμοκρασία της κατάψυξης... Οπότε απόψυξη μόνο σε όλο το ψυγείο. Επίσης δεν το φορτώνω, τη πρώτη φορά που το λειτούργησα το άφησα μια μέρα να παγώσει και μετά έβαζα λίγα λίγα πράγματα στο ψυγείο...

Πάντως τα μόνα υγρά που ακούω να κυκλοφορούν στο ψυγείο είναι όταν ξεκινάει το μοτέρ και διαρκεί ένα λεπτό... Μετά ισορροπεί και ακούγεται μόνο το μοτέρ-συμπιεστής απο πίσω το οποίο και δονείται ολόκληρο.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αριστερά και δεξιά του ψυγείου έχει 4 εκατοστά χώρο απο κάθε μεριά, προφανώς ο ήχος χτυπούσε στον τοίχο και μου ξανα επέστρεφε με περισσότερα db. Έβαλα λοιπόν στα πλαινά του ψυγείου σε σχήμα σφήνας, παλιά σεντόνια και κάλυψα τα κενά τοίχου-ψυγείου απο τη μια μεριά και πάγκου-ψυγείου απο την άλλη. Ομολογώ πως είναι λίιγο καλύτερα, λόγω εγκλωβισμού του ήχου και δεν ακούγεται τόσο πολύ όσο πριν. Πάντως μπορεί να είναι μικρή η διαφορά αλλά είναι αισθητή.
    Αν το έχεις πλέον σιχαθεί και θέλεις αφορμή να το πετάξεις, είναι μια πολύ καλή κίνηση! Αν όχι, βγάλε τα άμεσα. Το ψυγείο έχει ανάγκη να αερίζεται καλά η πλάτη του, για να φεύγει η θερμότητα που απάγεται από το εσωτερικό του. Κλείνοντάς του τις διόδους αέρα ζορίζεται πολύ, καίει πολύ, αποδίδει λιγότερο, και μπορεί μέχρι και να κάψει μοτέρ υποθέτω...

Σελίδα 5 από 6 ΠρώτηΠρώτη ... 3456 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-15, 02:05
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-15, 13:55
  3. [Κλιματιστικό Hitachi] πρόβλημα με καινούριο κλιματιστικό
    από alexandros o mikros στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-14, 03:19
  4. [Bosch] Βλάβη σε ψυγειοκαταψύκτη Bosch
    από zaharias13 στο forum Ψυγείο