Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John87 Εμφάνιση μηνυμάτων
Κρατάω αυτό που μου είπε ο ηλεκτρολόγος όταν ήρθε και έκανε μέτρηση στη συσκευή. "Δεν έχει κανένα θέμα, μια χαρά καίει φυσιολογικά, οιονομικό είναι" Με τον μετρητή στο χέρι μου είπε "καλά είσαι, 0,5 δείχνει ότι καίει"... Αυτά τα 0,5 που είπε δε θυμάμαι πραγματικά τι είναι. Είναι στιγμιαία κατανάλωση; Εϊναι ημερήσια; Βατ; Κιλοβατ; Δε θυμάμαι. Μπορεί να είπε και Αμπερ, οι γνώστες θα βγάλετε πιστεύω συμπέρασμα τι μπορεί να είναι αυτό το 0,5.

Δουλεύει κι εμένα 40 λεπτά και σταματάει μιση ώρα-40 λεπτά για εμένα δε φάινεται φυσιολογικό...
Ο ηλεκτρολόγος πιθανότατα μέτρησε Ampere με την αμπεροτσιμπίδα.
Αν δεχτούμε ότι μέτρησε 0.5Α, τότε η στιγμιαία ισχύς είναι 230V x 0.5A = 115W. Αν λειτουργεί μισή ώρα ανα ώρα, όπως λες, αυτό μεταφράζεται σε 1.38KWh την ημερα, ή 504KWh το χρόνο. Εϊναι όντως λίγο τσιμπημένο για σύγχρονο ψυγείο (εκτός αν μιλάμε για ντουλάπα ίσως), αλλά... και οι υπολογισμοί μας δεν είναι ακριβείς, γιατί έχουμε μόνο μία στιγμιαία τιμή ρεύματος, και χονδροειδή εκτίμηση του duty cycle (on/off). Θα μπορούσε με ακριβέστερη μέτρηση να προκύψει και φυσιολογική τιμή (φαντάζομαι ότι γύρω στις 300-350KWh ανά έτος, είναι φυσιολογικό για μεγαλούτσικο ψυγειοκαταψύκτη χωρίς no frost).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από John87 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρ'όλα τα λόγια του ηλεκτρολόγου ότι είναι μια χαρά η κατανάλωση, εμένα μου φαίνονται πολλές οι 4 κιλοβατώρες τη μέρα που γράφει το ρολόι όταν λέιπω ένα 24ωρο απο το σπίτι, όλα κλειστά... Μόνο ψυγείο κ κόκκινο λαμπάκι τηλεόρασης standby (αν λέει κάτι αυτό). 4 κιλοβατώρες x 365 = 1460 κιλοβατώρες το χρόνο;;;; Πραγματικά δε μπορώ να βγάλω άκρη.
Οι 4KWh την ημέρα δεν κουμπώνουν με τίποτα με τα παραπάνω. Αν είσαι σίγουρος για τις 4KWh, βγάλε το ψυγείο από το ρεύμα για 12 ώρες και δες τί έγραψε χωρίς αυτό. Κάπου υπάρχει "ποντικός".