Τέρατα τρις-άθλια.... Με κάνετε να δακρύζω με το θερμό σας ενδιαφέρον!!! Να είστε όλοι -μα όλοι σας- καλά!!!!!! (Μέσα απ' όλη μου την ψυχή σας το εύχομαι!!!)
Περισσότερα νεώτερα:
1) Βρήκα στο Internet ένα Service Manual, για παρόμοιο μοντέλο RX-20LA70. Ίσως βρω κι από κει καμμιά χρήσιμη ιδέα....
2) Βρήκα ένα περίεργο καλώδιο SCART-RCA, το οποίο:
a) Αντί να έχει το κανονικόμε τα 20pinάκια, αυτό έχει ένα διαμορφωμένο
, όπου μαύρα είναι pinάκια, ενώ γκρίζα είναι κενά (δηλαδή έχει οκτώ-8- pinάκια).
b) Από δε την άλλη πλευρά υπάρχουν τέσσερα καλώδια με φις RCA: 2 κόκκινα, που γράφουν (επάνω τους) AUDIO-IN & AUDIO-OUT, και δύο μαύρα που, γράφουν (επάνω τους) VIDEO-IN & VIDEO-OUT.
c) Δεν ξέρω αν λειτουργεί, και τι έκανε αυτός που το είχε. Ωστόσο, μάλλον μου κάνουν για δοκιμές με κάποιο Videάκι, έστω και ένα-ένα AUDIO κανάλι τη φορά.
3) Βρήκα, επίσης, ένα set μεγαφωνάκια (με ενισχυτή) για PC. Σκοπεύω να το δοκιμάσω στην έξοδο των ακουστικών, ώστε -τουλάχιστον- να δω τι γίνεται με την προενίσχυση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 26-11-14 στις 14:06
Πολλή Καλησπέρα σας
Αποτελέσματα δοκιμών: Για να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες.... Δεν έπιασε καμμία δοκιμή άλλου καλωδίου.
Τα αποτελέσματα ήταν λίγο~πολύ ίδια με αυτά της βλάβης.
Υπήρξε όμως και μιά πρόοδος... Το Setάκι των μεγαφώνων για PC συνδέθηκε στην υποδοχή για τα ακουστικά.
Πήρε ισχύ από το τροφοδοτικάκι του, άναψε.... Και ιδού! Σημαντική αύξηση στην ένταση του ήχου!!!!!
Δεν τρίζουν βέβαια τα τζάμια από τις μπαλκονόπορτες!
Ωστόσο... Είμαι δυό δωμάτια πιο πέρα από τον δέκτη. Στο ενδιάμεσο δωμάτιο λειτουργεί κλιματισμός. Κι εγώ, εδω στο PC, ακούω πεντακάθαρα όσα λέγονται!!
Υποψιάζομαι, για μίαν ακόμα φορά, ότι το πρόβλημα υπάρχει στο τελικό τμήμα ενίσχυσης AUDIO της TV (συμπεριλαμβάνω και τη σύνδεση των μεγαφώνων, όπως και τα ίδια της τα μεγάφωνα).
Η ψηφιακή ρύθμιση της έντασης του ήχου, είτε μέσα από τον αποκωδ/τή, είτε μέσα από την TV, δείχνει να έχει σωστή ανταπόκριση ως προς την ένταση του ήχου στα μεγαφωνάκια (για το PC).
Εξακολουθώ να ρωτώ/ζητώ:
Αν υπάρχει φίλος-μέλος από αυτήν την τόσο ζεστή παρέα, που επισκευάζει TV, και είναι κοντά στην Καλλιθέα, ας γράψει.... Να τον προτιμήσω!
Και πάλι!!!
Να είσαστε όλοι -μα όλοι σας- καλά!!! Σας Θερμο-Ευχαριστώ!!!! όλους σας για το τόσο ενδιαφέρον σας!
Με έχετε κατασυγκινήσει όλοι!
Τα κοίταξα και τα ξανακοίταξα όλα -βαθειά- στα μενού. Βόμβος ακούγεται από τα RCA (όπως το γράφεις), αλλά είναι κι αυτός πολύ χαμηλός.
Ναι! και Ναι!![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 26-11-14 στις 20:05