Σάκη πολύ σωστά όλα αυτά που γράφεις και συμφωνώ απολύτως...........όμως αν διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά το ποστ μου (#7), θα καταλάβεις ότι απλά αναφέρομαι στις πιθανές περιπτώσεις όπου μπορεί να σκάσει ένας ηλεκτρολυτικός πυκνωτής και όχι αναλυτικά στις ακριβείς συνθήκες που θα πρέπει να υπάρξουν, ανά περίπτωση, ώστε να σκάσει ο πυκνωτής (δεν είναι άλλωστε αυτό το θέμα του νήματος). Η αναφορά αυτή βέβαια για το σκάσιμο των ηλεκτρολυτικών πυκνωτών,έγινε στην προσπάθειά μου να αναλύσω το όλο σκεπτικό μου (ποστ#7) για τον αν έχει σκάσει ο πυκνωτής που λείπει από την πλακέτα ή όχι.
Πολύ σωστά γράφεις και για την λειτουργία αυτοδιάγνωσης κ.λ.π.
Η απάντηση όμως που έδωσα στο ποστ#2 έχει άμεση σχέση με το ποστ#1, στο οποίο ο Παντελής (alfadex) γράφει εν ολίγοις ότι ο ενισχυτής κλείνει από προστασία,δεν προλαβαίνει να κάνει κάποια μέτρηση, ότι έχει το service manual ,το έχει διαβάσει-καταλάβει και έχει κάνει και την λειτουργία αυτοδιάγνωσης ,όπου του βγάζει κωδικό για DC σε κάποια έξοδο (τελευταία φωτογραφία του ποστ#1) και ούτε αναφέρει σαφώς πουθενά ότι έχει <<σκαλιστεί>> από κάποιον άλλο το μηχάνημα (ομολογώ ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος άλλος έχει παρέμβει και έχει αφαιρέσει τον πυκνωτή κ.λ.π., αλλά θεώρησα ότι είναι ενέργειες που έκανε ο ίδιος ).
Το σκεπτικό μου λοιπόν , για την απάντηση που έδωσα, είναι ως εξής:
Ο Παντελής έχει το service manual, λογικά το έχει διαβάσει και το έχει κατανοήσει εφόσον έχει κάνει ήδη την λειτουργία αυτοδιάγνωσης που αναφέρει το service manual και έχει και συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Η γραμμή ελέγχου (PRD) για τον έλεγχο DC στις εξόδους, είναι μια και κοινή για την έξοδο όλων των καναλιών.
Οπότε, εφόσον η λειτουργία αυτοδιάγνωσης δεν υπάρχει περίπτωση να του γράψει σε ποιο ακριβώς κανάλι υπάρχει DC στην έξοδο, θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες <<παλιομοδίτικες >> μετρήσεις για να μπορέσει να προσεγγίσει την αιτία της βλάβης.
Θεώρησα βέβαια, ότι από την στιγμή (ιδιαίτερα) που ο ενισχυτής, με κάποιο τρόπο (έστω αφαιρώντας την πλακέτα DSP), άναψε, λειτούργησε και δεν έπεσε αμέσως σε προστασία, θα μπορούσε εύκολα να κάνει αυτές τις μετρήσεις και θα διαπίστωνε αν τα κυκλώματα των ενισχυτών έχουν ή όχι DC στις εξόδους , οπότε και θα απέκλειε (ή όχι) βλάβη σε αυτά τα κυκλώματα.
Από εκεί και πέρα βέβαια θα συνέχιζε ανάλογα των αποτελεσμάτων που θα είχε και με την όποια βοήθεια θα έπαιρνε από το εδώ forum. Αυτά τα ολίγα.
Θεωρώ πως ακόμα και εσύ ο ίδιος, στην περίπτωση επισκευής μηχανήματος με λειτουργία αυτοδιάγνωσης, δεν λειτουργείς πάντα (100%) λαμβάνοντας υπόψη σου μόνο τις ενδείξεις που βγάζει στην οθόνη το μηχάνημα (στην ουσία ο έλεγχος που γίνεται από ένα επεξεργαστή), αλλά κάνεις τους ελέγχους-μετρήσεις που εσύ θεωρείς απαραίτητες κατά περίπτωση (οπτικό έλεγχο,μέτρηση τάσεων, εξαρτημάτων κ.λ.π.) για να επαληθεύσεις την αιτία της βλάβης .
¶λλωστε ακόμα και η ίδια η λειτουργία αυτοδιάγνωσης (ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση με DC στην έξοδο) στην "παλιομοδίτικη" μέτρηση τάσεων στηρίζεται.
Όσο για την ηλικία μου,(αν και δεν νομίζω να έχει κάποια σχέση με το όλο θέμα), είμαι 5-6 χρόνια μικρότερός σου...............δεν είμαι παλιομοδίτικος , αλλά και ούτε ακολουθώ βέβαια και κατά πόδας την μόδα...............αυτά για τα προσωπικά μου..........και είναι αρκετά νομίζω.
Φιλικά Σήφης.