Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 43

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Φίλιππε από ηλεκτρονικές "φιλοσοφίες" δεν γνωρίζω , αλλά θα σε ρωτούσα μιας και έχεις εμπειρία .
    Υποθέτουμε (και μάλλον έτσι είναι) κουμαντάρετε από ένα "φτηνό" PWM. και το επεξεργαστή που αναφέρεις.
    Το 1ο ερώτημα είναι υπάρχει περίπτωση ο πυκνωτής -τες που υπάρχουν εκεί σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή να έχουν σχέση με τους χρόνους Οn-Off? τι λες?
    ή μήπως βρίσκεις πιο λογικό όλοι οι χρόνοι για κάθε εστία ξεχωριστά να κοντρολάρονται μόνο από τον επεξεργαστή? ( σαν ρολόι δηλαδή και καμιά συσχέτιση με πυκνωτές)

Το άλλο που με παραξενεύει (και ίσως να βαίνει σε δίκιο του Στέφανου για #30 ) που υποθέτει κάποια ψυχρή κόλληση ή επαφή.
    Είναι ότι αν εσείς προσωπικά φτιάχνατε αυτήν την κουζίνα (αναφερόμενος στην μεγάλη διπλή εστία) και από τον νηματοθέτη. Λέει ότι σβήνουν (στην παύση) και οι 2 αντιστάσεις .... ενώ θα ήταν πιο λογικό ο κατασκευαστής να το φτιάξει να σβήνει η 1 αντίσταση από τις 2 ... και όχι όλες .. (+ να μην φθείρονται τα ρελε λόγω περισσότερων Α σε σχέση από το να σβήνει μόνο η 1 αντίσταση).

Για "ψυχρή κόληση " δεν το "μασάω" γιατί 6 δευτερόλεπτα σταθερά και ακριβώς για Οn-Off μοιάζει με "λαχείο".

Προσωπικά "μυρίζομαι" κάποιον από τους πυκνωτές.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Επίσης να αναφέρω ότι η εστίες τουλάχιστον αυτές που εχω εγώ Bosch έχουν ένα κρυφό μενού δεν το θυμάμαι τώρα αλλά όταν παω σπίτι θα σας το αναφέρω , το οποίο δεν γνωρίζω τι κάνει

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλιππε από ηλεκτρονικές "φιλοσοφίες" δεν γνωρίζω , αλλά θα σε ρωτούσα μιας και έχεις εμπειρία .
    Υποθέτουμε (και μάλλον έτσι είναι) κουμαντάρετε από ένα "φτηνό" PWM. και το επεξεργαστή που αναφέρεις.
    Το 1ο ερώτημα είναι υπάρχει περίπτωση ο πυκνωτής -τες που υπάρχουν εκεί σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή να έχουν σχέση με τους χρόνους Οn-Off? τι λες?
    ή μήπως βρίσκεις πιο λογικό όλοι οι χρόνοι για κάθε εστία ξεχωριστά να κοντρολάρονται μόνο από τον επεξεργαστή? ( σαν ρολόι δηλαδή και καμιά συσχέτιση με πυκνωτές)

Το άλλο που με παραξενεύει (και ίσως να βαίνει σε δίκιο του Στέφανου για #30 ) που υποθέτει κάποια ψυχρή κόλληση ή επαφή.
    Είναι ότι αν εσείς προσωπικά φτιάχνατε αυτήν την κουζίνα (αναφερόμενος στην μεγάλη διπλή εστία) και από τον νηματοθέτη. Λέει ότι σβήνουν (στην παύση) και οι 2 αντιστάσεις .... ενώ θα ήταν πιο λογικό ο κατασκευαστής να το φτιάξει να σβήνει η 1 αντίσταση από τις 2 ... και όχι όλες .. (+ να μην φθείρονται τα ρελε λόγω περισσότερων Α σε σχέση από το να σβήνει μόνο η 1 αντίσταση).

Για "ψυχρή κόληση " δεν το "μασάω" γιατί 6 δευτερόλεπτα σταθερά και ακριβώς για Οn-Off μοιάζει με "λαχείο".

Προσωπικά "μυρίζομαι" κάποιον από τους πυκνωτές.
    Πέτρο οι επεξεργαστές γενικά βασίζουν τη μέτρηση του χρόνου τους στον ταλαντωτή τους (κρύσταλλος, resonator, εσωστερικό RC) και όχι σε εξωτερικά στοιχεία χρονισμού.

Κι εμένα μου φαίνεται δύσκολο να είναι θέμα κόλλησης και να παρουσιάζει τέτοια χρονική συνέπεια, χώρια που ο φίλος ανέφερε ότι καθώς σβήνει ακούγεται και το κλικ του ρελέ. Οπότε αν είναι σπασμένη κόλληση, δεν είναι στο τμήμα ισχύος (που εκεί συνήθως χαλάνε οι κολλήσεις λόγω των μεγάλων ρευμάτων αλλά και από τις μηχανικές καταπονήσεις των βυσμάτων της πλακέτας κ.λ.π.).

Τώρα θα μου πεις, αν είναι λάθος ο χρονισμός του επεξεργαστή, δεν θα έκανε το ίδιο πρόβλημα σε όλα τα μάτια; Μάλλον. Από την άλλη ίσως ο επεξεργαστής να έχει μερικό πρόβλημα...

Τώρα σε όλες τις κουζίνες που έχω δει, από τη στιγμή που θα ενεργοποιήσεις και το εξωτερικό στεφάνι του ματιού, αυτό αναβοσβήνει πάτα παρέα με το εσωτερικό μικρό μέρος. Φυσικά δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν αυτό εφαρμόζεται σε όλα τα μοντέλα.

Μέλος
    Όνομα
    ΔΙΟΝΥΣΗΣ
    Περιοχή
    ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Προεπιλογή

Εβγαλα τις φωτογραφιες που μου ειπατε.
    Ελπιζω να βοηθησουνε σε κατι
    Στους ακροδεκτες παντως δεν ειδα κατι υποπτο.

Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Μανος
    Περιοχή
    Ηρακλειο Κρητης

Προεπιλογή

Δες τις κολλησεις, δεν μου φαινονται καλες.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Οι κολλήσεις της μπλε κλέμας φαίνονται ακόμα χειρότερες!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το ομιχλώδες τοπίο της Τζοκόντας το είδατε έτσι? (το μαύρο σύννεφο πίσω από την πλακέτα)

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Το κοκκινο καλωδιο στο ματι ειναι αυτο που σου δείχνω στη πλακετα

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Ναι, οι κολλήσεις θέλουν ένα πέρασμα.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Διονύση ολα καλα που εξαφανίστηκες??

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Pitsos] χρωματισμος καλωδιου κουζινας.
    από akisssssssss στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-14, 23:14
  2. [Pitsos] Κεραμικη εστια Πιτσος σε αλλη μαρκα φουρνου
    από Therissos στο forum Φούρνος & Εστία
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-12, 20:54
  3. [Siemens] ΛΑστιχο φουρνου κουζινας SIEMENS
    από cult στο forum Ηλεκτρική Κουζίνα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-12, 20:58
  4. [Pitsos] ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΕΣΤΙΑ PITSOS HL546