Σελίδα 1 από 9 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 90

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Gameboy Color επισκευη

Καλησπερα σας! Ειμαι νεο μελος στο forum και ανοιγω αυτο εδω το θεμα για να ρωτησω σχετικα με την επισκευη του gameboy color μου.

Αγορασα ενα μεταχειρισμενο color λοιπον το οποιο δεν αναβε. Δεν ειχε μπαταριες μεσα που να εχουν "σκασει" γιατι το ανοιξα και ηταν καθαρο. Καθαρισα την πλακετα του και εβαλα λιγο σπρει επαφων σε καποια σημεια και δοκιμασα να το αναψω. Αναψε κανονικα αλλα μετα απο 2 δευτερολεπτα εσβησε. Αυτο εγινε αλλες 2 φορες κι εκτοτε δεν εχει ξανααναψει. Με λιγα λογια, ολες μου οι "φροντιδες" ειχαν ως αποτελεσμα να αναψει μεν, για ελαχιστο διαστημα δε. Μετα απο μετρησεις με το πολυμετρο και ψαχνοντας στο internet ειδα οτι ειναι προβλημα του διακοπτη on/off. Κι εδω αρχιζουν τα ωραια. Για να δω αν ο διακοπτης ειναι "καλος" πρεπει να τον ξεκολλησω απο την μητρικη και ειναι πολυ λεπτοδουλεια. Σκεφτομαι λοιπον 2 λυσεις και αν καποιος εχει να προτεινει κατι, θα με βοηθουσε παρα πολυ. Λυση πρωτη, να δοκιμασω να φρεσκαρω λιγο τα σημεια που ειναι κολλημενος ο διακοπτης στην μητρικη. Αν ομως δεν ειναι λειτουργικος θα πρεπει αναγκαστικα να παω στην 2η λυση που ειναι να τον ξεκολλησω και με την χρηση 2 καλωδιων να βαλω εναν αλλο (οχι τον ιδιο, δε βρισκω πουθενα ) και να κανω καποιες μετατροπες στο case για να χωρεσει. Αν τελικα χρειαστει να τον ξεκολλησω, εχω μερικες ερωτησεις:

α)κολλητιρι 25 Watt κανει? Η θα χρειαστω μεγαλυτερο/μικροτερο?
    β)μπορω οντως να βαλω καποιον αλλο διακοπτη η πρεπει να βρω ακριβως τον ιδιο?
    Θα ηθελα επισης μερικα tips για την ολη διαδικασια καθ οτι ειμαι αρχαριος στο θεμα των κολλησεων.

Ευχαριστω εκ των προτερων και...καλως σας βρηκα

υ.γ. αμα θελετε μπορω να ανεβασω και φωτογραφιες απο το gameboy.

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Για να ελεγξεις εαν λειτουργει ο διακοπτης δεν χρειαζεται να τον ξεκολλησεις.Οπως ειναι, απλα τσεκαρεις με ενα πολυμετρο.Μπορεις να φρεσκαρεις τις κολλησεις αλλα αν ειναι χαλασμενος δεν θα γινει κατι (δεν χανεις και κατι εαν δοκιμασεις).Και ναι ,μπορεις να βαλεις αλλο διακοπτη σε αλλη θεση.Εαν ομως εισαι αρχαριος με τις κολλησεις θα προτεινα να μην δοκιμασεις μονος σου..Ο,τι αλλο θες ρωτας..

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πως μπορω να δω αν ειναι οκ χωρις να τον ξεκολλησω? Ειναι κολλημενος πανω στη μητρικη και σε οποιαδηποτε ποδαρακια του κι αν βαλω το πολυμετρο παιρνω οτι εχει "συνεχεια" ειτε ειναι στο on ειτε ειναι στο off...επισης δε μπορω να βαλω μπαταριες στην κονσολα και να κανω μετρηση γιατι για να εχω προσβαση στο σημειο πρεπει να ειναι ανοιχτο το πισω μερος της κονσολας, πραγμα που σημαινει οτι 2 πολοι των μπαταριων "λειπουν" (ειναι κολλημενοι στο πισω μερος της συσκευης που εχω αφαιρεσει ωστε να φτασω στο διακοπτη.) Δυστυχως δεν φαινονται τα σημεια που θελω να μετρησω απο την απο κατω μερια της πλακετας...θα ανεβασω το μεσημερακι φωτογραφιες.

Αν φυσικα υπαρχει τροπος να μετρησω και εχω κανει τραγικο λαθος η λεω μπαρουφες, feel free...

Μέλος
    Όνομα
    Γρηγόρης
    Περιοχή
    Κορυδαλλός

Προεπιλογή

Aφου λες οτι εχει "συνεχεια" ειτε ειναι στο on ειτε ειναι στο off,τοτε σημαινει οτι η συσκευη ειναι συνεχως στο on.H μπαταρια δεν χρειαζεται για να τσεκαρεις τον διακοπτη.Εισαι σιγουρος οτι η βλαβη οφειλεται στον διακοπτη?Kαθαρισε καλα τις επαφες των μπαταριων,της υποδοχης του cartridge και του ιδιου του cartridge και ξαναδοκιμασε.Με τροφοδοτικο δουλευει?

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Κατα 90% ειμαι σιγουρος. Εχω καθαρισει ολη την πλακετα και τους πολους. Εχω κοιταξει παντου και με μεγενθυντικο φακο μηπως βρω τιποτε, δεν βρηκα ομως κατι επιληψιμο. Οι πυκνωτες δειχνουν να ειναι ολοι οκ + τα εχω τσεκαρει ολα με το πολυμετρο. Το οτι ο διακοπτης ειναι συνεχεια στο on ειναι νορμαλ? Πραγματικα εχω μπερδευτει

Σε καμμια ωριτσα θα βαλω και φωτο.
    Σ ευχαριστω για τις απαντησεις

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Τον διακοπτη πως τον μετρας και τον βρισκεις συνεχεια στο ον? αν ηταν συνεχεια στο ον θα αναβε με το που συνεδεες τις μπαταριες και δεν θα ανταποκρινοταν στο να κλεισει το game boy οταν του αλλαζες θεση. αν τον μετρας με το πολυμετρο στη διοδο και στο ηχητικο σημα τοτε μηπως οι επαφες που μετρας ειναι οι ηδη βραχυκυκλωμενες που τις εχει για στηριξη του διακοπτη? Ριξε σπρευ επαφων πανω στο διακόπτη και κουνα τον δεξια αριστερα. Για να το βαλεις σε λειτουργια οταν λειπει το πισω καπακι μπορεις ειτε να το συνδεσεις σε εξωτερικη τροφοδοσια ειτε να βαλεις τις μπαταριες σε μια βαση για 2 μπαταριες και να βαλεις τα καλωδιακια της βασης πανω στους ακροδεκτες της πλακετας. Το κολλητηρι σου μια χαρα κανει. και αν εχει οντως προβλημα ο διακοπτης μπορεις να βαλεις αλλον εξωτερικο με καλωδιακια και λιγο πατεντα.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λοιπον, ανεβαζω μια φωτογραφια για περισσοτερη ευκολια. Εχω βαλει γραμματα κλπ για να ειναι πιο ευκολη η περιγραφη. Δυστυχως δεν μπορω να βγαλω καλυτερες γιατι ειναι πολυ "ψιλα" για να φανουν. (καντε κλικ για ζουμ)
    explain.jpg

τα κιτρινα σημεια Α και Β ειναι απ οτι καταλαβα "απλα" για να κρατανε τον διακοπτη πανω στην πλακετα (δινουν συνεχεια ανεξαρτητα απο το αν ειναι στο on η στο off ο διακοπτης. )

Με τον διακοπτη στο off, παιρνω οτι δεν εχω συνεχεια μεταξυ του 1 και του 2, ελεγχοντας τα 1 και 2 εχω ενδειξη 0.01 ενω ελεγχοντας τα 1 και 3 εχω ενδειξη 1254.
    Με το διακοπτη στο on, απο το ποδαρακι 1 δεν εχω συνεχεια με το 2, ενω με τα C και 3 εχω ενδειξη 1224. τελος, με το διακοπτη στο on η μετρηση που παιρνω απο τα ποδαρακια C και 3 ειναι 0.01 αρα εχω συνεχεια

(δυστυχως δεν εχω ηχητικη ειδοποιηση στο πολυμετρο).
    Στη φωτογραφια ο διακοπτης ειναι στο off, για να παει στο on τον σερνω προς τα επανω.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα χειροτερα

edit: το ξαναανοιξα και το ξανακαθαρισα. Εριξα σπρει επαφων μεσα στο διακοπτη και τον κουνησα δεξια-αριστερα. Τσεκαρα ξανα για σημεια που να προδιδουν ζημια. Παλι τιποτε
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gazp : 15-10-13 στις 22:32

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gazp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με τον διακοπτη στο off, παιρνω οτι δεν εχω συνεχεια μεταξυ του 1 και του 2, ελεγχοντας τα 1 και 2 εχω ενδειξη 0.01 ενω ελεγχοντας τα 1 και 3 εχω ενδειξη 1254.
    Με το διακοπτη στο on, απο το ποδαρακι 1 δεν εχω συνεχεια με το 2, ενω με τα C και 3 εχω ενδειξη 1224. τελος, με το διακοπτη στο on η μετρηση που παιρνω απο τα ποδαρακια C και 3 ειναι 0.01 αρα εχω συνεχεια
    Τα Α και Β ειναι οντως για να στηριζουν τον διακοπτη. Σιγουρα μπορεις να βαλεις αλλο διακοπτη αλλα θα χρειαστεις διπλο λογικα και πρεπει να βρεις πως λειτουργει αυτος πριν βαλεις οτιδηποτε αλλο. επισης θα σε βασανισει λιγο να τον βγαλεις γιατι ειναι smd. Εψαξα και για schematic αλλα οτι βρηκα δεν εξηγει τον διακοπτη. Ετσι οπως τον βλεπω λογικα στο on συνδεει τα: 1 και 2, C και 3.
    Επισης με μπερδευεις με αυτα που γραφεις:
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gazp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γραφεις οτι στο οφ δεν εχεις συνεχεια μεταξυ 1 και 2 αλλα εχεις ενδειξη 0,01 που σημαινει οτι εχεις συνεχεια. Τι απο τα δυο ισχυει?
    ΟΤαν ειναι στο ον εννοεις οτι απο μετρησεις εχεις αυτο:
    1 με 2:ασυνεχεια
    1 με C:1224
    1 με 3:1224
    C με 3:0,01?
    Ελεγξε και σε ον και σε οφ τι σχεση εχουν τα 2,c,3 μεταξυ τους. Αν ειναι βραχυκυκλωμενα δηλαδη ή οχι. Εχω και κατι αλλο να σου προτεινω αλλα θα στο γραψω πιο μετα γιατι τωρα θα μου κλεισει απο μπαταρια το λαπτοπ.

Μέλος
    Όνομα
    Παναγίωτης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ioannislab Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...
    Επισης με μπερδευεις με αυτα που γραφεις:

Γραφεις οτι στο οφ δεν εχεις συνεχεια μεταξυ 1 και 2 αλλα εχεις ενδειξη 0,01 που σημαινει οτι εχεις συνεχεια. Τι απο τα δυο ισχυει?
    ΟΤαν ειναι στο ον εννοεις οτι απο μετρησεις εχεις αυτο:
    1 με 2:ασυνεχεια
    1 με C:1224
    1 με 3:1224
    C με 3:0,01?
    Ελεγξε και σε ον και σε οφ τι σχεση εχουν τα 2,c,3 μεταξυ τους. Αν ειναι βραχυκυκλωμενα δηλαδη ή οχι. Εχω και κατι αλλο να σου προτεινω αλλα θα στο γραψω πιο μετα γιατι τωρα θα μου κλεισει απο μπαταρια το λαπτοπ.

ωωωχχχ, εχεις δικιο, το εγραψα λαθος...χιλια συγγνωμη
    Λοιπον:

Διακοπτης στο OFF:
    Ποδαρακια 1 και C -> ενδειξη 0.01 (συνεχεια)
    Ποδαρακια 1 και 2 -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 1 και 3 -> ενδειξη 1254
    Ποδαρακια 2 και 3 -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 2 και C -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 3 και C -> ενδειξη 1254

Διακοπτης στο ON:
    Ποδαρακια 1 και C -> ενδειξη 1224
    Ποδαρακια 1 και 2 -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 1 και 3 -> ενδειξη 1224
    Ποδαρακια 2 και 3 -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 2 και C -> ενδειξη 1 (ασυνεχεια)
    Ποδαρακια 3 και C -> ενδειξη 0.01 (συνεχεια)

εχω βρει και ενα βιντεακι, απο nintendo ds light που ο διακοπτης ειναι διαφορετικος : http://www.youtube.com/watch?v=IDoaQ6rmrfE .Γραφει οτι δε χρειαζονται και τα 4 ποδαρακια του διακοπτη για να δουλευει. Σε οσα βιντεο εχω δει παιρνουν εναν στιγμιαιο διακοπτη και ενωνουν με δυο καλωδια το ενα ακρο του καινουριου διακοπτη στο ποδαρακι 1 και το αλλο στο ποδαρακι 2. Ξαναλεω ομως πως εχω βρει για αλλες κονσολες της nintendo που εχουν ακριβως το ιδιο συστημα αλλα ο διακοπτης ειναι διαφορετικος, οποτε δεν ξερω τι παιζει με τα ποδαρακια με σιγουρια... Δυστυχως για color δεν εχω βρει τιποτε. Εχω κι εγω schematic αλλα θα το ψαξω λιγακι γιατι νομιζω οτι δεν εχει αυτο που θελω (για το διακοπτη). Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και το ενδιαφερον
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gazp : 16-10-13 στις 15:21

Μέλος
    Όνομα
    Ιωαννης
    Περιοχή
    πατρα

Προεπιλογή

Απο αυτα που μου γραφεις καταλαβαινω οτι ο διακοπτης θεωρητικα βραχυκλώνει τα 1 με 2 και τα C με 3. Ο συγκεκριμενος δεν βραχυκυκλωνει τα 1 και 2 μονιμα και γι'αυτο κλεινει μετα απο λιγο. Το θεμα με τον διακοπτη απο το ds ειναι οτι ειναι ιδιος εξωτερικα αλλα στο εσωτερικο εχει ενα ελατηριο που τον επαναφέρει ενω στο δικο σου μενει μονιμα στη θεση ον. Γι'αυτο λενε για στιγμιαιο η διακοπτη ή αλλιως μπουτον. Θα σου πρότεινα να κολλησεις με το κολλητηρι το ενα ακρο απο ενα καλωδιο στη θεση 1 και το αλλο στη θεση 2 χωρις να εχεις μπαταρια επανω με τον διακοπτη στο off. Μετα δωστου τροφοδοσια ειτε απο τις μπαταριες ειτε απο εξωτερικη τροφοδοσια. Χωρις να αλλαξεις την θεση του διακοπτη λογικα θα πρεπει να μεινει ανοικτο χωρις να κλεισει μονο του και να παιξει, αν εχει παιχνιδι επανω, και να κλεισει οταν βγαλεις την μπαταρια. Αν αυτο λειτουργησει τοτε παρακαμπτεις τον διακοπτη με εναν αλλον αλλα οχι στιγμιαιο αλλα κανονικο. Αν θες τιπς για τις κολλησεις (οπως γραφεις στο πρωτο ποστ πες μου.

Σελίδα 1 από 9 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Grundig T 56-140 CUC 71KT Super Color
    από QED στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-08, 23:18

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •