ακριβως. με το πολυμερτο στους πολους. και πριν και μετα τους πολους. καλου κακου αντικατεστησε τους προληπτικα. δεν κοστιζουν τιποτα. 2€ ο πολος περιπου.
ακριβως. με το πολυμερτο στους πολους. και πριν και μετα τους πολους. καλου κακου αντικατεστησε τους προληπτικα. δεν κοστιζουν τιποτα. 2€ ο πολος περιπου.
εκανες τιποτα με το αυτοκινητο? εχουμε νεα? μετρησες τασεις? οταν θα εχεις νεα απαντησε.
Να αλλαξεις συνεργειο αν δεν ''ΒΓΑΖΕΙ'' ΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ......
Συγνώμη που δεν απάντησα πιο νωρίς, ααλά έμπλεξα (γυναίκα, παιδιά κλπ).
Τέλος πάντων.
Μέτρησα την τάση της μπαταρίας, όχι πάνω στους πόλους της μπαταρίας, αλλά ούτε και πάνω στους πόλους των καλωδίων αλλά κατευθείαν πάνω στα καλώδια που φεύγουν από την μπαταρία.
Με κλειστή την μηχανή η ένδειξη ήταν σταθερή 12.64Volts
με ανοιχτή την μηχανή η ένδειξη ήταν σταθερή 14.16 Volts.
Άρα υποθέτω ότι δεν τίθεται θέμα με τους πόλους της μπαταρίας.
θα μετρησεις την ταση στους πολους της μπαταριας πριν και μετα με ανοιχτη την μηχανη και με αναμενα φωτα, αντιστασεις και γενικα μεγαλες καταναλωσεις. η μετρηση που πηρες δεν λεει τιποτα.
OK. Θα το μετρήσω έτσι και θα ενημερώσω.
Σήμερα το πήγα πάλι μια βόλτα από το συνεργείο.
Το πρόβλημα που εμφανίζει το διαγνωστικό είναι:"Σφάλμα στον εντολέα μπεκ, στον πρώτο κύλινδρο"
Επειδή είχα κάνει καθαρισμό μπεκ και μπεκιέρας (οπότε μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα στα μπεκ), ο τεχνικός μου είπε ότι θέλει ψάξιμο για να δει από που προέρχεται αυτό το σφάλμα, και μπορεί να είναι από καλωδίωση μπεκ, μπουζί, μπουζοκαλώδιο και πολλά άλλα πράγματα, αφού η εντολή για τα μπεκ έρχεται από τον εγκέφαλο.
Μου είπε ότι θα πρέπει να του το αφήσω για 1 - 2 μέρες για να κάνει κάποιες δοκιμές να δει που οφείλεται.
Σήμερα το βράδυ που περίμενα στο φανάρι, άρχισε ξαφνικά να αναβοσβήνει η ένδειξη του κινητήρα, το αυτοκίνητο να τρέμει και η βελόνα του στροφομέτρου να παίζει και αυτή πάνω - κάτω σε ένα εύρος 400 στροφών. Έχοντας την ταχύτητα στο νεκρό, έριξα μερικές γκαζιές πάνω από τις 4000 στροφές αλλά τίποτα. Μετά έβαλα ταχύτητα και έχοντας πατημένο το αμπραγιάζ (εν στάση) έκανα το ίδιο και ως δια μαγείας όλα τα προαναφερόμενα εξαφανίστηκαν
Καμμιά ιδέα, ή καμιά παρόμοια εμπειρία?
Σπυρο ποσα χιλιομετρα εχει το αμαξι? Η πρωτη κινηση ειναι να δεις τα μπουζι σε τι κατασταση ειναι και μετα τα υπολοιπα....
(κοιτα και κατω απο το ταμπλω τις καλωδιωσεις σε ενα ραλλυ φιλου ηταν χτυπημενα τα καλωδια
απο το ιμομπιλαιζερ)
φιλε θα σου το ξαναπω. αυτα τα προβληματα μου εβγαζαν και τα δυο saxo που εχουμε στην υπηρεσια. με την αλλαγη των πολων μπαταριας η κατασταση διορθωθηκε σε πολυ μεγαλο βαθμο. αλλαξε τους πολους της μπαταριας σε πρωτη φαση ακομη και εαν νομιζεις οτι δεν εχεις προβλημα. ειναι κατι που δεν κοστιζει σχεδον τιποτα και θα βελτιωσει την κατασταση. μην ψαχνεις αυτην την βλαβη με διαγνωστικα και αηδιες. δεν θα βγαλεις ακρη.
αλλαξε τους πολους και πες μου μετα.