φιλε μου μισες δουλειες κανεις. αλλαξε και τους δυο πολους. το κλιπ που λες δεν το καταλαβαινω. βγαλε μια φωτο και βαλε την εδω. με τον ενα πολο ειδες βελτιωση στο λαμπακι που αναβε? σταματησε, αναβει λιγοτερο συχνα η περισσοτερο συχνα?
φιλε μου μισες δουλειες κανεις. αλλαξε και τους δυο πολους. το κλιπ που λες δεν το καταλαβαινω. βγαλε μια φωτο και βαλε την εδω. με τον ενα πολο ειδες βελτιωση στο λαμπακι που αναβε? σταματησε, αναβει λιγοτερο συχνα η περισσοτερο συχνα?
Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία.
Θα βγάλω μια φωτογραφία κα θα προσπαθήσω να την ανεβάσω. Όσον αφορά την συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος:
α. το να ανβοσβήνει η ένδειξη του κινητήρα και να τρέμει το αμάξι έτσι και αλλιώς δεν το κάνει συχνά (μπορεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα αλλά δεν είναι και σίγουρο) από την Δευτέρα δεν το έχει κάνει ακόμα αλλά περιμένω.
β. Η ένδειξη του στροφομέτρου από την τρίτη έχει βγει τελείως off. Δηλαδή τώρα πλέον η ένδειξη του στροφομέτρου είναι κολλημένη στο 0 και δεν αλλάζει με τίποτα. Μάλλον υποθέτω πρόβλημα στον αισθητήρα που μετράει τις στροφές ή στον τρόπο ανάγνωσής του.
γ. Κατά την εκκίνηση βγάζει άσπρο καπνό για μερικά δευτερόλεπτα από την εξάτμιση και επίσης το νιώθεις για λίγο σαν να είναι μπουκωμένο. Μετά φτιάχνει.
ποια υπηρεσία πλήρωσε 1200 ευρώ για δύο δυναμο, ένα μοτερακι γκαζιού, μια κλειδαριά και μερικές καμμενες λάμπες?!?!
Έχουμε ακόμα λεφτά για πέταμα βλέπω ε? Καλά μας κάνουν! Αν σκεφτείς ότι ένα επισκευασμενο δυναμο για σαξο έχει κάπου 75 ευρώ, μια κλειδαριά καινούρια κάπου εκεί (μεταχειρισμενη πιο φθηνά), το μοτερακι να χει εκεί τριγύρω...για τις λάμπες δεν σχολιάζω καν....κάνουν 300 ευρώ το πολύ (και για τα δύο αμάξια!) τα ανταλλακτικά...να πούμε ακόμα κι αλλα τόσα για εργασία?? 600...μέχρι τα 1200 νομίζω έχει μια απόσταση τεράστια...τη διπλάσια! Που ούτε την αξίζουν αμάξια 13 ετών, ούτε έχει η χώρα την οικονομική δυνατότητα να τα πληρώνει!!!! Μπράβο σε αυτούς που τα έδωσαν λοιπόν...μάλλον αν ήταν τα δικά τους αυτοκίνητα έτσι ακριβώς θα έκαναν! Χμμ...όχι δεν νομίζω!!!
Αν ειχε χαλασει ο αισθητηρας στροφομετρου δεν θα δουλευε το αυτοκινητο....μαλλον απο τους κραδασμους δεν δουλευει το
στροφομετρο.χτυπα ελαφρα το ταμπλω απο πανω να δεις μηπως επανελθει κλασικο προβλημα απο εποχη ΑΧ μοντελο.
τσεκαρε καλωδιωσεις στο χωρο μηχανης και αν αλλαξες καποτε δισκο πιθανον να εχει καμια πλεξουδα η κανα σωμα προβλημα
αλλιως ετοιμασου για ιντζεκσιον η φλατζα....
Καλημέρα.
Τελικά σε ένα άλλο συνεργείο που το πήγα, 'ετυχε την στιγμή που του το πήγα, να δημιουργήσει το πρόβλημα (αναβοσβήσιμο ένδειξης κινητήρα, παίξιμο της ένδειξης του στροφομέτρου και τρεμούλιασμα του αυτοκινήτου).
Έβγαλε αυτός ένα όργανο με μία μακρια ακίδα και έβαλε και κάτι ακουστικά στα αυτιά (σαν το στηθοσκόπιο που έχουν οι γιατροί) και με την ακίδα έκανε κάποιες μετρήσεις και μου είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στο ένα μπεκ ψεκασμού.
Τελικά μου βρήκε ένα μπεκ καινούριο (VALEO 55€) και μου το άλλαξε.
Το έχω πάρει από το Σάββατο το απόγευμα και το πρόβλημα με το λαμπάκι του κινητήρα δεν το έχει εμφανίσει μέχρι τώρα. Βέβαια διατηρώ επιφυλάξεις γιατί έτσι και αλλιώς δεν το εμφάνιζε συνέχεια, αλλά μπορεί και σε διάστημα μίας εβδομάδας.
Σήμερα το πρωί βέβαια, μου εμφάνισε το πρόβλημα με το offset της ένδειξης του στροφομέτρου (περίπου 900 στροφές), αλλά αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα, εφόσων μάλλον δεν δημιουργεί πρόβλημα στην ορθή λειτουργία του αυτοκινήτου.
Έκλεισα την μίζα και την ξαναάνοιξα και η ένδειξη διορθώθηκε. Θα πρέπει να το κοιτάξω όμως. Μήπως υπάρχει κάποια ασφάλεια που έχει σχέση με αυτό?
καλημερα
απανταω λιγο καθυστερημενα βεβαια αλλα δεν εχει και πολυ καιρο που γραφτηκα
ειχα καποτε ενα peugeοt 106 1.4 που με ειχε βγαλει την πιστη με παρομοια προβληματα
και ειχα μπει και εγω στην ιδια διαδικασια να το φτιαξω
τελικα βεβαια δεν εβγαλα ακρη γιατι ζητουσα απο τους μαστορες εγγυηση εργασιας και ανταλακτικων
δεν ξερω βεβαια εαν ειχαν την τεχνογνωσια να το φτιαξουν ή οχι
αλλα απο οσο εψαξα στο ιντενετ καταλαβα οτι ειναι γενικο το προβλημα με τα citroen και peugeοt
και ισως ειναι και λογω συνδυασμου δυσλειτουργιας αισθητηρων
στο τελος βαρεθηκα να ρωταω απο δω και απο εκει και το αφησα ως εχει , μεχρι που πηγα στο χωριο μου και μου εσβησε λιγο πριν την αφυλακτη διαβαση του τραινου
βεβαια ξαναπηρε μπρος αλλα με ειχε φτασει στο αμην