Συγνωμη εχετε κανει μπανιο χειμωνα με ταχυθερμοσιφωνο;Ο μονοφασικος των 8KW σου φτανει οριακα,(μαλλον προς το δεν φτανει θαλεγα) μονο με τριφασικο 12KW μπορεις να κανεις δουλεια.
Συγνωμη εχετε κανει μπανιο χειμωνα με ταχυθερμοσιφωνο;Ο μονοφασικος των 8KW σου φτανει οριακα,(μαλλον προς το δεν φτανει θαλεγα) μονο με τριφασικο 12KW μπορεις να κανεις δουλεια.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Αν παρεις 160 λτ. ενα ατομο κανει αρκει να εχει ηλιοφανεια.σε οικογενεια παντως χειμωνα ειναι πεταμενα λεφτα.
Γιωργο ,επειδη το εψαχνα να βαλω τετοιον οπου ρωτησα μου ειπαν ''μην''.
Απο τεχνικης αποψης σε οσα εχω ψαξει,οικονομικα τηλ. παροχη κλπ με καλυπτουν,το θεμα ειναι δεν ξερω αν ειναι η πραγματικοττητα αυτη που αναφερουν.
[QUOTE=vasilimertzani;537530]Αν παρεις 160 λτ. ενα ατομο κανει αρκει να εχει ηλιοφανεια.σε οικογενεια παντως χειμωνα ειναι πεταμενα λεφτα.
αγαπητε φιλε. μαλλον δεν εχεις δει ποτε σου ηλιακο. ειναι μεσα νοεμβρη και βρισκομαι στην πατρα. με την ηλιοφανεια που υπαρχει αυτες τις ημερες ο ηλιακος μου των 150λιτρων εχει νερο για να κανουν νερο 4 ατομα σε καθημερινη βαση. καταλαβαινω οτι πιο βορεια, πχ μακεδονια η θρακη η αποδοση του θα ειναι μειωμενη αλλα και παλι τουλαχιστον δυο ατομα θα κανουν μπανιο. και μιλαω για μπανιο, οχι για ντουζ. επαναλαμβανω για ακομη μια φορα οτι το κλειδι στον ηλιακο ειναι η τοποθετηση του και οχι η μαρκα του. ολες οι μαρκες ειναι πλεον καλες και ειδικα οι ελληνικες. με δυο ωρες τον χειμωνα (μηνες ιανουαριος-φεβρουαριος) με καλη ηλιοφανεια το νερο φτανει σε επιπεδο μπανιου για 2-3 ατομα.
δεν ειχα ποτε μου ηλιακο. εβαλα πριν απο δυο χρονια στο σπιτι μου και μετα απο 15 ημερες και στους γονεις μου. την εγκατασταση και στα δυο σπιτια την εχω κανει εγω τοσο σαν τοποθετηση οσο και σαν δημιουργια παροχων αφου και τα δυο σπιτια δεν ειχαν προεγκατασταση για ηλιακο. θεωρω οτι ειναι απο τις πιο ωραιες αγορες που εχω κανει σε αντικειμενο και εχω μετανιωσει που τοσα χρονια δεν ειχα προχωρησει στην εγκατασταση του. το μεγαλο του ατου ειναι η ευκολια χρησης. ανοιγεις την βρυση και το καυτο νερο σε μισο λεπτο ειναι στο χερι σου! ουτε αναψε, περιμενε που εχει ο κλασικος θερμοσιφωνας, ουτε τιποτα! το μονο μειονεκτημα του ειναι το αρχικο κοστος αγορας.
φιλε βασιλη απο το κερατσινι. θα σου προτεινα να κοιταξεις παλι την εγκατασταση σου. το πιο πιθανο ειναι να φταιει η θεση που τον εχεις βαλει. πατρα με αθηνα δεν θα εχουν και μεγαλη διαφορα στην ηλιοφανεια. απο εκει και περα αν εχεις παλι προβλημα καλο θα ειναι να δει την εγκατασταση σου καποιος υδραυλικος που γνωριζει καλα απο ηλιακα η καποιος μηχανολογος. μην απορριπτεις τα παντα επειδη ετυχε να επεσες σε προβληματικη εγκατασταση. σημερα 14-11-12 με εξωτερικη θερμοκρασια 20 βαθμους κελσιου το θερμομετρο εδειχνε 68 C. καναμε δυο ατομα μπανιο και επεσε μετα το δευτερο ατομο στους 63 C. σε προσκαλω στην πατρα να δεις και τους δυο ηλιακους που εχω βαλει οι οποιοι εχουν παρομοια αποδοση. πριν απο 2 χρονια ναι, δεν ειχα δει ηλιακο. τωρα ομως μετα απο 2 χρονια συμβιωσης μαζι του δεν μπορω να το πω. α και να σημειωσω οτι απο τον προηγουμενο χειμωνα δεν εχω αναψει ακομη τον ηλεκτρικο θερμοσιφωνα παρολο που κανουμε καθημερινο μπανιο 2 ατομα. ε μετα απο αυτα δεν πιστευω οτι ειναι και για πεταμα οι ηλιακοι οπως ισχυριζεσαι.
αν μου επιτρεπουν οι συνομιλητες.. μια παρεμβαση..
ο ηλιακος ειναι οπως και το αυτοκινητο , δεν μπορεις να λες ετσι απλα οτι δεν αξιζει..
και εξηγω :
ολα τα αυτοκινητα εχουν 4 τροχους και ενα τιμονι και σε πανε βολτα
αλλα δεν εχουν ολα την ιδια οδικη συμπεριφορα και αποδοση.
ετσι και οι ηλιακοι...
οσο μεγαλυτερο μποϊλερ εχεις , τοσο περισσοτερο χρονο χρειαζεσαι για να ζεστανεις το νερο
αρα περισσοτερη ενεργεια.
επισης τεραστιο ρολο παιζει το πανελ.
τα πανελς με ανακλαστηρες που θερμαινουν 360° τις σωληνωσεις
εχουν μεγαλυτερη αποδοση απο αλλα , γιατι ακριβως εκμεταλλευονται την ανακλαση των ακτινων
ΚΑΙ στο πισω μερος των σωληνων .
ετσι εχεις αποδοση , ακομη και με την παραμικρη ακτινα ηλιακης ακτινοβολιας.
σιγουρα δεν επαρκει με συννεφια να ζεστανεις νερο στους 65° , αλλα 50-52 εχεις.
για ευνοητους λογους δε θα αναφερω το συστημα που εχω επιλεξει
αλλα θα πω οτι αξιζει τα διπλα λεφτα που στοίχισε .
** για 4μελη οικογενεια τα 160lt δεν ειναι λιγα..
καθως αργουν και να ζεσταθουν οσο αυξανονται (το χειμωνα).