Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goosey Εμφάνιση μηνυμάτων
Kαλημέρα σε όλους.
Συγγνώμη που δεν αφορά επισκευή, αλλά δείτε το κι έτσι...
Θέλω να βάλω στο μπάνιο θερμοσίφωνα για να κάνω οικονομία στο πετρέλαιο (μπόϊλερ).
Μιλάμε τώρα για μια χρήση για τις απλές ανάγκες ενός μόνο ανθρώπου μόνο για (σχεδόν) καθημερινό ντους.
Επειδή δεν χρειάζομαι θερμοκρασίες νερού άνω των 50 C' , ισχύει πως οι όρθιοι(κάθετοι) θερμοσίφωνες έχουν την ιδιότητα και με λίγη λειτουργία μετά απο ώρα να παίρνουν μια σχετικά καλή θερμοκρασία?
Το λέω γιατί προφανώς δεν μου χρειάζεται να σηκώνω το διακόπτη και να πέφτει μόνος του μετά απο μισάωρο και με τη θερμοκρασία στο θερμοσίφωνα νάχει φτάσει πχ στους 65 C' και ενέργεια δηλαδή που θα πάει χαμένη...
Συγγνώμη αν κάνω λάθος για τη λειτουργία μια και δεν είχα θερμοσίφωνα μέχρι τώρα.
Εννοείται θα το δοκιμάζω στην αρχή να δω πόσο θα θέλει για να ανεβάσει επιθυμητή θερμοκρασία.
Δεδομένων των ανωτέρω τι θα μου προτείνατε απο την αγορά σε σχήμα και lit, φυσικά αν κάνει και οριζόντιος ακόμη καλύτερα λόγω έλλειψης χώρου, αλλά στην ανάγκη τα ντουλάπια μετακινούνται κι αλλού....
Αν μπορείτε δώστε μου και link να δω διαστάσεις καταρχήν αν χωράει, μετά τιμή για να υπολογίσω και την αμοιβή του υδραυλικού.
Σε λιτρα ενας 60 ρης ειναι ιδανικος.Ορθιος η οριζοντιος ειναι το ιδιο πραγμα.Αν δεν θες 65 βαθμους ρυθμισε το στους 50.Αν και η φιλοσοφια ειναι στους 65 να εχεις την βρυση 1 ζεστο-2κρυο και οσο παγωνει να γινει μισο-μισο μεχι και ολο ζεστο.