Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 30

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Το D2578 είναι καμένο. Μόνο σε ΒΕ θα δικαιολογούσαμε μια μικρή αντίσταση μεταξύ 25-40Ω. Η περίπτωση σου μέχρι στιγμής μου θυμίζει πολύ μία δική μου με τελικό πρόβλημα στην ΕEPROM (http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=61917), αν και όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Προς στιγμή κατέβασε το service manual από εδώ και μέτρα ποιες άλλες από τις προσημειωμένες τάσεις υπάρχουν στα σημεία που τις δείχνει (σελ 83). Σημείωσα ενδεικτικά κάποιες:
    Τάσεις.png
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 10-03-12 στις 22:59

Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Φίλε Α-tech έκανες υπέροχη δουλειά και όλους σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας. Θα περιμένω την Δευτέρα να μου έρθει ο πυκνωτής βρήκα 150μF και 220μF ποιόν να βάλω? Εγώ λέω να βάλω 220μF, λέτε να υπάρξει πρόβλημα? Όταν τα βάλω όλα πάνω θα σημειώσω τάσεις και θα σας ενημερώσω. Η δική σου επισκευή πόσο σου στοίχισε?
    Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Καλύτερα να βάλεις το μεγαλύτερο αν και όσο μεγάλη χωρητικότητα, τόσο μεγαλύτερο και το ESR (effective series resistance) που αντενδείκνυται για παλμοτροφοδοτικά. Άλλαξε επίσης και τον ηλεκτρολυτικό πυκνωτή C401 για να μην έχεις πάλι πρόβλημα με το τρανζίστορ, γιατί αυτός προορίζεται για τον μετασχηματιστή Driver ο οποίος με τη σειρά του απο επαγωγή οδηγεί την βάση του τρανζίστορ.
    H-Drive Μ-Σ.png

Υ.Γ.:Τα δικά μου ανταλλακτικά επειδή συνήθως τα παραγγέλνω απο καταστήματα που δεν βρίσκομαι κοντά, στοίχισαν σχεδόν 12€ με τα μεταφορικά.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 11-03-12 στις 16:52

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από A-tech Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υ.Γ.:Τα δικά μου ανταλλακτικά επειδή συνήθως τα παραγγέλνω απο καταστήματα που δεν βρίσκομαι κοντά, στοίχισαν σχεδόν 12€ με τα μεταφορικά.
    Καλημέρα παίδες τους πυκνωτές 150μF και 220μF τους αγόρασε ενα φιλαράκι μου απο Καλαμάτα 5 ευρώ έκαστος. Νομίζω μας έκλεψε κανονικότατα. Αύριο θα πάω για τα υπόλοιπα. Ξέρετε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών να κάνει και παραδόσεις επαρχία?
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από d.r soutras Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημέρα παίδες τους πυκνωτές 150μF και 220μF τους αγόρασε ενα φιλαράκι μου απο Καλαμάτα 5 ευρώ έκαστος. Νομίζω μας έκλεψε κανονικότατα. Αύριο θα πάω για τα υπόλοιπα. Ξέρετε κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών να κάνει και παραδόσεις επαρχία?
    Καλώς τον. Οι μεγάλοι πυκνωτές (σε συνδυασμό τάσης & χωρητικότητας) δεν είναι φτηνοί. Σκέψου ότι ένας στα 100μf/400V σε γενικές γραμμές κοστίζει 2,5-3€. Για καταστήματα από επαρχία είναι λογικό να τους χρεώνουν κάτι παραπάνω, μιας και αυτό το μήνα μπορεί να μην τους ζητήσει κανείς άλλος! Αν η βλάβη ανάγονταν μόνο σε αυτόν, μπορείς να πεις ότι αξίζει να δώσεις και κάτι παραπάνω για την επισκευή. Όμως επειδή υπάρχουν και άλλα προβλήματα, όπου κάποιες φορές λόγω απειρίας ή της ιδιομορφίας της συσκευής απαιτείται να κάνεις κάποιες δοκιμές με εξαρτήματα διότι δεν μπορείς πάντα να ελέγξεις την λειτουργικότητα των ιδίων, καταλήγεις έτσι να διπλοπληρώνεις τη συσκευή. Εγώ ως κόστος υλικών υπολόγισα μόνο αυτά με τα οποία λειτούργησε η TV (τρανζίστορ υψηλής, μνήμη και 2 μικρούς πυκνωτές). Τα υπόλοιπα μπορεί να τα δοκίμασα αλλά ουσιαστικά δεν τα κατανάλωσα.

Για παραγγελίες μπορείς να απευθύνεσαι στην www.aswo.gr (ως ιδιώτης μόνο τηλεφωνικά: 2310951111 & χρέωση μεταφορικών & αντικαταβολής 7€). Μέχρι στιγμής φημίζεται ότι δεν έχει συμβατά ανταλλακτικά (μαϊμούδες) και για τα τρανζίστορ και τα IC είναι κρίσιμο αυτό το σημείο.
    Βέβαια σε επαρχία στέλνει και ο Φανός απο Αθήνα (2103828748 & 2103803000) με χαμηλή χρέωση μεταφορικών (5,5€ με την αντικαταβολή μαζί) αλλά με επιφύλαξη σε κάποια είδη γιατί κανα δυο φορές που παρήγγειλα τρανζίστορ υψηλής, επιβεβαιώθηκαν συμβατά και καιγόταν.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη A-tech : 12-03-12 στις 16:23

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Πολύ ενημερωτικός ο φίλος Απόστολος. Και εγω οταν ήμουν Αθήνα για τα δυσεύρετα πήγαινα στον Φανο. Αύριο πάω για ψώνια Καλαμάτα το βράδυ θα εχω απαντησεις-μετρησεις.
    Σας ευχαριστω όλους για το ενδιαφέρον σας.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Προς στιγμή κατέβασε το service manual από εδώ και μέτρα ποιες άλλες από τις προσημειωμένες τάσεις υπάρχουν στα σημεία που τις δείχνει (σελ 83). Σημείωσα ενδεικτικά κάποιες:
    Τάσεις.png
    Άλλαξα τον πυκνωτή 180uF 400V με 220μF, το τρανζίστορ D2578 δεν το βρήκα αλλα έβαλα το 250BDF και άλλαξα επίσης τον C401.

Τιμές στα σημεία:

R803. Ξεκινα απο τα 160V και πέφτει στα 14V.

D822 και C835. Ξεκινά απο 8V και πέφτει στo 0V.

C823. Ξεκινά απο 12V και πέφτει στα 0.8V.

C582. Ξεκινά απο 5V και πέφτει στo 1V.

S/B_5V. έχει κανονική τάση της τάξεως των 5V.

S/B_3V3. έχει κανονική τάση της τάξεως των 3.3V.

Σας επισυνάπτω μια φώτο όπου θα παρατηρήσετε ''άρπαγμα'' της πλακέτας απο θερμοκρασία. Δεν είναι έντονη αλλά είναι αισθητή. Η πρώτη είναι στα I820 I823 και η δεύτερη στα D830 και C832.P3130003.jpg

Κυρίες και κύριοι με λίγα λόγια είναι τροπέτο το εργαλείο.. Χαχαχαχαχαχαχα!!!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη d.r soutras : 13-03-12 στις 20:37

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Μακεδονία

Προεπιλογή

Η πλακέτα δεν έχει υποστεί φθορά, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά στα εξαρτήματα από την άλλη πλευρά. Όπως φαίνεται απο τις τάσεις, το τροφοδοτικό πραγματοποιεί εκκίνηση όμως δεν την διατηρεί. Ένα πιθανό αίτιο είναι η ανάδραση με τον optocoupler. Ξεκόλλησε τον και έλεγξέ τον. Μία απλή μέθοδος είναι να συνδέσεις στην άνοδο του μία αντίσταση γύρω στα 300Ω και να δώσεις τροφοδοσία μεταξύ αντίστασης (V+) και καθόδου (V-) σύμφωνα με την τάση λειτουργίας του. Στην έξοδο θα συνδέσεις ένα ωμόμετρο, και αυξάνοντας βαθμιαία την τροφοδοσία, (π.χ. 1V, 2V, 3V) πρέπει να μειώνεται η αντίσταση της. Έτσι συμπεραίνουμε ότι ανταποκρίνεται στην τάση εισόδου. Εδώ φαίνονται οι ακροδέκτες:

Optocoupler.jpg

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Η πλακέτα δεν έχει υποστεί φθορά, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά στα εξαρτήματα από την άλλη πλευρά. Όπως φαίνεται απο τις τάσεις, το τροφοδοτικό πραγματοποιεί εκκίνηση όμως δεν την διατηρεί. Ένα πιθανό αίτιο είναι η ανάδραση με τον optocoupler. Ξεκόλλησε τον και έλεγξέ τον. Μία απλή μέθοδος είναι να συνδέσεις στην άνοδο του μία αντίσταση γύρω στα 300Ω και να δώσεις τροφοδοσία μεταξύ αντίστασης (V+) και καθόδου (V-) σύμφωνα με την τάση λειτουργίας του. Στην έξοδο θα συνδέσεις ένα ωμόμετρο, και αυξάνοντας βαθμιαία την τροφοδοσία, (π.χ. 1V, 2V, 3V) πρέπει να μειώνεται η αντίσταση της. Έτσι συμπεραίνουμε ότι ανταποκρίνεται στην τάση εισόδου. Εδώ φαίνονται οι ακροδέκτες:

Optocoupler.jpg
    Με 330Ω αντίσταση πάρθηκαν οι παρακάτω μετρήσεις:

Τάση τροφοδοσίας: 1,3V Έξοδος: έπαιζε απο 1700ΚΩ στα 160ΚΩ
    Τάση τροφοδοσίας: 2,7V Έξοδος: 470Ω
    Τάση τροφοδοσίας: 4,3V Έξοδος: 259Ω

Μέλος
    Όνομα
    ΘΥΜΙΟΣ
    Περιοχή
    ΑΓΡΙΝΙΟ

Προεπιλογή

Να ρωτησω κατι.
    Εχεις αλλαξει ολοκληρωμενο μνημης;
    24c04 η 24c08;

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα