Σελίδα 6 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 77

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

γιώργο ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. πρέπει να διαβάσω για να κάνω την παράκαμψη που λες.. θα το ψάξω σε επόμενο βήμα. άσε μηπως βρούμε καμια άκρη τώρα.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    α) Τη γέφυρα ανόρθωσης για μια τουλάχιστον βραχ/μένη δίοδοβ) Την ασφάλεια F702γ) Το ολοκληρωμένο (ξαναάλλαξέ το)δ) Το CD11 για βραχυκύκλωμαε) Τη D101 για βραχυκύκλωμα
    τα αποτελέσματα της δοκιμής
    α) γέφυρα ανόρθωσης BD71 - DF 06S , δεν μπαζάρει κανένας συνδυασμός από τα 4 ποδαράκια (άρα είναι καμενο). το θέμα μου είναι ότι η γέφυρα αυτή δεν έχει ποδαράκια κάτω από την πλακέτα (δείτε και στις φώτο παρά μόνο πάνω. θα δυσκολευτώ πολύ να την αλλάξω γιατί τα άλλα υλικά είναι πολύ κοντα, στην ουσία "κολητά")
    β) η ασφάλεια F702 μπαζάρει, όπως και οι 3 ρεζέρβες που έχω πάρει.
    γ) στο ολοκληρωμένο (ΤΝΥ 255P) κάποιοι συνδυασμοί ποδιών μπαζάρουν, άλλοι όχι (δεν ξέρω αν έπρεπε να κάνω αυτό το τεστ ή αν τα αποτελέσματα σημαίνουν κάτι
    δ) cd11 - μπαζάρει
    ε) D101 - UG2B δεν μπαζάρει (άρα είναι καμένο)

back.jpgfront2.jpgfront.jpg

το L101 (5mH, 50 mA) το βλέπω λίγο ραγισμένο στα πλάγια, δεν ξέρω αν είναι λογικό.

αν είναι καμένα τα α) και ε) μου κάνει εντύπωση γιατί δεν φαίνονται κατεστραμένα αλλά ο κρότος που έκανε όταν προσπάθησε να ανοίξει το μηχάνημα ήταν σχετικά δυνατός (μπορεί να είναι και άσχετο).
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kxrist : 05-08-11 στις 10:33

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kxrist Εμφάνιση μηνυμάτων
    α) γέφυρα ανόρθωσης BD71 - DF 06S , δεν μπαζάρει κανένας συνδυασμός από τα 4 ποδαράκια (άρα είναι καμενο).

(Άρα είναι εντάξει και όχι καμένο...)

το θέμα μου είναι ότι η γέφυρα αυτή δεν έχει ποδαράκια κάτω από την πλακέτα (δείτε και στις φώτο παρά μόνο πάνω. θα δυσκολευτώ πολύ να την αλλάξω γιατί τα άλλα υλικά είναι πολύ κοντα, στην ουσία "κολητά")

(Την αφήνεις είπαμε.)

β) η ασφάλεια F702 μπαζάρει, όπως και οι 3 ρεζέρβες που έχω πάρει.

(Άρα είναι εντάξει.)

γ) στο ολοκληρωμένο (ΤΝΥ 255P) κάποιοι συνδυασμοί ποδιών μπαζάρουν, άλλοι όχι (δεν ξέρω αν έπρεπε να κάνω αυτό το τεστ ή αν τα αποτελέσματα σημαίνουν κάτι

(Βάλε καινούριο)

δ) cd11 - μπαζάρει

(Ουπς! Δεν έπρεπε! Αλλαγή...)

ε) D101 - UG2B δεν μπαζάρει (άρα είναι καμένο)

(Άρα είναι καλό - μα τι έχεις πάθει, μου λες; )

back.jpgfront2.jpgfront.jpg

το L101 (5mH, 50 mA) το βλέπω λίγο ραγισμένο στα πλάγια, δεν ξέρω αν είναι λογικό.

αν είναι καμένα τα α) και ε) μου κάνει εντύπωση γιατί δεν φαίνονται κατεστραμένα αλλά ο κρότος που έκανε όταν προσπάθησε να ανοίξει το μηχάνημα ήταν σχετικά δυνατός (μπορεί να είναι και άσχετο).
    Αυτάαααααα....

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από αθικτον Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παλια με διορθωσες εσυ,τωρα,ειναι η σειρα μου να σε διορθωσω (με αγαπη στο λεω) :Σε παλμοτροφοδοτικο μπορει να καταστρεψει,εδω εχεις εσυ λαθος . Και μη πεις οτι γενικα στα τροφοδοτικα δεν ισχυει,και οτι δεν αναφεροσουν στο συγκεκριμενο ,γιατι ειδες το σχεδιο και ξερεις για τι μιλαμε.

Εστω και μικρη διαρροη να εχει ενας ,αν ειναι σε σημαντικο σημειο ,μπορει να σβησει η ταλαντωση.
    Αυτά που λες είναι σωστά - δεν πρόσεξες όμως ότι η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στους πυκνωτές απόζευξης. Μιλάμε για πυκνωτές ενωμένους παράλληλα στην τροφοδοσία. Έτσι μια - τυχούσα - διαρροή στην ουσία εμφανίζεται σαν να τραβάει παραπάνω ρεύμα το φορτίο, και δεν μπλοκάρει τη λειτουργία του τροφοδοτικού.

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από αθικτον Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ειναι αθωος θες να πεις; Και εκεινος με εχει διορθωσει και μαλιστα με τροπο που με στεναχωρησε.

Με συγχωρεις φιλε κωνσταντινε αλλα , ανθρωπος ειμαι και'γω και ποναω..
    Είμαι ένοχος!
    Πότε έγινε αυτό βρε; Δεν θυμάμαι!
    Τελωσπάντων, συγγνώμη...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Η βλάβη αντικαταστάθηκε με την αλλαγή των εξαρτημάτων και με ελάχιστο κόπο και κόστος, το μηχάνημα πλέον λειτουργεί κανονικά όπως και πρώτα.

Πιστεύω ότι τη ζημιά την έκανε τυχόν αυξομείωση τάσεως. Το μηχάνημα ήταν σε πολύπριζο την θερινή περίοδο... ίσως αυτό επηρέασε σε συνδυασμό με την ευαισθησία του τροφοδοτικού, όπως διάβασα και στα εγχειρίδια service και είπε και ένας φίλος στο φόρουμ.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

P.S. μπάι δε γουέι, πήραμε φόρα και φτιάξαμε και το χαλασμένο πολύμετρο....
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kxrist : 09-08-11 στις 08:56

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kxrist Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η βλάβη αντικαταστάθηκε με την αλλαγή των εξαρτημάτων και με ελάχιστο κόπο και κόστος, το μηχάνημα πλέον λειτουργεί κανονικά όπως και πρώτα.

Πιστεύω ότι τη ζημιά την έκανε τυχόν αυξομείωση τάσεως. Το μηχάνημα ήταν σε πολύπριζο την θερινή περίοδο... ίσως αυτό επηρέασε σε συνδυασμό με την ευαισθησία του τροφοδοτικού, όπως διάβασα και στα εγχειρίδια service και είπε και ένας φίλος στο φόρουμ.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

P.S. μπάι δε γουέι, πήραμε φόρα και φτιάξαμε και το χαλασμένο πολύμετρο....

Αν μπορεις φιλε Κωστα να πεις στο σχεδιο ποια υλικα αλλαξες,να ξερω μελλοντικα για να αποφυγω το χασιμο χρονου ψαχνωντας.

φιλικα Γιωργος (αθικτον).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Είμαι ένοχος!
    Πότε έγινε αυτό βρε; Δεν θυμάμαι!
    Τελωσπάντων, συγγνώμη...
    Σ'ευχαριστω. Στα ματια μου εχεις ανεβει,γιατι εκανες το σωστο.θελω

να ξερεις οτι και εγω θα εκανα το ιδιο.

φιλικα Γιωργος (αθικτον).

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Γιώργο χάσιμο χρόνου για εσένα μήπως είναι να ψάχνεις να βρεις που το έχεις σημειώσει!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Αυτά που λες είναι σωστά - δεν πρόσεξες όμως ότι η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στους πυκνωτές απόζευξης. Μιλάμε για πυκνωτές ενωμένους παράλληλα στην τροφοδοσία. Έτσι μια - τυχούσα - διαρροή στην ουσία εμφανίζεται σαν να τραβάει παραπάνω ρεύμα το φορτίο, και δεν μπλοκάρει τη λειτουργία του τροφοδοτικού.
    Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση φιλε φιλιππε.Παιζεις σκακι;
    Σε ρωταω γιατι οταν αποκτησει κανεις λιγη πειρα σε αυτο,τοτε δυσκολα χανει πιονι επειδη δεν ειδε οτι ηταν αφυλαχτο.

Ετσι και'δω ,θα μιλαγα ποτε για πυκνωτη αποζευξης αν δεν ηξερα οτι μπορουμε να τον συναντησουμε στο εσωτερικο του ταλαντωτη; (ερωτηση χωρις απαντηση,ρητορικη).

φιλικα, Γιωργος (αθικτον).

Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιώργο χάσιμο χρόνου για εσένα μήπως είναι να ψάχνεις να βρεις που το έχεις σημειώσει!
    Ωντως φιλε σπυρο! Μου'χει τυχει και ελεγα: "μα καπου το'χα γραψει" Παντως επειδη τα παλμοτροφοδοτικα ειναι ταλαιπωρια αν μας πει ο φιλος Κωστας τα αλλαγμενα υλικα θα γλυτωσουμε ψαξιμο.

φιλικα ,Γιωργος (αθικτον).

Σελίδα 6 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία