Και η πλακέτα του ψυγείου. Δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω τους πυκνωτές.
![]()
Και η πλακέτα του ψυγείου. Δεν έχω δοκιμάσει να αλλάξω τους πυκνωτές.
![]()
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
το κλιξον είναι (στα Ελληνικά) Θερμικό. Αυτό πρέπει να είναι βραχυκυκλωμένο (εσωτερικά) και να σου δείχνει με το πολύμετρο 0Ω σε νορμαλ θερμοκρασία. όταν θερμανθεί γιατί βρίσκεται σε επαφή με τον κινητήρα το διμεταλλικό ανοίγει και κόβει την λειτουργία του κινητήρα για να τον προστατέψει.
Εφόσον σε νορμάλ θερμοκρασία σου δείχνει άπειρη αντίσταση δηλαδή ανοιχτό έλασμα σημαίνει ότι χάλασε και δεν περνάει η τάση στον κινητήρα για να λειτουργήσει, το αλλάζεις και είσαι jet.
Μην παιδεύεσαι άσκοπα με την πλακέτα. όπως το περιγράφεις φαίνεται να είναι καλή. Άλλωστε είπες ότι είναι καινούρια.
Ναι αλλά στο 1ο πόστ έγραψε .
Εννοούσε στο "απευθείας" (χωρίς την χρήση του κλίξον? μάλλον όχι ... εννοείται μαζί με το κλίξον όπως έχει ) .Έαν δώσω ρέυμα απευθείας στο μοτέρ, λειτουργεί και ρίχνει τη θεμροκρασία μόνο στον καταψύκτη.
Και για να λέει "ρίχνει την θερμοκρασία " (εννοείται το δούλεψε το μοτέρ για πολύ ώρα)
Ας μας επιβεβαιώσει ο νηματοθέτης λεπτομερέστερα αν εννοούσε το "απευθείας " χωρίς την χρήση του κλίξον.
Εννοούσα απευθείας οτι βραχυκυκλώνω το κλιξον.
Το θέμα είναι γιατι όμως αρχίζει πάλι τα μπιπ μπιπ αφου έχω βραχυκυκλωμενο το κλιξον και βάζω το ψυγείο να δουλέψει ???
Τώρα σκέφτομαι να αλλάξω τον θερμοστάτη και στη συνέχεια να δώσω ρεύμα στο μοτερ με τη πλακέτα πάνω.
Δηλαδή να βρώ φάση και ουδέτερο και να συνδέσω στο μοτερ παραλληλα με πλακετα.
Μια διόρθωση, το θερμικό δεν κόβει με βάση τη θερμοκρασία του κινητήρα, αλλά με βάση τη θερμοκρασία του εαυτού του (έχει μέσα αντίσταση η οποία ζεσταίνει το διμεταλλικό του έλασμα, από την οποία αντίσταση περνάει το ρεύμα του κινητήρα. Έτσι, αν από την αντίσταση περνάει για κάποιο χρόνο αυξημένο ρεύμα, το θερμικό ζεσταίνεται και κόβει. Το γεγονός ότι είναι κάτω από το καπάκι του κινητήρα έχει να κάνει με πρακτικούς λόγους και όχι για να διαβάζει θερμοκρασία. Άλλωστε γι αυτό το λόγο υπάρχουν διαφορετικά θερμικά για κινητήρες διαφορετικής ισχύος. Δεν κόβουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες, απλώς περιέχουν διαφορετικές αντιστάσεις οι οποίες ζεσταίνονται το ίδιο με διαφορετικές τιμές ρεύματος).
Ποιον θερμοστάτη (στο σχέδιο του ψυγείου σου σε φωτογραφίες παραπάνω δεν βλέπω "θερμοστάτη" αλλά μόνο 3 σένσορες) και έναν αισθητήρα περιβάλλοντος πάνω στην πλακέτα.
Γιατί το έφτιαξαν με την φιλοσοφία ότι αν η πλακέτα αντιληφθεί κάποια π.χ. δυσλειτουργία / διακοπή ρεύματος .. επειδή θεωρούν ότι σε αυτό το διάστημα μπορεί να έχουν "αλλοιωθεί τα τρόφιμα" σου επιβάλλουν να το γνωρίζεις (γιαυτό στην συνέχεια σου λένε άνοιξε / κλείσε τις πόρτες .. ένα είδος reset δηλαδή ) προτού να ξαναξεκινήσει μετά από 8 λεπτά ο συμπιεστής όπως αναφέρουν.Το θέμα είναι γιατι όμως αρχίζει πάλι τα μπιπ μπιπ αφου έχω βραχυκυκλωμενο το κλιξον και βάζω το ψυγείο να δουλέψει ???