Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 29

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Ανοικτού κυκλώματος η κλειστού κυκλώματος οπτικά δεν έχουν διαφορές στη μετατροπή να λες οτι εχει γινει τσαπατσουλιά τέλος πάντων η άλλη περίπτωση είναι να τον περάσεις πολυεστέρα εσωτερικά, βεβαία δεν ξέρω αν θα κρατήσει και πόσο θα κρατήσει, αλλιώς αλαλαγή καζάνι όμορφα τακτοποιημένα και τελείωσες. Θα ήθελα να μου πεις, πες οτι ηξερες να κάνεις στεγανές κολήσεις με ηλεκτροκόληση πως θα τον μάζευες μετα για να μην φαινεται η τσαπατσουλιά μιας και δεν σ΄ αρέσει αυτη?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Δεν είπα ότι οπτικά θα φαίνεται κάτι είπα πως θέλω να το αποφύγω, είναι τσαπατσουλιά γιατί δεν μου αρέσει σαν λύση και η κόληση δεν φαίνεται μιάς και το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό καζάνι. Το πέρασμα με πολυεστέρα το σκέφτηκα αλλα δεν ξέρω κατα πόσον θα εισχωρίσει στη ρωγμή του καζανιού ή απλώς θα κάνει μια επικάλυψη. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τον απλώσω σε όλη την εσωτερικη επιφάνεια και αυτό δεν γίνεται γιατί δεν φτάνω μέχρι τον πάτο και επίσης η τρύπα της αντίστασης είναι πολύ στενή για να βάλω πάνω απο ενα χέρι άσε που δεν θα βλέπω κιόλας

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stef1800 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είπα ότι οπτικά θα φαίνεται κάτι είπα πως θέλω να το αποφύγω, είναι τσαπατσουλιά γιατί δεν μου αρέσει σαν λύση και η κόληση δεν φαίνεται μιάς και το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό καζάνι. Το πέρασμα με πολυεστέρα το σκέφτηκα αλλα δεν ξέρω κατα πόσον θα εισχωρίσει στη ρωγμή του καζανιού ή απλώς θα κάνει μια επικάλυψη. Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να τον απλώσω σε όλη την εσωτερικη επιφάνεια και αυτό δεν γίνεται γιατί δεν φτάνω μέχρι τον πάτο και επίσης η τρύπα της αντίστασης είναι πολύ στενή για να βάλω πάνω απο ενα χέρι άσε που δεν θα βλέπω κιόλας
    ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΟΛΟΥΣΕΣ ?? Απο οτι καταλαβαινω δεν εισαι της <<δουλειας>> ριξε μεσα κανενα κιλο πολιεστερα και γυρνα το καζανι να παει παντου

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Το αποτέλεσμα της δοκιμής δειχνει οτι δεν έχει ρωγμή ή τρύπα το καζάνι, αλλά ο εναλλάκτης, από την οποία περναει νερό του δικτύου, λόγω μεγαλύτερης πίεσης, στο κλειστό κύκλωμα, και βγαίνει από το εξαεριστικο. Επομένως, με το να βάλεις πολυεστέρα και να το γυρίσεις να πάει παντού, θα είχες ίσως μια ελπίδα μόνο αν ο εναλλάκτης ειναι τύπου μανδύα, που ειναι μάλλον απίθανο. Ακόμη κι έτσι, αν καλύπτεις όλο τον εναλλάκτη με πολυεστέρα, πέρα από την αμφίβολη αντοχή του τελευταίου στη θερμοκρασία του κλειστού κυκλώματος, θα είχες και σοβαρή υποβάθμιση της ικανότητας μεταφοράς θερμότητας. Υποθέτω όμως οτι ο εναλλάκτης ειναι μάλλον τύπου σερπαντίνες, όποτε η λύση του πολυεστέρα δεν βλέπω να εφαρμόζεται έτσι κι αλλιώς.
    Μπορεις να κοιτάξεις και να επιβεβαιώσεις (α) αν ειναι όντως σερπαντίνες, και (β) αν ναι, αν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης ή ειναι κολλητή στο καζάνι;

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Νικο συνήθως μανδύα είναι , μόνο σε μποιλερ συνηθίζεται η σερπαντίνα αλλα οπως και να εχει το πολυεστέρα το βαζει και μεσα στη σωλήνα της σερπαντίνας και οσο κρατήσει. αν και ξαναλέω μαλων τα εχει φαει τα ψωμιά του οποτε το κανει ανοικτού κυκλώματος και όσο κρατήσει. Αλήθεια ανοδιο ειχε αλλαχτεί ποτε?

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αν ειναι μανδύα πάω πάσο, αλλά εξακολουθεί να με προβληματίζει και η αντοχή του πολυεστέρα στη θερμοκρασία, και η μείωση της απόδοσης. Το έχεις δοκιμάσει; Αν ναι, πως συμπεριφέρθηκε;

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

οχι δεν το έχω δοκιμάσει λογικά όμως η θερμοκρασία θα μεταφέρετε τώρα πόσο θα αντέξει είναι άλλο θέμα....

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το αποτέλεσμα της δοκιμής δειχνει οτι δεν έχει ρωγμή ή τρύπα το καζάνι, αλλά ο εναλλάκτης, από την οποία περναει νερό του δικτύου, λόγω μεγαλύτερης πίεσης, στο κλειστό κύκλωμα, και βγαίνει από το εξαεριστικο. Επομένως, με το να βάλεις πολυεστέρα και να το γυρίσεις να πάει παντού, θα είχες ίσως μια ελπίδα μόνο αν ο εναλλάκτης ειναι τύπου μανδύα, που ειναι μάλλον απίθανο. Ακόμη κι έτσι, αν καλύπτεις όλο τον εναλλάκτη με πολυεστέρα, πέρα από την αμφίβολη αντοχή του τελευταίου στη θερμοκρασία του κλειστού κυκλώματος, θα είχες και σοβαρή υποβάθμιση της ικανότητας μεταφοράς θερμότητας. Υποθέτω όμως οτι ο εναλλάκτης ειναι μάλλον τύπου σερπαντίνες, όποτε η λύση του πολυεστέρα δεν βλέπω να εφαρμόζεται έτσι κι αλλιώς.
    Μπορεις να κοιτάξεις και να επιβεβαιώσεις (α) αν ειναι όντως σερπαντίνες, και (β) αν ναι, αν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης ή ειναι κολλητή στο καζάνι;
    Φιλε το σύστημα μοιάζει με ένα βαρέλι μεσα σε ένα άλλο βαρέλι. το εσωτερικό βαρέλι είναι το νερό δικτύου ενώ το εξωτερικό είναι το σύστημα τών καθρεπτών με το παραφλού. σερπαντίνα έχει για να ζεσταίνει απο το καλοριφέρ αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Προσωπικά δεν έχω κάποια αξιόπιστη λύση να προτείνω, και αυτό με τον πολυεστέρα δεν το πολυπιστεύω (μην το πάρεις προσωπικά Στέφο ).
    Θα έψαχνα (α) για μάστορα με εμπειρία σε αντίστοιχες επισκευές, αν υπάρχει, ή (β) κάποιον που να έχει κάτι τέτοιο, να δούμε τουλάχιστον τη ζημιά.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Νικο γιατί να το πάρω προσωπικά αφου το εχω αναφέρει και εγω οτι δεν ξερω αν θα αντέξει και πόσο θα αντέξει!! Ασε που πιστεύω οτι ειναι τελειωμένη ιστορία , πεταμένα λεφτά για το τίποτα , γιαυτό και πρότεινα την λύση ανοικτού κύκλωματος.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. επισκευή θερμοσύφωνα
    από GIANNIS O KRIS στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-14, 00:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •