Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Question διαροή σε ηλιακό θερμοσύφωνα

Γείά σας φίλοι! Έχω ένα ηλιακό θερμοσίφωνα calpack ο οποίος χάνει συνεχώς νερό σε μικρή ποσότητα απο το εξαεριστικό του κλειστού κυκλώματος των καθρεπτών. Προσανατολίζομαι ώς προς τη βλάβη ότι το εσωτερικό καζάνι (πίεση δικτύου) έχει κάποια τριχοειδή ρωγμή πιθανότατα σε κάποιο σημείο στην κόλληση και θέλω να σας ρωτήσω εάν ξέρετε κάποιο υλικό (μάλλον κάποια ρητίνη) που να σφραγίζει αυτές τις ρωγμές και να αντέχει στις συνθήκες μέσα στο βαρέλι του θερμοσίφωνα.

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

συνονόματε δεν νομίζω να ειναι αυτο που αναφέρεις.
    γραφει ποσα bar ειναι το ασφαλιστικο

Μέλος
    Όνομα
    Παύλος
    Περιοχή
    Κορωπί

Προεπιλογή

Εφόσον είναι κλειστού κυκλώματος δεν θα έπρεπε να χάνει νερό, αλλά το ειδικό υγρό που υπάρχει στο κύκλωμα . Αν είσαι βέβαιος ότι είναι νερό, τότε μιλάμε για ανοικτό κύκλωμα. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Αν ισχύει αυτό που υποπτεύεσαι, μπορείς να το επιβεβαιώσεις ως εξής: κλείνεις την παροχή νερού στην είσοδο του ηλιακού, ανοίγεις λίγο μια βρύση ζεστού να εκτονωθεί η πίεση, και παρακολουθείς. Αν σταματήσει η διαρροή, έχεις δίκιο. Αν όχι, το πρόβλημα ειναι άλλο.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Θα δοκιμάσω το τεστ που προτείνει ο Νίκος και θα δω τα αποτελέσματα (μόλις σταματήσει να βρέχει και στεγνώσει λίγο). Στέφανε το ασφαλιστικό είναι απλά ενα ασφαλιστικό υπερχύλισης (πολύ μικρή πίεση είναι αρκετή για να ανοίξει), τώρα δεν έχει κάποια ένδειξη για να σου πώ όμως χάνει αρκετό νερό και τώρα που δεν ζεσταίνει δεν έχω μετρήσει την ποσότητα της διαρροής σίγουρα όμως είναι ενας κουβάς την ημέρα. Παύλο σίγουρα είναι νερό απλά και μόνο γιατί το αντιψυκτικό θα είχε αδειάσει σε μία μέρα και δεν έχω συμπληρώσει και σίγουρα είναι κλειστού κυκλώματος Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και που ασχολείστε με το πρόβλημά μου

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σήμερα δεύτερη στεγνή μέρα έκανα το τεστ και η διαρροή σταμάτησε. Υπάρχουν τιποτα ιδέες?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Αν έχανε αντιψυκτικό έστω και λίγο δεν θα είχες σημαντική απόδοση
    Αποκλείεται να είναι κάποιο Γλύψιμο από τα ρακόρ? πρέπει να κοιτάξεις υπομονετικά γύρω από τα ρακόρ δεν φαίνεται εύκολα.
    Τα Calpak κάνουν τόσο απίστευτες αμαρτίες που δεν επιτρέπονται ούτε κατά φαντασίαν (φίλος πήρε Calpak από Κωτσόβολο) και στον 3ο χρόνο εκτός του ότι του τρύπησε ο καθρέφτης (ούτε καν χάλκινες σωλήνες είχε) τα ρακόρ ειχαν μείνει μισά στο εσωτερικό τους πάσο από τις σκουριές

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

για πιά ρακορ λες ? η διαρροη δεν ειναι σε σωνήνα ή στις εισόδους νερού αλλα μέσα στο θερμοσίφωνα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stef1800 : 14-12-14 στις 19:01

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

Αν έκανες το τεστ που προτείνει ο Νίκος και δεν έχεις πλέον διαρροή τότε εγώ βλέπω μια μόνο λύση η οποία είναι να τον κάνεις για ανοικτού κυκλώματος. Πόσο χρονών είναι ο ηλιακός σου?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    στεφανος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ο ηλιακός είναι 10 ετών περίπου. Ομως δεν θέλω να τον κάνω ανοιχτού κυκλώματος εάν μπορώ να το αποφύγω, το θεορώ και λίγο τσαπατσουλιά. Γι αυτό ρωτάω εάν έχει κάποιος εδώ κάποια εμπειρία με ριτίνες και κόλες ώστε να μπορέσω να τον μπαλώσω. Εάν μπορούσα να κάνω στεγανές κολήσεις με ηλεκτροκόληση θα είχα ήδη προσπαθήσει να τον επισκευάσω, δυστυχώς όμως.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. επισκευή θερμοσύφωνα
    από GIANNIS O KRIS στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-09-14, 00:53

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •