Πως βγήκε η διάγνωση ότι φταίει η τν και όχι ο αποκ/τής ή κάποια ρύθμιση στα μενού του ήχου;
Πως βγήκε η διάγνωση ότι φταίει η τν και όχι ο αποκ/τής ή κάποια ρύθμιση στα μενού του ήχου;
Ο 'άλλος' αποκωδικοποιητής' αποσυνδέθηκε και δοκιμάστηκε εκείνη την ώρα, ενώ ήταν σε χρήση (με άλλη TV), και λειτουργούσε πλήρως.Στα μενού του ήχου η ένταση (και στον αποκωδ/τή, και στην TV) είναι στο 100% (MAX.).Φίλε μου, αν μπορούσα να 'τη βγάλω καθαρή' με <100Ε, ευχαρίστως να την κρατούσα.... Εξ'άλλου η εικόνα της είναι -ακόμα- μιά χαρά.Την έβαλα να σαρώσει... Δεν πιάνει τίποτε -πλέον- από αναλογικό κανάλι. Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει σε κάποιο DVD. Δεν έχω εύκαιρο και κάποιο καλό τέτοιο 'μηχανάκι'.Είπαμε... Και τότε που την πήρα, ήταν 'βασικό μοντέλο', για τηλεόραση TFT. Το γεγονός ότι είχε και την είσοδο SCART (έχει και RCA) ήταν πάρα πολύ.....
Με σύνδεση SCART-RCA δεν είχε ούτε ήχο, ούτε εικόνα... (Εκεί -μάλλον- έφταιγε το καλώδιο).
Θα δω τι άλλο μπορώ να κάνω!!.......
Δεν θα κουραστώ -πάντως- να σας Ευχαριστώ!!!! για το πολύ θερμό ενδιαφέρον, τον χρόνο, τις ιδέες, τις απαντήσεις, τις ανταποκρίσεις σας.
Τέρατα τρις-άθλια.... Με κάνετε να δακρύζω με το θερμό σας ενδιαφέρον!!! Να είστε όλοι -μα όλοι σας- καλά!!!!!! (Μέσα απ' όλη μου την ψυχή σας το εύχομαι!!!)
Περισσότερα νεώτερα:
1) Βρήκα στο Internet ένα Service Manual, για παρόμοιο μοντέλο RX-20LA70. Ίσως βρω κι από κει καμμιά χρήσιμη ιδέα....
2) Βρήκα ένα περίεργο καλώδιο SCART-RCA, το οποίο:
a) Αντί να έχει το κανονικόμε τα 20pinάκια, αυτό έχει ένα διαμορφωμένο
, όπου μαύρα είναι pinάκια, ενώ γκρίζα είναι κενά (δηλαδή έχει οκτώ-8- pinάκια).
b) Από δε την άλλη πλευρά υπάρχουν τέσσερα καλώδια με φις RCA: 2 κόκκινα, που γράφουν (επάνω τους) AUDIO-IN & AUDIO-OUT, και δύο μαύρα που, γράφουν (επάνω τους) VIDEO-IN & VIDEO-OUT.
c) Δεν ξέρω αν λειτουργεί, και τι έκανε αυτός που το είχε. Ωστόσο, μάλλον μου κάνουν για δοκιμές με κάποιο Videάκι, έστω και ένα-ένα AUDIO κανάλι τη φορά.
3) Βρήκα, επίσης, ένα set μεγαφωνάκια (με ενισχυτή) για PC. Σκοπεύω να το δοκιμάσω στην έξοδο των ακουστικών, ώστε -τουλάχιστον- να δω τι γίνεται με την προενίσχυση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 26-11-14 στις 14:06
"Στα μενού του ήχου η ένταση (και στον αποκωδ/τή, και στην TV) είναι στο 100% (MAX.)."
Δεν εννοούσα το προφανές αλλά πιο "βαθειά" στο μενού in/out κλπ.
Ίσως οι επαφές έχουν οξειδωθεί από την πολύχρονη μη χρήση.
Ρυθμίζοντάς την στο AV (RCA) εάν είναι είσοδος και ακουμπώντας στο κέντρο του ήχου ακούς βόμβο;;
ΥΓ Επίσης ο άλλος αποκωδικοποιητής αν λειτουργούσε με σκάρτ δοκιμάστηκε με το ίδιο καλώδιο και με την ίδια "φορά";;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αποστόλης1 : 26-11-14 στις 19:37
Πολλή Καλησπέρα σας
Αποτελέσματα δοκιμών: Για να μην σας ζαλίζω με λεπτομέρειες.... Δεν έπιασε καμμία δοκιμή άλλου καλωδίου.
Τα αποτελέσματα ήταν λίγο~πολύ ίδια με αυτά της βλάβης.
Υπήρξε όμως και μιά πρόοδος... Το Setάκι των μεγαφώνων για PC συνδέθηκε στην υποδοχή για τα ακουστικά.
Πήρε ισχύ από το τροφοδοτικάκι του, άναψε.... Και ιδού! Σημαντική αύξηση στην ένταση του ήχου!!!!!
Δεν τρίζουν βέβαια τα τζάμια από τις μπαλκονόπορτες!
Ωστόσο... Είμαι δυό δωμάτια πιο πέρα από τον δέκτη. Στο ενδιάμεσο δωμάτιο λειτουργεί κλιματισμός. Κι εγώ, εδω στο PC, ακούω πεντακάθαρα όσα λέγονται!!
Υποψιάζομαι, για μίαν ακόμα φορά, ότι το πρόβλημα υπάρχει στο τελικό τμήμα ενίσχυσης AUDIO της TV (συμπεριλαμβάνω και τη σύνδεση των μεγαφώνων, όπως και τα ίδια της τα μεγάφωνα).
Η ψηφιακή ρύθμιση της έντασης του ήχου, είτε μέσα από τον αποκωδ/τή, είτε μέσα από την TV, δείχνει να έχει σωστή ανταπόκριση ως προς την ένταση του ήχου στα μεγαφωνάκια (για το PC).
Εξακολουθώ να ρωτώ/ζητώ:
Αν υπάρχει φίλος-μέλος από αυτήν την τόσο ζεστή παρέα, που επισκευάζει TV, και είναι κοντά στην Καλλιθέα, ας γράψει.... Να τον προτιμήσω!
Και πάλι!!!
Να είσαστε όλοι -μα όλοι σας- καλά!!! Σας Θερμο-Ευχαριστώ!!!! όλους σας για το τόσο ενδιαφέρον σας!
Με έχετε κατασυγκινήσει όλοι!
Τα κοίταξα και τα ξανακοίταξα όλα -βαθειά- στα μενού. Βόμβος ακούγεται από τα RCA (όπως το γράφεις), αλλά είναι κι αυτός πολύ χαμηλός.
Ναι! και Ναι!![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 26-11-14 στις 20:05
Τι να σε κάνω, που είσαι στην Κάρπαθο;!
Αν ήσουν Πετράλωνα, Ν.Σμύρνη, εδω-γύρω, θα έφερνα πίτσες, μπύρες, τα μηχανάκια (σετάκι TV-καλώδια-αποκωδ/τή) και θα ερχόμουν για TV-πίτσα πάρτυ.
...Κι η αμοιβή ---- αμοιβή! Η εργασία οφείλει να αμοίβεται!...........Πέρα από τον χαβαλέ!!!!!!
Εννοείται ότι ισχύουν και για σένα τα ίδια... Αν δεν μου 'έπεφτες μακρυά' θα γινόταν -επίσης- TV-πίτσα πάρτυ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DGeorge : 26-11-14 στις 20:20
καλησπέρα κι από εμένα,
αν μπορείς να τσεκάρεις τα ηλεκτρονικά στη πλακέτα, έλεγξε πρώτα απ΄όλα αν τροφοδοτείται με τη σωστή τάση που πρέπει το ολοκληρωμένο του ήχου, και αν αυτή είναι σωστή, έλεγξε σε δεύτερη φάση τις εξόδους του και ίσως κάποια πυκνωτάκια που είναι γύρω απ' αυτές στην έξοδο του ολοκληρωμένου. Πιθανώς να φταίει και το ίδιο το IC φυσικά.
Πολλή Καλημέρα και σ' εσένα.δυστυχώς δεν έχω ούτε τον χώρο, ούτε τον χρόνο για ν'αρχίσω το ψάξιμο
Γι' αυτό εξ'άλλου είμαι στο να την πάω στο μάστορα, ή στο να την αντικαταστήσω. Και γι' αυτό ψάχνω και φίλο από την παρέα, ώστε να τον προτιμήσω!
Πιτσιρικάς έκανα το τραπέζι, στην Τραπεζαρία της μάνας μου, περιστασιακό εργαστήριο, κι ας χτυπιόταν η συγχωρεμένη. Τώρα, που το Τραπέζι της Τραπεζαρίας μου το έχω πληρώσει από υστέρημα, ούτε τολμώ να σκεφτώ όπως τότε!Ως προς τη σκέψη/μέθοδο έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό -σίγουρα- θα έκανα..... Αν είχα Χώρο και Χρόνο!!!!