Γειά σας και καλή χρονιά σε όλους!
Οδηγήθηκα στο site ψάχνοντας για τη βλάβη που έχει η 32άρα Matchline 32PW9618 και είναι σε αχρηστία εδώ και περίπου 2,5 χρόνια. Αρχικά θυμάμαι ότι η εικόνα κατά διαστήματα συμπιεζόταν αριστερά και δεξιά σαν παρενθέσεις για λίγη ώρα και μετά έφτιαχνε μόνη της. Το έκανε μερικές φορές έως ότου τελικά δεν άνοιξε η εικόνα αλλά αναβόσβηνε συνεχώς το μπλε led της πρόσοψης.
Την πήγα στο επίσημο σέρβις της Philips στη Χίο όπου ο τεχνικός (γνωστός μου) μου είπε ότι μάλλον είναι τροφοδοτικό. Το παράγγειλε, το άλλαξε αλλά δεν έφτιαξε. Προς τιμήν του δεν χρέωσε κάτι και ξαναέβαλε το παλιό.
Βρήκα το service manual όπου βάσει του 5 κεφάλαιου μπήκα στο service πατώντας από το τηλεκοντρόλ <MUTE - 062500 - OK> και κάνει με το γαλάζιο και κόκκινο led της πρόσοψης τα εξής:
- γαλάζιο led ανάβει για περίπου 3 sec
- μετά σβήνει και ανάβει το κόκκινο led για περίπου 2 sec
- μετά σβήνει το κόκκινο και ανάβει ξανά το γαλάζιο γρήγορα για 2 φορές
- τέλος ανάβει ξανά το κόκκινο για 2 περίπου sec
Αυτή την εναλλαγή την κάνει συνεχώς σε loop. Αν βγω από το service πάλι με το τηλεκοντρόλ πατώντας <MUTE - 062599 - OK> τότε αναβοσβήνει μόνο το γαλάζιο led ασταμάτητα.
Επειδή δεν καταλαβαίνω πολλά από το service manual αλλά βασικές επισκευές σε ηλεκτρονικά με κολλητήρι κλπ έχω κάνει (δεν είμαι τεχνικός), θα εκτιμούσα πολύ κάθε βοήθεια αφού θέλω να τη φτιάξω λόγω της πολύ καλής εικόνας της και ήχου. Έχει κοντά στις 19000 ώρες λειτουργίας από όσο θυμάμαι όταν έπαιζε και είχα μπει στο service menu.
Παραθέτω link με το service manual (ΕΜ6Ε ΑΒ) μήπως βοηθηθείτε.
Και πάλι ευχαριστώ προκαταβολικά!
https://elektrotanya.com/philips_em6.../download.html