Καλημέρα,
Μετά από 3 χρόνια.. το παραπάνω σύμπτωμα..
Έχει κανένας το σχέδιο της ;
Να πάω κατευθείαν για leds; ακούω γνώμες ποιο έμπειρων.
Δοκίμασα με τον φακό, όταν την ανοίγω διακρίνω μόνο το σήμα της LG όταν ανοίγει, τίποτα άλλο.
Καλημέρα,
Μετά από 3 χρόνια.. το παραπάνω σύμπτωμα..
Έχει κανένας το σχέδιο της ;
Να πάω κατευθείαν για leds; ακούω γνώμες ποιο έμπειρων.
Δοκίμασα με τον φακό, όταν την ανοίγω διακρίνω μόνο το σήμα της LG όταν ανοίγει, τίποτα άλλο.
Φίλε Γιώργο,
το σχέδιο μπορείς να το κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ από το site : https://www.electronica-pt.com/esque...s-lb43b-34310/
Συγκεκριμένα μάλιστα στη σελίστα 49 βλέπεις το μπλοκ διάγραμμα που πρέπει ν΄ ακολουθήσεις στη περίπτωση που δεν βλέπεις εικόνα αλλά έχεις ήχο.
Επίσης στις σελίδες 64, 65, 67 ελέγχεις το Backlight και τα σημεία στο κονέκτορα όπου μπορείς να βρεις τα 24V του Inverter, και στις σελίδες 79 & 80
ελέγχεις τις τάσεις του SMPS.
Δείξε μεγάλη προσοχή κι επιμέλεια σ΄ όλες σου τις ενέργειες για την επισκευή της τηλεόρασής σου.
Ιδιαίτερα σ΄ όλες σου τις μετρήσεις υπό τάση λάβε μεγάλη μέριμνα για την προσωπική σου ασφάλεια.
Καλή επιτυχία σ΄ ότι κάνεις.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ganagnost02 (05-07-18)
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου, το εψαχνα το σχεδιο και δεν το βρηκα..
να σαι καλα..
Μετρησε την ταση που παει στα λεντ και αν ειναι οκ ειναι καμενα λεντ..
RADIO6146
ganagnost02 (05-07-18)
Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχει και εικόνα video άρα υπάρχει κι άλλο πρόβλημα και όχι μόνο ενδεχομένως τα καμμένα led..
Έχω στην έξοδο των led 114.1ν
Και πάνω στα led 110v
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιώργο,
άνοιξε με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην κόψεις τις καλωδιοταινίες (flex) της T-Con Board το panel.
Μ΄ ένα τροφ/κό τάσης εξόδου γύρω στα 40V D.C. δοκίμασε μία μία τις λεντοταινίες (υπάρχουν TestPoints).
Μία ή περισσότερες έχον καμμένα LED.
¶λλαξε ολόκληρη ή ολόκληρες τις λεντοταινίες (έχει ο ΓΚΑΓΚΑΣ στη ΝΙΡΒΑΝΑΣ στα Κ.Πατήσια, τηλ/να : 2108320208, 2108325034) και για να τις αγοράσεις πρέπει να δώσεις
μοντέλο τηλεόρασης και τύπο panel.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης
ganagnost02 (07-07-18)
Καλημερα!!
Ανοιξα της tv, εβγαλα τις λεντοταινιες, δεν ειχα τροφοδοτικο 40v εχω μεχρι 30v.
Τσεκαρα led-Led το τροφοδοτικο στα 8-9v.
Εχω 5 led καμμενα ολα στην type b μερια.
mikemtb73 (09-07-18)
Γιώργο,
όταν γράφεις όλα στην Type B μεριά τι εννοείς;
Σε κάθε μία λεντοσειρά είναι καμμένο κι από ένα LED ή σε μία λεντοσειρά είναι καμμένα και τα 5;
Σε κάθε περίπτωση ο κατασκευαστής λέει ν΄ αλλαχτούν όλες οι λεντοταινίες.
Αν εσύ θέλεις να κάνεις οικονομία χρημάτων (μάλλον προσωρινή) και διαπίστωσες ότι τα LED είναι καμμένα μόνο σε μία λεντοσειρά άλλαξε μόνον αυτή.
Καλή σου επιτυχία.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης