Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 2 από 2

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χριστόδουλος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Ο συμπιεστής σβήνει γρήγορα και δεν ανοίγει εύκολα. KΩ θερμοστάτη & θερμίστορ?

Μιας που έπιασαν οι ζέστες, βάλαμε το κλιματιστικό (Toyotomi GAG A128TR).
    Το θέμα είναι ότι και στους 16 ψύξη να το έχουμε, ψύχει για κανένα 15λεπτο μια χαρά και μετά σβήνει ο συμπιεστής (σταματάει να ακούγεται, σταματάει ο εξωτερικός ανεμιστήρας, πέφτει η κατανάλωση από ~800w στα ~30w).
    Έλεγα μήπως είναι θερμοστάτης, αλλά ψυκτικός μου λέει ότι -μάλλον- είναι τα υγρά.
    (Το κλιματιστικό ήταν μεταχειρισμένο, αλλά δούλευε κανονικά)

Μετρώντας αντίσταση στον θερμοστάτη και στο θερμίστορ της εσωτερικής μονάδας, δίνουν τιμές 10,5KΩ και 150ΚΩ αντίστοιχα.
    Είναι λογικές; Δεν μπορώ να βρω πουθενά τις δικές του τιμές και για άλλα μοντέλα γράφουν κάτι 20-40ΚΩ.

Υ.Γ. Επίσης, στις πρώτες μέρες που τοποθετήθηκε, έγινε αλλαγή των καλωδίων εντολών στην εξωτερική μονάδα (βαλβίδας και ανεμιστήρα, όπως μου είπε ο ψυκτικός) και με το που πήρε μπροστά ακούστηκε ένας ήχος σα να εξαερώνει (πςςςςςςς <- αυτός ήταν ο ήχος), αλλά το έκλεισα αμέσως και τα ξαναάλλαξα θέση.

Πάμε για υγρά; Πάμε για καινούριο; Που πάμε;

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χριστόδουλος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

1 κομμένο καλώδιο έκανε όλη την δουλειά!! Του αισθητήρα που βρίσκεται πάνω στις σωληνώσεις (thermistor).
    Το κόλλησα και πλέον λειτουργεί κανονικά (ψύχει/ζεσταίνει και ανοιγοκλείνει για να ξαναπιάσει θερμοκρασία).

Η αντίσταση του αισθητήρα είναι 15,κάτι ΚΩ και όταν δεν υπάρχει τίποτα κουμπωμένο πάνω στην πλακέτα, το μηχάνημα θεωρεί ότι έχει άπειρο κρύο (μάλλον) και διαβάζει μόνο τον 1 αισθητήρα.

Παρόμοια Θέματα

1. [Κινητό Τηλέφωνο] Το τηλέφωνο μου "πέθανε" (δεν ανοίγει, ούτε φορτίζει) και δεν ξέρω τι να κάνω!!!
    από Stavros_Salonika στο forum Τηλέφωνα & GPS
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-07-17, 00:17
  2. [Τηλεόραση Toshiba] REGZA 32AV555D (...κλικ και δεν ανοίγει!)
    από dat-alex στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-16, 12:28
  3. [Τηλεόραση F&U] FDH22882W Red Blink - Αναβοσβήνει το LED και δεν ανοίγει καθόλου
    από Ftoxoulis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-16, 23:43
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-15, 10:39
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-15, 12:08

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι