Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Ρόδος

Προεπιλογή Αλλαγη απλής ασσφάλειας με lcn 20a για θερμοσίφωνα

Γεια σας, οπως λεει και ο τίτλος θελω να αλλαξω την ασφάλεια η οποια ειναι μονοπολικη απο τις παλιες και μου ειπαν πρεπει να βαλω lcn 20 με 25 a διπολικι . Η ερωτησή μου ειναι ατι αυτες οι ασφάλειες εχουν 4 υποδοχές αλλα εγω στην προηγούμενη ειχα μονο 2, απο κατω ουδέτερος απο πανω φαση. σε αυτη που εχει 4 τι αλλο πρεπει να βάλεις και πως. πως γινεται δλδ η συνδεσημότητα. σας ευχαριστω
    https://www.atselectronics.gr/%CF%80...6a-8918-detail

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Κατ'αρχήν θα βάλεις 20Α, όχι 25Α (υποθέτω ότι η μονοπολική που υπάρχει τώρα είναι 20Α).
    Αν βάλεις μεγαλύτερη, ρισκάρεις υπερθέρμανση έως φωτιά στα καλώδια υπό συνθήκες.

Οσον αφορά τη συνδεσμολογία: στην τωρινή ασφάλεια, από κάτω έρχεται φάση, όχι ουδέτερος, και από πάνω φεύγει η φάση για το θερμοσίφωνα.
    Στην διπολική, θα κάνεις το ίδιο στις δύο αριστερές επαφές, ενώ από τις δύο δεξιές θα πρέπει να περάσει ο ουδέτερος προς το θερμοσίφωνα, που τώρα δεν περνάει από ασφάλεια.
    Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τί κάνεις (που αυτό που λες παραπάνω για ουδέτερο μου δείχνει ότι μάλλον δεν είσαι, χωρίς παρεξήγηση) καλύτερα να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να το κάνει, γιατί το ρεύμα δεν συγχωρεί λάθη, σκοτώνει.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Ρόδος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατ'αρχήν θα βάλεις 20Α, όχι 25Α (υποθέτω ότι η μονοπολική που υπάρχει τώρα είναι 20Α).
    Αν βάλεις μεγαλύτερη, ρισκάρεις υπερθέρμανση έως φωτιά στα καλώδια υπό συνθήκες.

Οσον αφορά τη συνδεσμολογία: στην τωρινή ασφάλεια, από κάτω έρχεται φάση, όχι ουδέτερος, και από πάνω φεύγει η φάση για το θερμοσίφωνα.
    Στην διπολική, θα κάνεις το ίδιο στις δύο αριστερές επαφές, ενώ από τις δύο δεξιές θα πρέπει να περάσει ο ουδέτερος προς το θερμοσίφωνα, που τώρα δεν περνάει από ασφάλεια.
    Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για το τί κάνεις (που αυτό που λες παραπάνω για ουδέτερο μου δείχνει ότι μάλλον δεν είσαι, χωρίς παρεξήγηση) καλύτερα να φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να το κάνει, γιατί το ρεύμα δεν συγχωρεί λάθη, σκοτώνει.
    Εχεις δικιο μπερδεύτηκα, απλα πρεπει να βρω ποιος ειναι ο ουδέτερος του θερμοσίφωνα γιατι τωρα ειναι καπου στην μπαρα ουδετέρων σωστα? με καποιο πολυμετρο. και αυτο το καλωδιο θα το βαλω απο την πανω μερια της ασφάλειας και θα βαλω ενα νεο καλωδιο απο την μπαρα του ουδετερου στην ασφάλεια απο κατω σωστα?
    H προηγούμενη ασφάλεια ηταν 16a

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Σωστά τα υπόλοιπα, αλλά θα βάλεις με προβληματίζει η 16Α ασφάλεια.
    Θα έλεγα να τσεκάρεις την ισχύ της αντίστασης στο θερμοσίφωνα. Αν είναι 3KW ΟΚ με τη 16Α ασφάλεια, και πάλι 16Α θα βάλεις.
    Αν είναι 4KW όμως, θέλει 20Α, και τότε θα πρέπει να ελεγχθεί η διατομή του καλωδίου από την ασφάλεια στο θερμοσίφωνα (τόσο η φάση όσο και ο ουδέτερος), για να διευκρινιστεί αν σηκώνει εικοσάρα χωρίς καταπόνηση και κίνσυνο υπερθέρμανσης / φωτιάς.
    Θα μου επις βέβαια, αν θεωρητικά δεν σηκώνει και η αντίσταση είναι 4KW παρ'ολα αυτά, πώς δουλεύει τόσο καιρό; Και θα σου απαντήσω, εκτός προδιαγραφών και με ρίσκο.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Ρόδος

Προεπιλογή

Το ρίσκο στην μικρότερη ειναι απλα να πεφτει η ασφάλεια? καμια ζημια δεν γινεται ετσι δεν ειναι? Στην μεγαλυτερη απο το κανονικο εκει ειναι ο κινδυνος σωστα?

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Το ρίσκο είναι που πας να κάνεις κάτι χωρίς να γνωρίζεις.

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Ρόδος

Προεπιλογή

Μια ασφάλεια να αλλαξω το εχω κανει πολλές φορες, δν κανω κατι πολυ δύσκολο, απλα με μπερδεψε λιγο που ειναι διπλή αυτο.

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα με θερμοσίφωνα
    από Spiros2158 στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-17, 19:58
  2. Απορία για ιδιοκατασκευή ηλιακού θερμοσίφωνα
    από vkot στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-15, 23:25
  3. Σχεδιο τηλεορασης FUNAI 20a-0126l
    από JOUN στο forum Αναζήτηση Service Manual
    Απαντήσεις: 8