Καταρχας καλημεριζω το φορουμ.

Εχω στην κατοχη μου ενα παλιο μονοπορτο ψυγειο,ελληνικης κατασκευης,ηλικιας 40+ ετων.Το ψυγειο ειναι σε αχρηστια απο το 2008 και μου το χαρισαν πριν 2 χρονια.Προσφατα σκεφτηκα να το χρησιμοποιησω καπου ως δευτερο.Αντικατεστησα το κομμενο λαστιχο της πορτας και το εβαλα να δουλεψει επι 4 μερες,για να το δοκιμασω.
Παρατηρησα οτι ενω το μοτερ δουλευε(ενδεχομενως και συνεχομενα)και ενω η καταψυξη αρχισε να μαζευει παγο(φυσιολογικο για ψυγειο τετοιας τεχνολογιας),εντουτοις η καταψυξη ηταν στους 2 βαθμους και η συντηρηση στους 15 βαθμους.Σκεφτηκα μηπως ειχε διαρροη φρεον(αν πχ χτυπηθηκε σε καποια μετακομιση),αλλα λογικα μετα απο τοσα χρονια θα ειχε χαθει ολο και δεν θα παγωνε ουτε τοσο.
Με προσεκτικοτερη παρατηρηση,διαπιστωσα οτι το ενα απο τα δυο σωληνακια που φευγουν απο το μοτερ ειχε χτυπηθει και τσακισει ελαφρα,κατα τροπο ωστε να μειωνεται η διατομη του.Το ισιωσα οσο μπορουσα,απ οσο ειδα δεν ειχε και καποια διαρροη απο εκεινο το σημειο,και το αφησα να δουλεψει για 15 ωρες,βαζοντας και ενα κεσεδακι με νερο στην καταψυξη.
Πλεον η καταψυξη φτανει τους -2 βαθμους,σχετικα γρηγορα,πιανει παγο,και κραταει σταθερη θερμοκρασια,παρ ολα αυτα το νερο που εβαλα δεν καταφερε να παγωσει.

Εχω λοιπον τις εξης αποριες:
Ειναι φυσιολογικη αυτη η θερμοκρασια για τετοιο ψυγειο;Ξερω οτι ειναι παλιας τεχνολογιας,αλλα να εχει τοσο χαμηλη αποδοση;
Υπαρχει κατι συγκεκριμενο που πρεπει να προσεξω,μετα απο τοσα χρονια αχρηστιας;Μηπως πρεπει να το αφησω να δουλεψει πιο πολλες ωρες;
Να ψαξω για κενα στη μονωση του και να δοκιμασω να τα κλεισω;Εχει καποια ισως μεγαλα κενα,αλλα φαινεται πως ετσι ηταν απο το εργοστασιο..
Εχετε γενικοτερα καποια αλλη προταση;
Και για να δωσω και καποια στοιχεια,το ψυγειο ειναι διαστασεων 1.50χ70 εκ και εχει μοτερ 1/6hp

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.