Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 5 από 5

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή Flatron 24EB23 - σβήνει μονη της ή αργει να ανάψει. Τη γνώμη σας + προτείνετε service

Καλησπέρα σας

Έχω μια οθόνη LG Flatron 24EB23 εδω και 2 χρονια (η οθόνη είναι πλέον εκτός εγγύησης).

Πριν απο περιπου 1-1,5 μήνα άρχισε να παρουσιάζει συχνά (σχεδον καθημερινά) το εξής:
    • συχνά, ενώ παίζει κανονικά, σβήνει μονη της: τότε, για το επόμενο 1 λεπτό, όσες φορές και να πατήσω το power η οθόνη δεν ανάβει (ούτε ανάβει καν το κόκκινο LED). Όμως μετά από το 1 περίπου λεπτό ανάβει μόνη της πάλι, πάντα.
      Υπήρξε και μια μέρα που, αυτο (δηλ. το να σβήνει μονη της και να ξανανοίγει μετά απο 1 λεπτό) έγινε 4-5 φορές συνεχόμενα.
    • συχνά, αν τη σβήσω εγώ (πάντα από το μπροστινό κουμπί Power) και αμέσως μετά δοκιμάσω να την ξανανοίξω, συχνά δεν ανάβει αν δεν περιμένω να περάσει 1 περιπου λεπτό.

Το πρόβλημα αυτό ξεκίνησε μέσα στο καλοκαίρι.
    Σημειωτέον, αν έχω το air-condition ανοιχτό δεν έχω παρατηρήσει το πρόβλημα.
    Άρα προκαλείται λόγω υπερθέρμανσης;; Όμως, δεν έχω κανένα αντίστοιχο θέμα (δηλ. λόγω ζέστης/υπερθέρμανσης) με τις 2 LED τηλεόρασεις (Samsung και Sony) που επίσης έχω στο σπίτι.
    Επίσης, τα προηγούμενα δυο καλοκαίρια, δεν είχα κανένα προβλημα με την οθόνη.

Την πήγα λοιπόν πριν λιγες μέρες (όταν ακόμη εντός εγγύησης) στο εξουσιοδοτημενο LG service Μανωλόπουλος:
    την κράτησαν 2 μερες, δεν τους συνέβηκε κάποιο απο τα συμπτώματα στο διάστημα αυτό, ούτε διαπίστωσαν αυτοί κάποια βλάβη εσωτερικά.
    Αν είχε βλάβη πάντως, όπως μου ειπε ο τεχνικός, απλά θα αλλάζαν ολη τη πλακετα.

Απ'ότι διαβάζω στο internet (και ειδικα στο forum σας),
    παρόμοια προβλήματα είναι συχνά στις LG οθόνες,
    και οφείλονται ως επι τω πλειστω σε χαλασμένους (ή στα τελευταία τους) πυκνωτές.

Σύντομα η οθόνη φοβάμαι δεν θα ανοίγει καθόλου.
    Δυστυχώς δεν είμαι τεχνικός ούτε έχω τις γνώσεις για να επιχειρήσω να αλλάξω πυκνωτές μονος μου (φοβάμαι μην κάνω καμια ζημιά)

Η οθόνη είναι πλέον εκτός εγγύησης, όπως προανέφερα.

Θα ήθελα λοιπόν, σας παρακαλώ:

• τη γνώμη σας για το πρόβλημα,
    • αν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο και οικονομικό service, εξειδικευμένο -αν γίνεται- σε επισκευή οθονών.
      (δεν θέλω να την ξαναπάω στο Μανωλόπουλο διότι, ούτε βλαβη διαπίστωσαν,
      και κατευθειαν ο τεχνικος τους μου μιλησε για αλλαγή όχι μονο των πυκνωτών, αλλά όλης της πλακέτας και μονον,
      πράγμα που νομίζω, και παραπάνω θα μου κοστίσει, και πιθανον να μη λυσει μονιμα το πρόβλημα).
    • να περιμένω να χαλάσει τελείως για να την πάω σε service, ή να την πάω τώρα;

Ευχαριστώ πολύ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kwstas_ : 18-07-16 στις 02:10

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    τριπολη

Προεπιλογή

υπαρχουν χιλιαδεσ βιντεακια στο youtube για το πως να λυσεισ μια lg και να αλλαξεις τους πικνωτες....
    αν ειναι οι πικνωτες που ΣΧΕΔΟΝ παντα ειναι τοτε βρες κανα φιλαρακι εστω που να το εχει με το κολιτηρι να τους αλλαξετε
    τετοια βλαβη εχει σχεδον μηδενικο κοστος
    τωρα αν οντως ειναι η πλακετα αυτο δεν το ξερω
    αλλα αφου πριν λιγες μερες ειπεσ οτι εκαναν ελενχο και δεν διαπιστωσαν κατι και ηταν και εντος εγγυησης κανονικα πρεπει να σε εξηπηρετισει αυτος χωρις κοστος... θα στο περασει στην εγγυηση και ασ περασαν μερικεσ μερες

Το avatar του χρήστη manolo
    Μέλος
    Όνομα
    Μανόλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Το πρόβλημα σου όπως το περιγράφεις οφείλεται κατά 99% σε ελαττωματικό/ούς πυκνωτές. Αυτό που λέει ο Γιώργος έχει δίκιο. Επικεντρώσου στους ηλεκτρολυτικούς του τροφοδοτικού αρχικά οι οποίοι δεν πρέπει να είναι πολλοί. Ζήτα τη βοήθεια κάποιου φίλου με σχετική εμπειρία. Δεν είναι δύσκολη η αντικατάσταση τους. Εναλλακτικά θα μπορούσες τη στιγμή που σβήνει η οθόνη, να ψεκάσεις με ένα ψυκτικό spray κατά τόπους την πλακέτα και να δεις αν θα επανέλθει έπειτα. Έτσι θα βρεις το εξάρτημα που πρέπει να αντικαταστήσεις..

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Να σας αναφέρω κατ'αρχάς το εξής:
    από την αρχή που έχω την οθόνη, είχα πάντα το Brightness στο max, δηλ. στο 100.
    Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό;; Μήπως αυτό επιβάρυνε την οθόνη και γι'αυτο παρουσιασε το προβλημα αυτό πριν την ώρα της;
    Όπως και νά'χει πάντως, τις τελευταίες μέρες, μετά και τις απαντήσεις σας, χαμήλωσα το Brightness από το 100, μετά σε 90, 80 και από σημερα το έχω 70:
    δυστυχώς αυτό δεν βοήθησε καθόλου, αφού η οθόνη συνεχίζει να σβήνει από μόνη της(σήμερα ειδικά το έκανε 2 φορές) και ξανααναβει μονη της (και τις δυο φορές) μετά από 2 κ κάτι λεπτά.

Δυστυχώς ούτε φίλο που να ασχολείται με ηλεκτρονικά έχω, ούτε τολμάω ο ίδιος να ανοίξω την οθόνη.
    Και, όπως προανέφερα, δεν θέλω να ξαναπάω την οθονη στο Μανωλόπουλο.

Αν μπορείτε παρακαλώ, προτείνετε μου (ή με pm, αν προτιμάτε) κάποιο καλό service για την οθόνη (που να ξεκινάνε απο τα απλά, δηλ. το να αλλάξουν τους πυκνωτές -- όχι να αλλάξουν τη πλακέτα κατευθείαν).
    Μένω Καλλιθέα, Αθήνα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kwstas_ : 22-07-16 στις 19:54

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    τριπολη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kwstas_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς ούτε φίλο που να ασχολείται με ηλεκτρονικά έχω, ούτε τολμάω ο ίδιος να ανοίξω την οθόνη.
    τοτε φιλε θα σε συνβουλευα να πας για αλλη οθονη ... καλεσ 24αρες ξεκινουν απο τα 130ευρω.
    και το λεω αυτο γιατι εφοσον δεν εχεις το θαρρος να την ανοιξεις μονος σου (κακος υπαρχουν πολλα βιντακια στο youtube)
    θα μπεισ στην ταλαιπορια και θα σου παρρει και καμποσα ο τεχνικος εστω και αν ειναι μονο για τους πικνωτες γιατι αν ειναι και πλακετα μπορει να παει και ακριβωτερα

για αυτο λεμε μπες στον κοπο δες βιντεακια ανοιξε την και στειλε φωτογραφιες.

Παρόμοια Θέματα

1. [Τηλεόραση Samsung] Samsung 46F5000 ανοιγοκλεινει μονη της
    από petrost8 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-17, 17:47
  2. [Τηλεόραση LG] 26 lh 2000 ανοιγοκλεινει μονη της
    από martylos στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-06-16, 15:25
  3. [Τηλεόραση Samsung] Προβλημα με samsung!!! ανοιγει μονη της...
    από billisveria στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-15, 00:22
  4. [Οθόνη LG] LG flatron L192ws-SN. Η οθόνη σβήνει μετά από 1-2 δευτερόλεπτα.
    από dancaer69 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-14, 19:38
  5. 19LG3000 (αναβει μονη της)
    από harrist στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-11, 13:09

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι