Έχω ένα ψυγειοκαταψύκτη Blomberg που η ρύθμιση της θερμοκρασίας γίνεται από ένα ψηφιακό πάνελ αφής που βρίσκεται πάνω στην πόρτα. Η θερμοκρασία που δείχνει δεν είναι αυτή που έχει το ψυγείο αλλά αυτή που ορίζουμε εμείς. Έτσι λειτουργεί.
Αυτό που δεν ξέρω είναι το πως η θερμοκρασία που ορίζω επηρεάζει το ψυγείο: Όταν έχω πχ ρύθμιση 4 βαθμούς στην ψύξη, το ψυγείο είναι προρυθμισμένο από το εργοστάσιο να παίρνει μπροστά το μοτερ πχ πάντα 8ώρες το 24ωρο; Ή μήπως επηρεάζεται και από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και συνεπώς λειτουργεί με την ίδια ρύθμιση θερμοκρασίας λιγότερο το μοτερ όταν είναι χειμώνας;
Αν το μοτερ λειτουργεί πάντα το ίδιο σε συγκεκριμένη ρύθμιση μήπως θα πρέπει τώρα που είναι χειμώνας να του αλλάξω τη ρύθμιση σε μεγαλύτερη θερμοκρασία;
Με λίγα λόγια, ο θερμοστάτης μετράει την εσωτερική θερμοκρασία και "κόβει" το μοτερ όταν αυτή επιτευχθεί (θα αφήνει ένα περιθώριο πχ μισό βαθμό φαντάζομαι ώστε να μην παίρνει και σβήνει συνέχεια); Τότε γιατί κάποιο γράφουν ότι το καλοκαίρι πρέπει να το ρυθμίζουμε σε χαμηλότερη θερμοκρασία;