Καλησπέρα παιδιά
Έχω από την κοπέλα μου έναν φορτιστή λάπτοπ ο οποίος μας έχει αφήσει χρόνους. Καταρχάς δεν έχω μεγάλη εμπειρία από επισκευές καθώς και νέος στο επάγγελμα. Απλώς προσπαθώ να μάθω ο κακομοίρηςΜετά από αναζήτηση έχω κάνει κάποιους ελέγχους αλλά ο φορτιστής δεν λέει να δουλέψει. Αρχικά αντικατέστησα ένα mosfet(αυτό που είναι πάνω αριστερά) καθώς νόμιζα ότι ήταν καμένο. Τελικά δεν ήταν και τσάμπα και τα 3 ευρώ
. Ο μεγάλος πυκνωτής βγάζει 310 V και η γέφυρα δείχνει να είναι οκ. Επίσης ακούω ένα εναλλασσόμενο μπιπ από τον φορτιστή αυτό είναι φυσιολογικό?? Καμιά άλλη ιδέα για το τι μπορεί να είναι?? Έκανα μία αναζήτηση για προβλήματα που εμφανίζονται σε παλμοτροφοδοτικά άλλα δεν βρήκα και πολλά πράγματα... Επίσης τα δύο ορθογώνια εξαρτήματα που είναι αριστερά από την γέφυρα τι είναι? το μαύρο μου κάνει για ασφάλεια( η οποία μου δίνει βραχυκύκλωμα με το πολύμετρο οπότε αν είναι είμαστε οκ και από κει) το μπλε τι είναι?. Για βοηθάτε ρε παίδες μήπως το γλυτώσουμε γιατί ειλικρινά δεν είναι καιρός για έξοδα....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
2013-12-05 21.17.51.jpg2013-12-05 21.17.40.jpg