Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ioannislab Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω μια απορια σχετικα με τα τροφοδοτικα για λαπτοπ. Σε ενα τροφοδοτικο που λειτουργει ειχα μετρησει ωμικα μεταξυ + και - της εξοδου. Εννοειτε οτι ηταν εκτος πριζας κι οτι ειχε αποφορτισει το φορτιο που ειχε πιθανον κρατησει και η μετρηση στα βολτ ηταν 0. Το αποτελεσμα ηταν μια παρα πολυ μικρη αντισταση, για την ακριβεια στην κλιμακα για τις διοδους το πολυμετρο σφυριζε το οποιο σημαινε οτι εχει βραχυκυκλωμα. Ειναι λογικο μεταξυ + και - να εχω τοσο μικρη αντισταση(σαν βραχυκυκλωμα)?Το συγκεκριμενο τροφοδοτικο δεν ειχε καμια βλαβη και λειτουργει ακομη.
Εξαρτάται από την πολικότητα με την οποία σύνδεσες το πολύμετρο. Έτσι μπορεί να μέτραγες ουσιαστικά σε ορθή πόλωση μια δίοδο schottky.

Φίλε μου αφού ακούς ένα "εναλλασσόμενο μπιπ" όπως λες, το ολοκληρωμένο που οδηγεί την ταλάντωση πρέπει να δουλεύει... Ψάξε το καλώδιο εξόδου του τροφοδοτικού για βραχυκύκλωμα (συνήθως χαλάει στο σημείο που μπαίνει μέσα στο τροφοδοτικό από την κακή χρήση).