Δε διαφωνώ σε τίποτα Πέτρο, το αντίθετο.
Απλά συμπλήρωσα τη σημαντική παράμετρο της υγρασίας για να είναι πλήρης η εξίσωση, για όποιον άλλο ψάχνει το θέμα σχηματισμός πάγου.
Δε διαφωνώ σε τίποτα Πέτρο, το αντίθετο.
Απλά συμπλήρωσα τη σημαντική παράμετρο της υγρασίας για να είναι πλήρης η εξίσωση, για όποιον άλλο ψάχνει το θέμα σχηματισμός πάγου.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nyannaco : 19-03-15 στις 15:53
Λοιπόν παίδες διάβασα με προσοχή ότι μου γράψατε. Θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό που μόλις διαπίστωσα. Έβαλα θερμόμετρο στη συντήρηση (δεν ξέρω εαν χρειάζεται ειδικό θερμόμετρο εγώ έβαλα αυτό του δωματίου) το έχω ώρα μέσα και γράφει συντήρηση +6 βαθμούς στο κάτω κάτω ράφι. Η θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει υποτείθεται είναι στους 4. Αρχίζω να είμαι σίγουρος πλέον πως κάποιο θέμα έχει και στην ψύξη γι'αυτό λειτουργεί συνέχεια το μοτερ ενώ δεν ανοίγω καθόλου τη πόρτα. Πάντως το ψυγείο δεν το ανοίγω συχνά ειδικά τη κατάψυξη τώρα που δεν παίρνω και παγάκια παίζει να την ανοίξω και μια φορά σε 3 μέρες. Έβγαλα τα συρτάρια στη κατάψυξη και βλέπω πως σε κανένα μήνα ακόμη δε θα χωράνε να ανοίγουν τα συρτάρια απο τον πάγο και το χιόνι.
Ευτυχώς επικοινώνησα με τη Bosch και μου είπαν δε χρεώνει επίσκεψη τεχνικού, οπότε αναμένω το ραντεβού.
Αρχίζω να πιστεύω πως ίσως και κάποιο θέμα με το ψυγείο ή κάποια χαλασμένη πλακέτα μου δημιούργησε και το πρόβλημα με την υπερβολική κατανάλωση ρεύματος και έκαψε και δυο ασφάλειες. Χθες έλειπα όλη μέρα απο το σπίτι, σε 15 ώρες ΜΟΝΟ με ψυγείο στη πρίζα όλα βγαλμένα, ο μετρητής έδειξε 3 κιλοβατόρες που σημαίνει στο 24ωρο 5 περίπου, που εαν το υπολογίσουμε στο 4μηνο βγαίνει 600... Εδώ υποτείθεται ότι ετήσια κατανάλωση όπως γράφει το εγχειρίδιο έχει 227 το χρόνο. Εδώ τα νούμερα βγάζουν 2400 το χρόνο. Παιδιά κάτι παίζει σίγουρα. Ηλεκτρολόγος με έστησε πάλι δεν είναι δυνατόν, θα ψάξω πάλι για άλλον. Ο ψυκτικος δεν το σηκώνει για να κανονίσω ραντεβού. Άντε να δούμε τι θα δούμε.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη John87 : 19-03-15 στις 15:35
Δεν είναι και μεγάλη διαφορά για να αποδεικνύεται κάτι με την ψύξη . Τέλος πάντων για τον θόρυβο μόνο που κάνει σε σχέση με παλιότερα πρέπει να το δεις. Κάποιος ανεμιστήρας αν δεν δουλεύει παρατήρησες?το έχω ώρα μέσα και γράφει συντήρηση +6 βαθμούς στο κάτω κάτω ράφι. Η θερμοκρασία που το έχω ρυθμίσει υποτείθεται είναι στους 4.
Δε νομίζω να έχει ανεμιστήρα, δεν είναι no frost και απ'όσο γνωρίζω αυτά έχουν ανεμιστήρα, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Όχι, πάντως πέρα απο τον θόρυβο του μοτερ δεν έχω παρατηρήσει κάτι άλλο. Απλά αυτό το γκρρρρ αντανακλά σε όλο το ψυγείο, δλδ εκτός απο πίσω που ακούγεται το μοτερ νιώθω τον θόρυβο (τον ίδιο) και παντού στο ψυγείο και στα πλαινά. ΤΙ μπορεί να έγινε ξαφνικά εκεί που δεν ακουγόταν ξαφνικά μετά απο λίγο καιρό να ακούγεται;
Αν κρίνω από αυτό έχεις διαρροή ρεύματος = είτε ο μετρητής έχει βλάβη είτε η εγκατάσταση έχει βλάβη. Κανονικά δεν πρέπει ο δίσκος να περιστρεφεται Αναλυτικότερα: <<Όταν δεν λειτουργεί καμία συσκευή στην εγκατασταση, ο μετρητής δεν πρέπει να εργάζεται και συνεπώς ο δίσκος πρέπει να είναι ακίνητος. Αν περιστρέφεται,έστω και αργά,αυτό σημαίνει ότι ο μετρητής έχει βλάβη ή οτι η εγκατασταση έχει κάποια βλάβη και συνεπώς υπάρχει διαρροή ηλεκτρικής ενέργειας>> (Εφαρμοσμένη ηλ/γία Ηλεκτρικά όργανα μετρήσεως Ε.Ι. 198.
Άρα μετά το πρόβλημα με τον θόρυβο του ψυγείου δες το και αυτό καλού κακού. Η καλύτερα δες το τώρα πριν να είναι αργά και μετά ασχολείσαι με το ψυγείο. Δοκίμασε να το πας σε κάποιο συγγενή λη φίλο σου να δεις αν κάνει το ίδιο.
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση αυτό με τον θόρυβο να το κάνει λόγω διαρροής ρεύματος;
Πάντως ήρθε ο ηλεκτρολόγος, μέτρησε με αμπερόμετρο κατεβασμένο γενικό και το ρολόι δε γυρνάει χιλιοστό. Οπότε οκ. Του είπα να τα βγάλουμε όλα απο τη πρίζα και να το ξανα μετρήσουμε κάτω στο ρολόι αλλά μ είπε να κάνουμε το άλλο όπως και κάναμε και ότι είναι το ίδιο. Μέτρησε κάθε συσκευή με αμπερόμετρο να δει πόσο καίει και αν χάνει κάτι. Τα βρήκε όλα φυσιολογικά. Θερμοσίφωνας 4 κιολατώρες την ώρα, Κουζίνα 1 την ώρα(Α κλάση) το ψυγείο είπε το 1/20 την κιλοβατώρας την ώρα. ΟΠότε δεν είδε λέει πρόβλημα ειδικά το ψυγείο καίει λίγο είναι οικονομικό μου είπε. Για να δούμε εαν γυρίζει το ρολόι με γενικό αλλα βγαλμένα όλα απο τη πρίζα πρέπει να φωνάζω τη ΔΕΗ αυτή έχει λέει ειδικό μετρητή για να συγκρίνει. Πάντως με ανεβασμένο τον γενικό και όλα βγαλμένα απο τη πρίζα γυρνάει ελάχιστα.
Όσο για το ψυγείο πήρα τηλέφωνο το service και περιμένω πότε θα ευκαιρέσουν. Τους είπα στο τηλέφωνο πως μαζεύει χιόνι ενός εκατοστού δυο μηνών ψυγείο και έτσι όπως πάει τον Μάιο θέλει απόψυξη και δε βγάζω το καλοκαίρι. ΕΠίσης το θέμα του θορύβου που ξεκίνησε να κάνει ξαφνικά, και το ότι λειτουργεί συνεχεια, ξεκινάει σταματάει ξεκινάει σταματάει ακόμη και αν δεν ανοίξω καθόλου το ψυγείο για ώρες, αυτό ανα μισή ώρα θα δουλεύει.
(έλαβα το νέο μήνυμα που λες τελικά 1/10 της Kwh )το ψυγείο είπε το 1/20 την κιλοβατώρας την ώρα.
και έχουμε 12 ώρες το 24ωρο (επειδή ανάφερες μισή ώρα δουλεύει και μισή σταματά) . και έχουμε 1,2 kwh την ημέρα , επί 365 μέρες το χρόνο μας βγαίνει 438 (άσε που δουλεύει τον χειμώνα ... το καλοκαίρι? πόσο?) ... (από που στέκει το 227 το χρόνο).
Εαν το πάρουμε 1/20 τότε βγαίνει 220 kwh το χρόνο . (αλλά το άλλαξες τελικά σε 1/10 της Kwh ) τι ισχύει τελικά?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 23-03-15 στις 19:17
klik (23-03-15)
στην αρχή είχες πει ότι με κατεβασμένο γενικό δεν γυρνά, στο #21 λες ότι γύριζε λίγο, ο ηλεκτρολόγος λες δεν το βρηκε να γυρίζει...
Ξέρεις οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, έτσι δημιουργείς μπερδέματα και διαιωνίζεις το νήμα.
Με ανεβασμένο γενικό και όλα εκτός πρίζας, φυσικά και θα γυρνά λιγο (ενδεικτικά φωτάκια, κουδούνι, ίσως και θυροτηλέφωνο... έχουν κατανάλωση).
Στην αρχή είχα γράψει 1/10 απο λάθος, αλλα το διόρθωσα και τώρα γράφω 1/20 της kwh. Το αντίθετο έγινε. Με τους υπολογισμούς που του κάναμε βγαίνει τόσο 1/20 και το σημείωσα σε ένα χαρτάκι, δλδ βγαίνει φυσιολογικά το ψυγείο.
Επειδή δεν ξέρω πως να το διατυπώσω δεν είμαι ηλεκτρολόγος... Με κατεβασμένο γενικό είχαμε μηδενική απώλεια. Με α;νεβασμέςνο γενικό αλλά βγαλμένα τα πάντα απο τη πρίζα γύριζε ελάχιστα το τράβηξα και βίντεο μέσα σε δύο λεπτά το μαύρο σημαδάκι της ροδέλας απο τη μία άκρη πήγε στην άλλη. Αυτό με ανησυχεί, είναι ένα θέμα. Παραπάνω μου έγραψε κάποιος πως δεν πρέπει να γυρνάει καθόλου αφού όλα είναι εκτός πρίζας, εάν όμως το κουδούνι και το θυροτηλέφωνο είναι αρκετά έτσι ώστε να δικαιολογούν την περιστροφή της ροδέλας του μετρητή τότε απ'ότι φαίνεται είναι όλα φυσιολογικά..
Ήρθε και ο ψυκτικός για το θέμα του πάγου και του θυρύβου. Μου λέει ότι περίμενα που λένε σ΄'αυτ΄λες τις περιτπώσεις, ότι είναι φυσιολογικός. Μα του λέω μέσα σε δυο μήνες έπιασε τόσο πάγο, τον Μάιο θα χρειαστώ απόψυξη, δεν το βγάχω το καλοκαίρι και μου λέει πιθανόν. Εαν ήταν έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρω τέτοιο.. Υποτείθεται είναι και Low Frost για σπανιότερη απόψυξη, με ποια λογική; Το παλιό μου δσυμβατικό για να πιάσει τέτοιο χιόνι ΄πεπρεπε να περάσει ένα 8μηνο τουλάχιστον. Όσο για τον θόρυβο μου είπε πως μπορεί αν υπάρχει θέμα αλλα αν δεν το ακούσει δε μπορεί κι εκείνη τη στιγμή δεν ακουγόταν.
Συγνώμη εαν συνεχίζω το νήμα, απλά για να μην ανοίγω καινούριο, γράφω εκτός του θέματος της κατανάλωσης που απ'ότι φαίνεται δεν έχει να κάνει με το ψυγείο που πήρα πρόσφατα, αλλά ασχολούμαι και με το θέμα πάγου και θορύβου.