Επίσης διάβασε αυτο για το δικο σου κλιματιστικό.
https://luftmiljobutiken.se/knowledg...nasonic-e9dke/
Κ Φιλιπε εχετε κολημενο συμπιεστη (δεν γνωριζω το λογο ) η λυση ειναι στα παλιατζιδικα απο καπιο αλλο μηχανημα οχι ινβερτερ τα εχουμε χ......να ισως ειναι καλυτερα να μπει και μεγαλυτερος συμπιεστης δεν ξερω ψυκτικος δεν ειμαι ,αλλα στα παλιατζιδικα βρισκει κανεις χρησιμα πραγματα .Τωρα για σενα φιλε Γιωργο εσυ μαλων εχεις καπου προβλημα στις βαλβιδες/ηλεκτροβαλβιδες αυτα...
Νεκτάριε, δεν μπορεί να μπει συμπιεστής από απλό (μη inverter) μηχάνημα διότι πολύ απλά οι συμπιεστές των απλών μηχανημάτων έχουν δύο περιελίξεις που τροφοδοτούνται από δύο εναλλασσόμενα ρεύματα υπό γωνία 90ο ενώ στα inverter οι περιελίξεις είναι τρεις, τα εναλλασσόμενα ρεύματα επίσης τρία, και οι γωνίες τρεις των 120ο. Αν από ψυκτική άποψη μπορεί να μπει μεγαλύτερος συμπιεστής δεν το ξέρω, από ηλεκτρική δεν μπορεί, διότι το μηχάνημα θα βγάλει σφάλμα ότι ο συμπιεστής τραβάει υπερβολικό ρεύμα. Ακόμα και αν υπάρχει ο ίδιος συμπιεστής σε κάποιο παλιατζίδικο πώς θα τον βρω; Έχω βρει ανταλλακτικό συμπιεστή για SAMSUNG inverter και μάλιστα σε σχετικά λογική τιμή (150€). Αλλά πού να ξέρω αν θα κάνει;
Οχι καθόλου δεν προλαβαίνει με το το που ξεκιναει κόβει σχεδον αμέσως 1-3 δευτερόλεπτα. Μιλησα με τεχνικό απο panasonic και μου είπε λόγω κοντης σωλήνας ανέβασε πιεση και μαλλον εχει αρπαξει το power module και πιθανων να εχει αρπαξει και ο συμπίεστης. Το περίεργο της υπόθεσης ειναι οτι στην ψύξη δουλεύει τέλεια. Οποτε σκέφτομαι λιγο δύσκολο να ειναι το power module. Μηπως οντως ειναι θεμα συμπιεστή και ζορίζεται στην θέρμανση και τραβάει περισσότερο ρεύμα και κόβει? ? Παίζει κατι τετοιο?
Ειναι λιγο κουλό το ολο θεμα.Πιεσεις, φρέον ειναι ολα κομπλε.
Στάλθηκε από το GT-N5100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αν είχε πρόβλημα το power module ή ο συμπιεστής λογικά στην ψύξη δεν θα δούλευε. Μήπως τρέχει κάτι με την τετράοδη; Στα περισσότερα μηχανήματα η τετράοδη οπλίζει στη θέρμανση, δεν ξέρω αν στο συγκεκριμένο μηχάνημα ισχύει αυτό ή είναι ανάποδα, αλλά δες το. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα η τετράοδη δουλεύει με χαμηλή τάση DC και όχι με 230VAC όπως στα περισσότερα μηχανήματα. Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι οπλίζει στη θέρμανση, ξεκούμπωσε τη φίσα της από την πλακέτα και βάλε το μηχάνημα να δουλέψει στη θέρμανση να δεις τί θα κάνει, θα δουλέψει κανονικά (κάνοντας ψύξη βέβαια) όπως κάνει και στην ψύξη, ή θα σου βγάλει πάλι κάποιο σφάλμα, και αν ναι, ποιο;