Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 16 από 16

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λοιπόν το σύστημα έχει επισκευαστεί, δεν υπάρχει error F61 και λειτουργεί κανονικά!

Παρόλ' αυτά δεν θέλει να "φύγει" από κοντά μου, γιατί τώρα έχει πρόβλημα με το cd, το οποίο ίσως να προκάλεσα εγώ και ο λόγος είναι ότι χρησιμοποίησα το γραναζάκι από κάτω, προκειμένου να βγάλω το μπροστινό καπάκι του tray.

Όταν επισκευάστηκε όμως, το tray ήταν ανοιχτό και μάλλον ξερυθμίστηκε ο μηχανισμός. Έχω ρυθμίσει παλιότερα μονά cd player, αλλά αυτό είναι 5cd changer. Ξέρει κανένας πως το ξαναρυθμίζουμε;

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Λευτέρη το να επισκευάσεις-χρονίσης τον μηχανισμό του cd-changer, είναι πρακτικά λίγο δύσκολο να γίνει μέσω του forum.
    Θα προσπαθήσω να σου το περιγράψω απλά με δυο λόγια,αλλά θεωρώ ότι θα δυσκολευτείς και ίσως να μην τα καταφέρεις. Προσοχή δεν πιέζεις πολύ, κανένα τμήμα - εξάρτημα του μηχανισμού,για να μην γίνει κάποια περαιτέρω ζημιά. Κατά την διάρκεια της επισκευής-χρονισμού(όπως σου περιγράφω παρακάτω), όλα τα τμήματα θα πρέπει να μπαίνουν στην θέση τους, σχετικά εύκολα, ή ίσως κάποια από αυτά με ελαφριά πίεση
    Θα πρέπει,αρχικά, να αποσυναρμολογίσεις τον μηχανισμό, βγάζοντας τις βίδες περιμετρικά.Στην συνέχεια χωρίζοντας τον μηχανισμό σε δύο μέρη ,θα βγάλεις τα 5 συρταράκια-θήκες των δίσκων,(τα τέσσερα από το πάνω τμήμα /<<αποθήκη>> και το ένα από το κυρίως συρτάρι-μηχανισμό),ελέγχοντας τα για τυχών φθορές.
    Στην συνέχεια θα πρέπει να βγάλεις και το κυρίως συρτάρι-μηχανισμό που κινείται μέσα έξω και αφού το ελέγξεις,επισκευάσεις ή αντικαταστίσεις τυχών φθαρμένα μηχανικά μέρη, το ξανά τοποθετείς στην θέση του, έχοντας τον μηχανισμό της κεφαλής σε θέση open (δηλαδή στην χαμηλότερη θέση).
    Στην συνέχεια σπρώχνεις ελαφρά το κυρίως συρτάρι, προσέχοντας να μην φύγει από την θέση του ο κάτω μηχανισμός (ο οποίος κινεί ολόκληρη την τραβέρσα της κεφαλής πάνω-κάτω).
    Όταν θα κλείσει το κυρίως συρτάρι ,θα βάλεις πάνω του το συρταράκι νούμερο 1 και στην <<αποθήκη>>(το πάνω τμήμα του μηχανισμού,δηλαδή αυτό που θα βγάλεις στην αρχή ξεβιδώνοντας τις πρώτες βίδες) τα υπόλοιπα 4 συρταράκια,με σειρά από κάτω προς τα πάνω 2,3,4,5 (δηλαδή κλείνωντας την <<αποθήκη>> το νούμερο 2 συρταράκι,θα πρέπει να είναι πάνω από το νούμερο 1 συρταράκι.
    Ελέγχεις επίσης κατά την διάρκεια που ο μηχανισμός είναι ανοιχτός (π.χ. πριν αρχίσεις τον χρονισμό-επανατοποθέτηση των μηχανικών τμημάτων), αν λειτουργούν σωστά οι διάφοροι σένσορες -διακόπτες και αν τα διάφορα ελάσματα-ελατήρια πίεσης (στους δύο πλαστικούς μοχλούς συγκράτησης των συρταριών στην <<αποθήκη>>, ή στο κυρίως συρτάρι),είναι εντάξει και στην σωστή θέση.
    Μετά εφόσον μοντάρεις τον μηχανισμό και τον τοποθετήσεις στο μηχάνημα,πατώντας το power on θα πρέπει το cd-changer να κάνει κάποιες κινήσεις, ώστε να βρει την αρχική του θέση.
    Κάνεις έναν έλεγχο, βάζοντας δίσκους στα συρτάρια, και δουλεύοντας για κάποια λεπτά το cd-changer,προσπαθώντας να κάνεις όλες τις κινήσεις που μπορεί(π.χ. play,open-close,τυχαία αλλά και σε σειρά αναπαραγωγή ή εξαγωγή-εναλλαγή των δίσκων κ.ο.κ.)
    Αν όλα πάνε καλά και δεν μπλοκάρει ο μηχανισμός,τότε κατά πάσα πιθανότητα έχεις χρονίσει-επισκευάσει σωστά τον μηχανισμό.
    Αυτά τα ολίγα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 19-02-14 στις 14:22

Μέλος
    Όνομα
    Λευτέρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Σήφη δεν έχω λόγια... απλά !!!

Πολύ χρήσιμες η πληροφορίες που έγραψες και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Το μηχάνημα επισκευάστηκε πλήρως και χθες το πρωί το έδωσα στον ξάδερφο.

Το αρχικό πρόβλημα τελικά ήταν στον μηχανισμό της κεφαλής λόγω λίπανσης και στον ιμάντα, αλλά στην συνέχεια φυσικά κατάφερα να ξεσυγχρονίσω και το συρτάρι . Αφού έβγαλά συρτάρι και ιμάντα, έβαλα καινούργια λίπανση και ξαναμόνταρα όπως περίπου περιγράφεις και μετά από 2-3 κινήσεις ήρθαν όλα στην θέση τους.

Να είσαι καλά Σήφη και Καλή Τσικνοπέμπτη σε όλους!!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    θανος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Καλημερα,
    Είναι παλιό το θέμα αλλά απαντάω για τυχόν επόμενους

Έχω το SA HT540, μοντέλο του 2005-6 και πρίν 4-5 χρόνια αντιμετώπιζα το ίδιο προβλημα. Σε ξένο φόρουμ βρήκα τη λύση.

Άνοιξτε το, αποσύνδεστε και καθάριστε καλά όσα εσωτερικά ανεμιστηράκια βρείτε (δύο στο δικό μου).

ΑΥΤΟ!

Προφανώς τα σκονισμένα ανεμιστηράκια δεν ψύχουν επαρκώς και πέφτει κάποιο θερμικό. Μετά απ αυτό δεν ξαναείδα F61 στο δικό μου και έκτοτε λειτουργεί άψογα.

Δοκίμαστε και ενημερώστε εδώ

Θάνος
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thank : 22-10-14 στις 11:51 Αιτία: παλιό θέμα

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από thank Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλημερα,
    Είναι παλιό το θέμα αλλά απαντάω για τυχόν επόμενους

Έχω το SA HT540, μοντέλο του 2005-6 και πρίν 4-5 χρόνια αντιμετώπιζα το ίδιο προβλημα. Σε ξένο φόρουμ βρήκα τη λύση.

Άνοιξτε το, αποσύνδεστε και καθάριστε καλά όσα εσωτερικά ανεμιστηράκια βρείτε (δύο στο δικό μου).

ΑΥΤΟ!

Προφανώς τα σκονισμένα ανεμιστηράκια δεν ψύχουν επαρκώς και πέφτει κάποιο θερμικό. Μετά απ αυτό δεν ξαναείδα F61 στο δικό μου και έκτοτε λειτουργεί άψογα.

Δοκίμαστε και ενημερώστε εδώ

Θάνος
    Έχεις δίκιο, όντως σε κάποια μοντέλα (όπως και στο δικό σου) μπορεί να συμβεί να βγάζουν κωδικό F61 (ή ακόμα και να πέφτουν σε standby από το κύκλωμα προστασίας, χωρίς να βγάζουν κάποιο κωδικό βλάβης στην οθόνη) λόγω κάποιου προβλήματος του ανεμιστήρα ψύξης.

Αλλά αν θυμάμαι καλά (είμαι κατά 99% σίγουρος) το SA-AK44 δεν έχει ανεμιστήρα, (όπως βέβαια και πολλά άλλα ακόμα μοντέλα της Panasonic).
    Οπότε νομίζω θα πρέπει να επισημανθεί ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο που αναφέρεται στο εδώ θέμα, (αλλά και στα άλλα ακόμα μοντέλα που δεν έχουν ανεμιστήρα), δεν ισχύει αυτό που διάβασες στο άλλο forum και συνήθως ο κωδικός F61 δηλώνει κάποιο πρόβλημα στο κύκλωμα ενισχυτή εξόδου, ή έλλειψη κάποιας τάσης τροφοδοσίας κ.ο.κ.
    Φιλικά.

Το avatar του χρήστη east electronics
    Συντονιστής Κατηγορίας
    Όνομα
    Sakis Petropoulos
    Περιοχή
    ATHENS GREECE

Προεπιλογή

Σωστα και απο μενα , Μπραβο Σηφη τα καταφερες να κανεις μια ακομα "τηλε επισκευη" τα ευσημα παντως απο ολους πρεπει να παρει ο Λευτερης που αρχικα δουλεψε μεθοδικα και σωστα εχωντας σχηματικο αλλα και τις αναλογες γνωσεις να το διαβασει ( εγω δεν θα ειχα την υπομονη )

ΘΑ προσθεσω οτι τα βλακωδη αυτα ολοκληρωμενα δουλευουν εξαιρετικα οριακα και εχουν αυξημενες αναγκες απο προστασια διοτι εαν τα αφησεις ελυεθερα θα καουν στα πρωτα 5 λεπτα .

ΚΑποια απο τα μοντελα οχι μονο εχουν ανεμιστηρες ελεγχομενους απο την ενταση του ηχου και αρα ανεβαζουν στροφες αναλογα την ισχυ αλλα εχουν και μια αλλη παραξενια και να εχουν κρητηριο της προστασιας μεσα απο το ολοκληρωμενο αλλα και απο το ποσα ma περναν μεσα απο τον ανεμιστηρα ( που σημαινει οτι το μοτερακι εχει σταματησει γιατι φρακαρε απο την σκονη η απλα εχει χαλασει γενικοτερα .

Φιλικα
    Σακης Πετροπουλος
    SERVICE ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΗΧΟΥ
    east_electronics@yahoo.gr
    www.eastelectronics.gr ε

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Siemens] Error code F27
    από liontas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-20, 20:12
  2. [Siemens] Error F06 σε στεγνωτήριο Siemens E46-30