Σελίδα 8 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 678
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 71 έως 77 από 77
  1. #71

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.758

    Προεπιλογή synexeia

    Η αντίσταση της εστίας είναι 24 ohm
    η τάση που χρειάζεται είναι 36V (για την χύμα ανοικτή έκδοση χωρίς μόνωση)
    Εστία για μπουγιο&#96.jpg
    Ίσως αρκούν και μόνο 2 πάνελ με 20V με την προυπόθεση την καλή μόνωση καπάκι . Αυτά .

  2. #72

    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Εγγραφή
    Jan 2005
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    996

    Προεπιλογή

    Καλησπέρα παίδες.
    Σκέφτομαι να πάρω δύο φωτοβολταϊκά πάνελ (2 * 590W = 1180W). 208¤
    Για να θερμαίνω με αυτά έναν απλό θερμοσίφωνα (4kW 230V).
    (αν δω ότι δουλεύει, θα βάλω αντίσταση DC 48V 1500W (με κάποια πατέντα γιατί η DC δεν έχει φλάντζα)). 23¤+10¤(δασμοί κλπ, ελπίζω να μην πάει παραπάνω)

    Τον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα θα τον κάνω να οδηγεί ένα ρελέ για να διακόπτει την τροφοδοσία της αντίστασης. 8¤
    Και με ένα διακόπτη θα απομονώνω τα φωτοβολταϊκά. 35,70¤

    Σύνολο 285¤, δεν περιλαμβάνονται ο θερμοσίφωνας και τα καλώδια.

    Χωρίς ινβέρτερ - μπαταρία.
    Για να δω μήπως δουλεύει καλύτερα από ηλιακό θερμοσίφωνα.
    Ακούω γνώμες.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Panoss : 07-10-26 στις 22:00
    You only live twice.

  3. #73

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.758

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να θερμαίνω με αυτά έναν απλό θερμοσίφωνα , / Για να δω μήπως δουλεύει καλύτερα από ηλιακό θερμοσίφωνα.
    Θα χρησιμοποιήσω την δική μου ερώτηση με κόκκινα παρακάτω προς τεχνητή νοημοσύνη . Και την απάντηση με μπλε από αυτήν .

    οσο αφορά τον χειμώνα με σχετικά καλή ηλιοφάνεια ή μέτρια , από την άλλη ο συμβατικός ηλιακός θερμοσίφωνας θα έχει απώλειες κατά την νύχτα , ενώ στα φωτοβολταικά το μπόιλερ θα μπορούσε να βρίσκεται προστατευμένο στο εσωτερικό περιβάλλον μιας οικίας , τότε ποιος κερδίζει ?
    Στο σενάριο που περιγράφειςβ€”χειμώνας με μέτρια/καλή ηλιοφάνεια και το boiler προστατευμένο μέσα στο σπίτιβ€”έθεσες το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Αυτό είναι το απόλυτο πλεονέκτημα της μεθόδου σου. Σε αυτή τη συγκεκριμένη σύγκριση, κερδίζει οριακά έως ξεκάθαρα το δικό σου σύστημα (Φωτοβολταϊκά + Εσωτερικό Boiler), κυρίως λόγω της εκμηδένισης των θερμικών απωλειών.

    Κερδίζουν σε χρηστικότητα τα φωτοβολταικά (Στα δύσκολα )
    Συμβατικός ηλιακός θερμοσίφωνας Vs φωτοβολταικά ......σημειώσατε 0 - 7
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 09-10-26 στις 17:14

  4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    Panoss (10-10-26)

  5. #74

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.758

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα παίδες.
    Σκέφτομαι να πάρω δύο φωτοβολταϊκά πάνελ (2 * 590W = 1180W). 208¤
    Για να θερμαίνω με αυτά έναν απλό θερμοσίφωνα (4kW 230V).
    (αν δω ότι δουλεύει, θα βάλω αντίσταση DC 48V 1500W (με κάποια πατέντα γιατί η DC δεν έχει φλάντζα)). 23¤+10¤(δασμοί κλπ, ελπίζω να μην πάει παραπάνω)
    Για να σε προλάβω για την αγορά των πάνελ , έστω υποθέσουμε ότι τελικά επέλεγες 4 πάνελ με ισχύ 280 watt (που με τα 2 πάνελ που σκέφτεσαι θεωρούνται ίδια ισχύ )
    Και υποθέτουμε πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις την 4KW αντίσταση που λειτουργεί στα 230 V.
    Τα δεδομένα που βρήκα είναι ότι στα 2 πάνελ των 590 watt θα έχεις απόδοση περίπου 612 Watt πραγματική ισχύ στην αντίσταση
    Ενώ στα 4 μικρότερα πάνελ των 280 Watt έκαστο , θα έχεις απόδοση 821 Watt .

    Ας με διορθώσουν οι υπόλοιποι αν είμαι λάθος . Που αυτό σημαίνει ότι βοηθάει η μεγαλύτερη τάση σε τεμαχισμένα πάνελ και συνδεδεμένα σε σειρά , παρόλο που και οι 2 περιπτώσεις στο άθροισμα των πάνελ είναι ίδιας ισχύος . ¶ρα ένα αβαντάζ είναι η υψηλότερη τάση λειτουργίας.

    Τα παραπάνω δεν απορρίπτουν την καταλληλότερη θερμαντική αντίσταση που σκέφτεσαι να πάρεις (48V / 1500 watt ) αλλά με τα δικά μου σκεπτικά θα προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω την ίδια αντίσταση των 4 Kw . Δεν είναι απαγορευτικό να χρησιμοποιείς μεγαλύτερη ισχύ θερμαντικής αντίστασης .

    Ξεφεύγουμε σε άλλα πράγματα , όπως το να βρεθεί η εσωτερική αντίσταση των πάνελ (Vmp & Imp ) που δίνουν μια ωμική τιμή , και η αντίσταση που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να έχει την ίδια ή σχεδόν ίδια ωμική αντίσταση για να θεωρείται ιδανική . Δηλαδή η αντίσταση η θερμαντική , δεν περιμένουμε να λειτουργήσει πλήρως ποτέ , αλλά με αυτήν την προσέγγιση να βρούμε την μέγιστη απορρόφηση που μπορούν να την πάρουν από τα πάνελ . Αυτά τα κάνουν οι ρυθμιστές φορτίου mppt , αλλά το κόστος είναι το εμπόδιο .
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 10-10-26 στις 21:26

  6. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

    Panoss (10-10-26)

  7. #75

    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Εγγραφή
    Jan 2005
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ
    Μηνύματα
    996

    Προεπιλογή

    Γεια σου Πέτρο.
    Τελικά εσύ τι έκανες με αυτό το σύστημα;
    Το χρησιμοποιείς για τη θέρμανση του νερού του θερμοσίφωνα;
    You only live twice.

  8. #76

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.758

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γεια σου Πέτρο.
    Τελικά εσύ τι έκανες με αυτό το σύστημα;
    Το χρησιμοποιείς για τη θέρμανση του νερού του θερμοσίφωνα;
    ¶μα έχεις δίπλα σου ανθρώπους για το που θα στήσεις το βαρύ πυροβολικό των πάνελ και γκρινιάζουν , και η ιδιοκτησία του χώρου δεν σου ανήκει , δεν θα τα πραγματοποιήσεις ποτέ αυτά . Πάντως είμαι ευχαριστημένος με το μικρό πυροβολικό των όσων είδαμε πριν , έστω με τα 80 άρια και αυτά να τα κρατάμε στα χέρια μας χωρίς να μπορούμε να τα στήσουμε κάπου . Καταλαβαίνεις τώρα τι γίνεται . Περισσότερο για το χόμπυ είμαι , παρά για την ολοκλήρωση .

  9. #77

    Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Εγγραφή
    Oct 2011
    Περιοχή
    Έβρος
    Μηνύματα
    5.758

    Προεπιλογή

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panoss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τον θερμοστάτη του θερμοσίφωνα θα τον κάνω να οδηγεί ένα ρελέ για να διακόπτει την τροφοδοσία της αντίστασης. 8¤
    Και με ένα διακόπτη θα απομονώνω τα φωτοβολταϊκά. 35,70¤
    Για τα διάφορα διακοπτικά υλικά πέραν των παραπάνω που αναφέρεις που κάθε άλλο απαραίτητα είναι . Που φτάνουν έως και σε έξτρα ασφάλειες (σε περίπτωση που αποτύχουν) , αφού μέχρι και SSR ρελέ ηλεκτρονικά έχουν αποτύχει . Αλλά κυρίως για να διασφαλιστούν τα πρότυπα ασφαλείας .

    Τα διακοπτικά Dc ρελέ , διακόπτες , επαφές αλλά και ηλεκτρονικά SSR ρελέ πιο συχνά βλάβες από ότι στο AC.

    Επειδή θεωρώ ότι τα φωτοβολταικά έχουν ένα κρυφό πλεονέκτημα που δεν αξιοποιείται μέχρι στιγμής , και αυτό είναι η σκίαση των πάνελ .

    Πως σας φαίνεται η ιδέα να γίνει ένα σύστημα σαν του βίντεο παρακάτω.
    https://www.youtube.com/watch?v=FocK89PPxx0

    Που κάθε άλλο πανάκριβο θα είναι και δεν το συζητώ .
    Αλλά αν θεωρήσω ότι στην θέση των ηλιακών καθρεφτών μπουν τα φωτοβολταικά , δεν θα ήταν απαραίτητο να έχει παντζούρια που να κατεβαίνουν μέχρι κάτω .
    Δεδομένου ότι και μια σκίαση π.χ. από ένα σύρμα κατά μήκος κάλυψης όλων των πάνελ θα νεκρώσουν εντελώς . Είμαστε σωστά μέχρι εδώ ? (μάλλον είμαστε και εξουδετερώσαμε το "ανήμερο θεριό " που λέγεται Arc / βολταϊκό τόξο ).

    Αυτά δεν είναι σκέψεις που να ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα , αλλά για χόμπι μπαίνουν φθηνές σκέψεις που είναι διαβολι κες .

Σελίδα 8 από 8 ΠρώτηΠρώτη ... 678

Παρόμοια Θέματα

  1. Τηλεόραση LG 42LF5610 με σπασμένο πάνελ
    από avsellers στο forum Εξαρτήματα προς Ζήτηση & Προσφορά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-18, 14:19
  2. [Τηλεόραση] Ψάχνω πάνελ vestel 39"
    από ΝΑΝΙΣ στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-17, 17:09
  3. [Τηλεόραση Samsung] Σπασμένο πάνελ σε Samsung 65"
    από caftis στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-15, 10:41
  4. [Τηλεόραση Philips] philips 30pf9946 καμμένο πάνελ?
    από kostastnt στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-10-13, 15:07
  5. LCD Samsung 40" ( πάνελ )
    από nikoskosm στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-12, 17:56

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας